Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja to cistim len na biku, pretoze nikdy nie je az tak spinava, ze by som ju musel cistit v liehoch, vodach, a podobne. Len sporadicky ju cistim kefkou, ale ked uz tak poriadne. Stara dobra voda + nejaky ten saponat a potom vysusit a namzat. Vzdy mazem na noc, aby sa to stihlo vstrebat

No mozno by stalo za to, skusit ju aspon raz poriadne vycistit... asi by si bol dost prekvapeny, kolko spiny sa z nej este dostane po tom tvojom vycisteni... 8)

Maximalne suhlasim, treba to skusit (s kefkou).

ale vsak samozrejme ze som umyval uz aj kefkou....
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:45:08
00
tak urcite ju necistim do poslednej smietky, ale na druhej strane spinava nie je. Ja chodim len po cestach cize blato, seno, trava nehrozi, tak a prach ide dobre aj takto...... a ked tak, tak ju mam dost na salame..... hh

hehe spinava nie je.. tak ti poviem takto.. ja ked vycistim retaz tak ju prebehnem bielym uterakom a ten uterak ostane biely.. ked ju namazem tak na uteraku ostane po utreti len bledo hnedy olej, nie cierny (cierna=spina)
a by si kukal aky je to rozdiel ked ide cista namazana retaz a chrumkava retaz s olejom a zvyskami prachu..

co sa tyka WD40 kazdy biker ti povie ze hoc co len toto na retaz ne :D
a inak co sa tyka sperejov su naprd, jedine tak na kratke vyjazdy mozno.. ale po 30-40km je to v kybli uplne.. kdezto na normalnom hustejsom retazovom oleji bez problemov potichu prejdete aj 150-200 km..
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 14:53:09
00
tak urcite ju necistim do poslednej smietky, ale na druhej strane spinava nie je. Ja chodim len po cestach cize blato, seno, trava nehrozi, tak a prach ide dobre aj takto...... a ked tak, tak ju mam dost na salame..... hh

hehe spinava nie je.. tak ti poviem takto.. ja ked vycistim retaz tak ju prebehnem bielym uterakom a ten uterak ostane biely.. ked ju namazem tak na uteraku ostane po utreti len bledo hnedy olej, nie cierny (cierna=spina)
a by si kukal aky je to rozdiel ked ide cista namazana retaz a chrumkava retaz s olejom a zvyskami prachu..

co sa tyka WD40 kazdy biker ti povie ze hoc co len toto na retaz ne :D
a inak co sa tyka sperejov su naprd, jedine tak na kratke vyjazdy mozno.. ale po 30-40km je to v kybli uplne.. kdezto na normalnom hustejsom retazovom oleji bez problemov potichu prejdete aj 150-200 km..

dobre dik, vsak na zaciatku sezony skusim nieco tuhe nesprejove, potom ti napisem, ale dik
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 15:16:12
00
Raver mne je to fakt jedno cim to namazem ,neide tu o prach ale o blato , nalepi sa na hocijaku retaz ktora moze byt namazana hocicim . Moj bike stal 4 500 sk a ma 10 rokov :cry: , na jesen musim cosi nove kupit ...[/b]
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 18:09:45
00
Raver mne je to fakt jedno cim to namazem ,neide tu o prach ale o blato , nalepi sa na hocijaku retaz ktora moze byt namazana hocicim . Moj bike stal 4 500 sk a ma 10 rokov :cry: , na jesen musim cosi nove kupit ...[/b]

ja tiez moc na mazanie nekukam, bike stal 8000 a mam ho 4 mesiace a dal som na nom 1900km a retaz bola raz cistena a neprotestuje, vobec....
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 18:15:58
00
hmm.. to uz by snad chcelo aj novu.. 1900 je dost..
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 20:02:14
00

ja tiez moc na mazanie nekukam, bike stal 8000 a mam ho 4 mesiace a dal som na nom 1900km a retaz bola raz cistena a neprotestuje, vobec....

no doteraz som sa mazanim ani ja tak nezaoberal lebo raz za cas ked to zacalo vydavat zvuky som namazal a pohoda ale teraz uz mam novy bike a mozem si snim dovilit ista aj do terenu ne len na cestu a teraz sa mi ta retaz poriadne zababrala takze uz sa tym mazanim musim zaoberat
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 20:25:07
00
Keď chcete mazať, tak používajte kláves DEL
Zobraziť komentár 27.11.2006 - 20:49:23
00
Keď chcete mazať, tak používajte kláves DEL

konecne nieco na uuurovni :)

k teme: ja mazem prevodove ustrojenstvo niecim olejoidnym od yarroline-u(som lenivy ist pozriet znacku:)). sem tam prestreknem aj TF-2 a vsetko ide ako po masle.
Zobraziť komentár 28.11.2006 - 16:42:54
00
hmm.. to uz by snad chcelo aj novu.. 1900 je dost..

myslis ze 1900 je naozaj dost na vymenu retaze? v manuali mam kazdeho pol roka...... sice 1900 som nabehal za 3 mesiace
Zobraziť komentár 28.11.2006 - 17:10:11
00
hehe.. no normalne retaze maju vydrz tak cca 1000-1200km.. ale to zalezi od stylu jazdy silovo/frekvencne.. ale tych 1900 by som povedal ze na 90% je v kybli.. chod do servisu a nechaj zmerat pripadne vymenit, ak mas doma meritko zmeraj sam, ak nie tak sublerou.. len sa nepametam kolko to presne malo byt.. vygoogli alebo nekto sa ozve :wink:

na vymeny komponentov podla casu sa vykasli lebo napr: jazdis len v lete t.j. za pol roka das 5000 km a stale na jednej retazi.. v zime nejazdis vobec takze vymenis retaz s najazdenymi 0km lebo pisu ze pol roka? :)
ono sa to udava vacsinou ze 1/2 roka pripadne 1000km alebo tak.. ten cas je tak nejak priemerny odhad na bezneho uzivatela..

EDIT: tak tu je neco.:)
http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=660
Zobraziť komentár 28.11.2006 - 18:01:43
00
Moja retaz ma 3600 km :P :lol: :) :( :( :shock: :shock: :cry: :cry:
Zobraziť komentár 28.11.2006 - 18:14:03
00
zmeram uvidim rozhodnem (mozno kupim)
brw, jazdim velmi opatrne na retaz, vzdy zvolnujem tlak pri prehadzovani, ziadne na silu, tak myslim ze nie je az taka out
Zobraziť komentár 28.11.2006 - 21:49:49
00
ono na silu/frekvencne sa mysli jazda celkovo.. proste ci tocis tahsie prevody alebo skor lahsie.. nekto ti pojde napr v predu prevodnik 3 v zadu na kazete 6 a otacky 60/min a nekto pojde 2 a 6 a otacky 90/min.. dajme tomu ze pojdu rovnako rychlo pri tomto pomere a otackach.. ale ten co ide s prevodom 3:6 vytaha retaz rychlejsie ako ten co pojde 2:6
chapes?
Zobraziť komentár 29.11.2006 - 14:42:05
00
Asi sa tu pletu 2 veci. Ja mam na retazi najazdenych 10 000 km a este nie je vytahana (na ziletke). Ale toto vsetko sme uz riesili. Neda sa porovnavat cesta a les a kaso spominal, ze jazdi po cestach. To len tak, aby ste sa tu netocili stale v kruhu.
Zobraziť komentár 29.11.2006 - 14:59:56
00
keyboard_arrow_up