Lokalizácia
Formulár sa odosiela
velmi rad by som poprosil o radu ak je tu niekto kto je znaly platnej legislativy. opisem situaciu: policia vzala vodicovy vodicky preukaz za udajne spachanie dopravnej nehody. (situaciu nebudem popisovat lebo by to bolo zbytocne a asi zbytocny flame). nehoda sa stala v bratislave no pripad bol uzatvoreny na dopravnom inspektorate v trvalom bydlisku. kedze teraz vodic musi ist na nove skusky aby opat ziskal zadrzany vodicak. tak teraz co policajt to iny nazor. jeden hovori ze skusky sa daju urobit v ktoromkolvek meste na slovensku iny hovori ze to musi iba v mieste trvaleho bydliska resp. tam kde bol pripad uzatvoreny.. neviete niekto poradit co stym?
Zobraziť komentár 07.10.2014 - 18:00:54
00
tam kde bol vydany vodicsky
Zobraziť komentár 08.10.2014 - 11:32:28
00
V prislusnom zakone nic take uvedene nie je.
Ide vodic iba na skusku z odbornej sposobolisti, alebo mu bola nariadena aj povinnost podrobit sa doskolovaciemu kurzu? Ak plati druha moznost, tak ho na skusku prihlasuje autoskola.
Dalej je uvedene, ze ministerstvo vnutra ustanovi predpis, v ktorom budu podrobnosti o preskusani odbornej sposobilosti. Mne sa ho najst nepodarilo.
Zobraziť komentár 08.10.2014 - 14:23:06
00
Moja TOP záľuba - offroad motorky...na foto som ja na pretekoch v Malackách (bohužiaľ už vyše roka ma trápi zranené rameno a tak sa moto venujem už len rekreačne - o to viacej sa venujem biku :-) )

Pred dvomi rokmi som svoju predal, lebo boli čím ďalej väčšie problémy s jazdením. S bikom som začal tak, že som si ho kúpil ako doplnok k motorke na zlepšenie kondíčky. Časom som zistil, že jazdím len na ňom a na motorke mám do roka 5-10 mth. Tak som kúpil fulla, motorku predal a užívam si adrenalín na bicykli :)
Zobraziť komentár 08.10.2014 - 14:23:35
00
Ja na moto robím tak 30 mth ročne...ale nedokážem sa jej vzdať :-)
Zobraziť komentár 08.10.2014 - 14:26:06
01
Motorovy olej vraj menit netreba. :lol: Tomu aj niekto moze verit? Ako o tom vobec moze vzniknut seriozne sa tvariaca TV reportaz? Ved to je ciste zavadzanie bez jedineho dokazu...

http://youtu.be/4S2FRNswGtQ
Zobraziť komentár 08.11.2014 - 16:20:19
00
No netreba, ale pri nejakom trojkovom BMW má potom motor životnosť cca 45000km (chalan daroval Babe nové auto a nejako ho nenapadlo, že ona beznádejne netuší čo s ním - trvalo 45 tisíc km, kým ho zadrela ;-))
Zobraziť komentár 08.11.2014 - 22:45:40
00
Jezus : to bude klasicky odrb, ako bezne longlife oleje. Normalny kvalitny olej za beznej prevadzke povedzme vydrzi 15tisic /pri len jazde v meste aj 7-8tisic/, potom ho vymenis. Ak mas motor v poriadku, nic nedolievas. Longlife olej menis po 50tisic (alebo ako je predpisany), ale medzitym ho dolejes tolko, ako keby si to 4x menil :) Vo vysledku zaplatis za olej o dost viac , musis sa o to viac starat a olejovy filter treba menit tak ci tak.
Podobne olej v serve, olej v diferaku, olej v prevodovke .. takisto bezne vobec vyrobca nepredpisuje vymenu tlmicov, ale obvykle viac ako 50-80tisic tlmice nevydrzia. A ked ich nevymenis, zacnu odchadzat capy, atd. Je to presne to iste ako u bajku. Nieco vydrzi viac, nieco menej, zalezi na podmienkach, a ked nevymenis nieco dolezite, zacne sa sypat vsetko.
Zobraziť komentár 09.11.2014 - 08:03:10
00
No vsak prave o to ide, ze olej je "mrtvy" najneskor po 15-20 tisic km a ak sa jazdi len mesto, tak po 10 tisic km. Preto sa odporuca menit najneskor po 15 tisic km, resp. po 10 tisic km ak ide o mestsku prevadzku. A oni daju do reportaze rozhovory s par trtkami co tvrdia, ze olej nevymenili 100 - 200 tisic km a v podstate ani nedolievaju. Ja len nerozumiem, ze sa nasiel tim idiotov, co taku skreslenu a zavadzajucu reportaz vyrobil a odvysielal v TV. Tomu, ze nasli idiotov co nemenia olej, sa nedivim. :)
Zobraziť komentár 09.11.2014 - 08:26:28
00
Hmm, nevymenili ani nedolievali ? Asi nieco ako ludia, co ziju len zo slnka ? :D
Inak mal som moznost chvilu jazdit na starsom BMW a to malo super system, kedy pocitac sledoval sposob jazdy, starty, teploty oleja a vsakovake tieto hodnoty a podla toho ukazoval na stupnici od velmi zelenej, cez oranzovu az do cervenej, v akom stave je olej.
Zobraziť komentár 09.11.2014 - 08:31:57
00
natocit mozu hocico, cudne je, ze si to najde divakov :)
Zobraziť komentár 09.11.2014 - 08:33:26
00
The future has arrived and it's called Mirai.

Akio Toyoda introduces Toyota's "Mirai" Fuel Cell SedanOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 17.11.2014 - 19:10:04
00
Hmm, nevymenili ani nedolievali ?

Keď prišiel Ford Scorpio, auto s prvým sériovým ABS, tak sa na ňom nemenil olej, na vani ani nebol výpustný šrób. Po 80.000km sa potom v rámci servisu olej vymenil, ale bolo to nezvyčajné riešenie.
Zobraziť komentár 17.11.2014 - 20:30:48
00
The future has arrived and it's called Mirai.

Pevne verim, ze buducnost bude krajsia. :) Po Priuse dalsie otrasne auto. To asi robia naschval v Toyote tie eko auta take skarede, aby si to kupovalo co najmenej ludi. :)
Zobraziť komentár 17.11.2014 - 23:13:47
00
Je to škaredé auto, ale jedna vec je design, druhá vec je technológia.
Mne sa napríklad vôbec nepáči interier nemeckých áut. Marketingovo čo sa volá "čisté línie, minimalisticky prehladný dizajn", v mojom preklade znamená sparťanský, prázdny, nudný.
Aj exteriér by sa dal kritizovať. Napríklad, VW nedokázalo do príchodu nového Passatu navrhnúť vkusné zadné svetlo na žiadny svoj model, všetky boli na grcanie. Možno to bola firmená politika "Celok musí obsahovať okrúhly prvok za každú cenu!"
Zobraziť komentár 18.11.2014 - 07:00:22
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up