Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Máte niekto skúsenosti ako to je s tým prehlasovaním vozidiel po novom? Robím to ja či pôvodný vlastník? Ak on, tak čo mu k robí treba odo mňa? Ak ja, tak co potrebujem od neho?

Hypoteticky napr. môžem kúpiť cez víkend a on porieši cez týždeň, či si to koč jednoducho predstavujem? Skúšal som si to citát na stránke ministerstva ale popravde som tomu moc nepochopil.
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 22:19:40
00
arrow_leftSesulak napísal:
Povinny nie si, ale ked ti nebudu verit, tak ides na stanicu dokazovat, ze si to ty.

Inak mna nekontrolovali na biku v Sidonii ani raz, vzdy len mavol nech idem het :D To iste naspat. Ale auta kontrolovali aj kufre.

Tak ono zase nikdy clovek nevie co sa moze prihodit a nebudu vediet, kto si. Zbytocny problem podla mna.

Nemusis skoncit na stanici. Tvoju totoznost si vedia overit aj bez dokladov. Napriklad otazkou o rodnom cisle, meno otca/ matky, priezvisko matky za slobodna, miesto tvojho narodenia .......... zalezi to ale aj od situacie pri ktorej nastane dovod overovania si tvojej totoznosti .
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 22:31:55
01
arrow_leftvolodaj napísal:
Máte niekto skúsenosti ako to je s tým prehlasovaním vozidiel po novom? Robím to ja či pôvodný vlastník? Ak on, tak čo mu k robí treba odo mňa? Ak ja, tak co potrebujem od neho?

Hypoteticky napr. môžem kúpiť cez víkend a on porieši cez týždeň, či si to koč jednoducho predstavujem? Skúšal som si to citát na stránke ministerstva ale popravde som tomu moc nepochopil.

robí to jeden alebo druhý, so splnomocneným to vie vybaviť celé jeden človek, ideal asi predávajúci, kupujúci musí doložiť ale PZP resp nejakú predzmluvu aspoň, inak to na neho neprepíšu... malo by sa to dať robiť na hocijakom DI v rámci SR... výhoda je aj možnosť ponechať si pôvodnú SPZ a tým pádom je to lacnejšie aj.. za predpokladu, že si ju nechce pôvodný majitel nechať, resp že nový nechce mať novú... málo čo je v tejto republike dobre spravené ale tuto by som povedal že nejaký pokrok nastal
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 22:51:18
10

ak to chcete robit separe, tak splnomocnenie na prepis vozidla a novu zmluvu PZP, platnu od dna prepisu vcitane. Stare PZP prestava platit prepisom vozidla. Vracia sa maly TP, velky sa prepise. Znacky ako je popisane vyssie. Cize splnomocnenie a PZP. Je to jednoduche. Akurat moze nastat situacia, ze pride cez vikend individuum, ktore si to bude chciet prepisat samo cez tyzden, da ti love, Ty mu das komplet doklady plus auto a svoje splnomocnenie a mozes akurat tak dufat, ze to aj urobi, lebo tebe ostane v ruke "len" zmluva.
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 23:04:40
10
Prave dnes pri nehode 3 aut v Nitre pri moste bolo jedno vraj 'kupene vcera, este neprepisane'...
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 23:32:12
00
arrow_leftIzzy68 napísal:
ak to chcete robit separe, tak splnomocnenie na prepis vozidla a novu zmluvu PZP, platnu od dna prepisu vcitane. Stare PZP prestava platit prepisom vozidla. Vracia sa maly TP, velky sa prepise. Znacky ako je popisane vyssie. Cize splnomocnenie a PZP. Je to jednoduche. Akurat moze nastat situacia, ze pride cez vikend individuum, ktore si to bude chciet prepisat samo cez tyzden, da ti love, Ty mu das komplet doklady plus auto a svoje splnomocnenie a mozes akurat tak dufat, ze to aj urobi, lebo tebe ostane v ruke "len" zmluva.

malý sa vracia? mne ho povodný majitel nechal, že to je moje a teraz nedávno mi od neho došiel poštou veľký, už na moje meno a tak teraz neviem čo s tým malým, či mi to pošlú z DI poštou... ale asi si to budem musieť sám vybaviť, aj tak tam mám cestu
Zobraziť komentár 20.05.2023 - 23:38:45
00
Áno, maly sa vracia na polícii, velky vytlacia a vydaju ihneď. Maly zasielaju dodatocne postou na adresu, ktoru im zadáš. Prepisoval som 2x,ako kupujúci so splnomocnenim.
U teba prepisoval predávajúci asi, mozno nejaka nuansa.
Este mi napadá, so znackami je to tak, ze ich nosi kuriér a stare vezme, cize moze to byt aj pripad maleho tp
Zobraziť komentár 21.05.2023 - 09:07:51
00
no druzstevnici 😂 jednal som s jednym v style nema problema a prepisoval to druhy. a ten tam skočil rovno druhy den, ked som este len uzatvaral poistku, lebo dovtedy som nemal este ani fotky technickeho, tak som mu to preposielal a bol tam druhy den este raz. teraz ma caka este aj prepis z pozicie predavajuceho na docasne odhlaseny stroj, docital som sa ze sa to da, tak som zvedavy na prax. asi nema nikto skusenosti?
Zobraziť komentár 21.05.2023 - 09:18:08
00
tak mi dnes došiel ten malý technický poštou. platnosť už nemá udanú
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 14:25:51
00

Najjednoduchší spôsob a na tom by som ako predávajúci trval, je ísť spolu na DI a prepísať to tam. Tak to máte z krku hneď obaja a ty nemusíš pochybovať, či to prepísal...
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 15:01:26
01
arrow_leftjaro1 napísal:
Nemusis skoncit na stanici. Tvoju totoznost si vedia overit aj bez dokladov. Napriklad otazkou o rodnom cisle, meno otca/ matky, priezvisko matky za slobodna, miesto tvojho narodenia .......... zalezi to ale aj od situacie pri ktorej nastane dovod overovania si tvojej totoznosti .

Mňa tak zastvili kedysi, neviem prečo, ale že vraj som nemal odrazky, potom chviľu išli argument na argument a došlo k tomu, že nemám doklady pri seba a tiež overovali manželku, deti, bydlisko, dátum narodenia... Niekedy sa musia strašne nudiť. Ale robotu im nezávidím
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 15:04:58
00
arrow_leftcorsair napísal:
Najjednoduchší spôsob a na tom by som ako predávajúci trval, je ísť spolu na DI a prepísať to tam. Tak to máte z krku hneď obaja a ty nemusíš pochybovať, či to prepísal...

Kupujúci som ja 😂. Riešil by som to tak, ale ťažko zohnať niekoho s dodávkou, čo by šiel so mnou do PN tak, aby sme stíhali otváracie hodiny na DI. Preto stále špekulujem ako to spraviť. Najistejšie keď sa moto predá a budem mať po dileme.
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 15:54:22
00
preco s dodavkou ? A nestaci privesny vozik do 750kg ? To uz moze niekto "obsluzit"
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 15:56:34
00
Lebo by som si musel požičiavať aj auto s ťažným. Sa naseriem tak ju rozoberiem do Dustera 😂
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 16:04:52
01
preco nejdes vlakom a s5 s prepisanou motorkou?
Zobraziť komentár 23.05.2023 - 19:14:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up