Ono niektorý eko-aktivisti pindajú len na autá, že treba zakázať. A nič iné nevidia. Problém je ten, že kým oni chcú zakázať autá, resp. prejsť na BEV, tak pozriem v obchode, že paradajky zo Španielska, uhorky Holandsko, rajčiny Francúzsko, jablká Taliansko, cesnak a cibuľa Čína atď... Treba byť ekologický, ale musí to byť efektívne. Darmo sa eko-aktivista bude vytešovať pri avokadovom latté (avokádo sa letecky dováža do Európy), že v Nemecku jazdí na BEV a neprdí CO2, keď elektrina sa mu vyrába z uhlia dovážaného z Austrálie, LNG z USA a podobne (cca 50% elektrickej energie v Nemecku je zo spaľovania). Sú ľudia, čo budú ukazovať, že Fero fajčí v meste a treba ho zakázať, ale tepelná elektráreň 10km za mestom im nevadí. Alebo aj oblečie. Neviem ako na Slovensku, ale napríklad v UK či USA priemerný občan vyhodí cez 25kg oblečenia ročne do smetí. Ja osobne by som si rád kúpil tričko, čo vydrží dlhšie ako 1-2 roky, kým sa rozpadne, len je problém také nájsť a koľkokrát stojí majland. A takto sa dá ísť ďalej v rôznych oblastiach. Aj v cyklistike napríklad. Mením reťaz, vyhadzujem do smetí 9 článkov reťaze. Odišla mi
batéria vekom na svetle, ale neviem ju vymeniť, musím kúpiť nové svetlo, to staré môžem hodiť do smetí (to isté sa bude týkať hodiniek, cyklopočítača a ďalšej elektroniky).