dodo58
Založený: 15. 5. 2023
Keď má človek iba PZP, je lepšie nebyť búraný. Pred pár rokmi mi jeden pacient vbehol do kufra. Auto bolo pojazdné, len teda dosť blbo trafené, nebyť známosti u poisťováka, ktorý naceňoval škodu, bola by to totálka. Nakoniec som auto nedával opravovať, predal a nechal si vyplatiť škodu. Chalan, čo to auto kúpil, si ho po známosti dal do poriadku cca za polku sumy, ktorú mi vtedy vyplatila poisťovňa.
Ďalší prípad bol, keď mi hlodavce požrali izoláciu zvnútra kapoty. Chcel som to vyriešiť cez Kasko, keď som volal do servisu, technik sa opýtal akú mám spoluúčasť, bola tuším 150€, povedal že sa mi to neoplatí. Izoláciu som nakoniec kúpil z eshopu za smiešnych 50€ a vymenil si ju sám. Odvtedy yebem celé Kasko a PZP striedam, aby bolo čo najlacnejšie, ak mi poisťovňa pošle nový predpis, ktorý je výrazne vyšší. Na poistke sa dá len prerobiť, zarobí len poisťovňa alebo maklér, ale vy ako poškodený to máte buď na široké lakte, alebo známosť. Pričom strácate čas, nervy, auto na čas nepojazdné a znižuje sa aj jeho trhová hodnota, keďže už bude búrané. A to žiadna poistka nevykompenzuje.