Lokalizácia
Formulár sa odosiela
....tak blbeček si v prvom rade ty....prečítaj si to ustanovenie aj viac krát ak to nedokáž pochopiť čo sa tam píše
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 21:06:04
00
Predpokladám, ze narazas na ...', ak objednávateľa na vadnosť materiálu alebo nevhodnosť jeho pokynov upozornil.'
tak?

A podla mojho skromneho nazoru (netvrdim, ze to je tak, nie som ani objednavatel ani zhotovitel) presne takto (alibisticky) uppzornuje zhotoviteľ objednavatela.

//i ked, aby to bolo uplne spravne v zakone, okrem 'vadnost materialu' a 'nevhodnost pokynov' tam ešte chýba nevhodnost materialu...
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 21:30:04
00
Tymto sa ti renovaziar z 50% ospravedlnujem, a sucasne ma neprestane udivovat ake ***** zakony dokazu existovat ak tam neprislucha este nejaka dalsia uprava oproti tomu co bolo vyssie linkovane, a ze ake su pre mna hovada co "hlava-nehlava" potom vyuzivaju taketo ustanovenia sposobom ako to naznacil renov.
Zobraziť komentár 07.02.2025 - 23:01:02
02
stanos4
.....ospravedlnenie prijímam
LukasR75
.....a teba ak rodičia nenaučili ako sa máš správať medzi ludmi,tak sa to uč sám.....ak ti evolucia nadelila potenciál.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 08:06:17
00
taketo pribehy ma utvrdzuju v tom ze by som nechcel vlastnit obchod/servis. pri predstave ze niekto si donesie diely a potom ma cepuje ze mu zle funguju (bohvie kde ich zohnal)…
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 22:07:24
01
Vieš vysvetliť na čo vo svete funguje dielový aftermarket v rôznej kvalite a prečo ho ľudia čo vlastnia servisy bežne do vozidiel zapracovávajú s 99% úspešnosťou ?
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 22:13:57
00
Frajerka si svojho času kúpila na jej Ford Mondeo 2.5T kit na podvozok Eibach B12 za polovicu z 1120€ za 650€, lebo e-shop mal akciu. Overený e-shop, doniesla to do servisu zabalené v origo krabiciach s origo dodacími listami. Jej pôvodný servis sa cukal, keď to chcela meniť, keďže jej praskla pružina na zadnej náprave, že teda chce po 250 tisíc km na tom nový podvozok. Servis že OK, že oni kúpia ten Eibach B12 pre jej Mondeo a že stojí to 1600€. Ona, že či im nehrabe, že na oficiálnej stránke to majú za 1120€ a teraz majú akciu za 650€. Ako sa dostali k 1600€. Že oni majú svojich dodávateľov a oficiálnej stránke Eibachu neveria (ako môžeš neveriť oficiálnej stránke výrobcu?). Tak si našla iný servis a tam nebol problém, že to doniesla, keďže to medzitým kúpila, keďže origo komplet pružiny a tlmiče od Fordu by vyšli na skoro 900€. Chlapík pozrel, je to nové, spravil a hotovo. Samozrejme, záruku jej dal len na prácu a diely, čo on robil. Tak isto keď sa s ním dohodla, že z auta, čo umrelo, tak tam dávala komplet nerez výfuk od motora, pozrel, či je v poriadku a namontoval. Ja na MGF tiež keď som menil hydragas na tom, tak som im to doniesol, lebo Európe je len jedna firma čo to repasuje a originál už nekúpiš. Tak isto, keď som chcel iné ako OEM brzdy, nebol problém. Je to len o prístupe. Ak vidím, že to, čo zákazník doniesol je vadné, či poškodené, tak to predsa nenamontujem a ozvem sa. Ale sú aj také servisy, kde im to je jedno a dajú to tam a potom sa tvária, že to zákazníkov zlý diel.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 23:10:01
00
Nedávno som sledoval video na VolantTV a tam bola nejaká staršia Octavia RS. A tak na záver dávali ceny dielov. Tu tlmič 120 tam kotúče 130 atď. Hovorím že fajn - super ceny…. No a prišli chalani na spojkový set Luk repset DMF …. A šup 1000 eur a že pohoda. A tu som normálne musel pozerať že čo to? Ten môj vyzeral na pohľad rovnako možno aj priemer 240mm tam bol rovnaký , ale dal som za to 350-400 eur. Ako si tu myslia ľudia, tak nie nezháňal som to pod rúškom noci z bielej hrdzavej dodávky zabalené v mastnom papieri, ale kúpil cez veľmi solídny Internetový obchod sídliaci v ZA aj s kamennou predajňou, ktorá vznikla ešte niekedy v 90 rokoch. No a na tú O2 RS stál ten LUK set 450-500 eur. Tak prečo by si to mal klient kupovať v servise akože? Čudujem sa servisu že to neponúkne klientovi za 520 a nevybaví si u predajcu rabat. Ten môže byť aj 30-40%. A servis má prachy aj za robotu aj za rabat z dielu.
Zobraziť komentár 08.02.2025 - 23:35:45
00
OEM tlmiče Sachs, čo tam prezentovali v tom videu za 130€/kus, tak bežne kúpiš za cca 60€ predný a cca 50€ zadný, cena za kus, pružiny KYB, čo tam ukazoval za 60€/kus, predné stoja okolo 25€, zadné okolo 30€ za kus, spojková sada Luk komplet, aj s dvojhmotov sa dá kúpiť za cca 560€, oni tvrdili, že cena je cez 1000€, ak dáš jednohmotu, tak "len" 700€... A potom sa niekto diví, že ľudia chcú nosiť vlastné náhradné diely.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 00:32:09
00
.....chlapík si objednal z e-shopu pneumetiky s rozmerom aký vyčítal vTP.Priniesol ich do pneuservisu na prezutie.Mechanik mu hovorí......ale ved vy máte obuté iný rozmer pneumetík ako ste si objednali.....Na druhý deň už boli na bazoši na predaj za polovičnu cenu.Tak aj takto sa dá "ušetriť".
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 06:45:48
00
To už keď si niekto nevie overiť čo na aute reálne má a pozerá len do papierov je problém. Ja som si nikdy gumy nekupoval v pneuservise - by mi muselo pekne hrabať na hlavu. Keby dali férové ceny, tak nie je problém. Keby to bola cena čo je na eshopoch, tak tieto obchody už nefungujú a každý by to riešil priamo s pneuservisom. Ale zas ak má človek známeho v pneuservise, tak má zas lepšiu cenu ako na eshope. Ale ja naozaj už nemám náladu mať všade známych - nebaví ma to. Takže nájdem si diel, overím kompatibilitu, kúpim a donesiem. Už to že to niekto v servise nejako neviem prekúsnuť ma netrápi....sú aj iné servisy. Bohužiaľ najlepšie servisy sú zapadnuté kdesi na periférii a je v nich jeden človek bez zamestnancov, ktorý má v živote záľubu len autá.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 09:46:01
02
Ja som gumy v pneuservise kupoval. Normálne mi ponúkol, že si mám nájsť aké chcem a reálnu najnižšiu cenu na nete a že za tú cenu mi ich dá aj on.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 09:59:47
00
Ale no tak … už staci nie ?! Štábna kultúra , chochmes aj “ detská izba “ hovorí , že do servisu si už takéto diely nenosím . Mne ponúkne môj servis na vyber z troch “ kvalít “ . Prvý je shit z ciny čo kupujú už len ožrani voliči bradavičnateho , druha kvalita je už slušná bez výrobných vád oveľa nižšou cenou ako “ originál “ so znakom VW, BMW , atd . Na výrobný diel a aj na pracu budeš mat garanciu záruky “ pod jednou strechou “ . Tiež presne tuto strednú cestu vyberám na moje jazdenky Toyota Fiat Škoda . Originál som bol nútený v prípadoch , že Nie je alternatíva ako napríklad diely na T6 Multivan , čo som mal … to ako by mi zákazník alebo objednávateľ anesteziologickych služieb povedal , že ho mám “ uspať “ viest anestezu a “zobudit ho “, ale on mi donesie svoje anestetika , monitoring vitálnych funkcii , ostatne lieky a materiálno technicke vybavenie a JA mu nám garantovať úspešnosť zákroku .

Naposledy upravil Ramon1 dňa 09.02.2025 - 10:20:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.02.2025 - 10:12:54
02
Zrejme tie anestetiká čo kúpi on na trhu sú rovnaké ako vieš objednať aj ty? ....či myslíš ako, že donesie ti vo fľaške na močenie vývar z makovíc?
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 10:20:11
01
Presne tak, ako hovorí Ramon. Hodnotiť obchod podľa klišé - "v pneuservise nekupujem" a podobne, sa mi zdá veeeľmi zjednodušené a skreslené.
Ja kupujem v obchode, ktorému dôverujem. V autorizáku, odkiaľ mám auto, robia mi servis aj pneuservis aj predaj doplnkov.
Pri kúpe zimných gúm som im asi ani nehovoril, že chcem rozumnú strednú triedu. Radšej trochu lepšie, ako ušetriť 10€. Akorát si pamätám, že majiteľ autosalónu poznamenal obchodníkovi: "Vyber mu niečo lepšie, lebo veľa chodia lyžovať"
Toto je moja predstava dobrého obchodu. Dôvera a obojstranná spokojnosť.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 10:28:19
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up