Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Jano1987: Áno, BMW vie najazdiť aj pol mega. Aj tie motory vedia dať 400kkm. No aj pri prémiovke je dosť zásadný rozdiel medzi autom, ktoré má 150kkm a ktoré má 300kkm. Samozrejme záleží, v akom režime boli km najazdené. Auto nie je zďaleka iba o motore a práve autá ako BMW Ťa o tom veľmi rýchlo presvedčia. Ak si kúpiš odjazdenú hajtru, budeš do toho len sypať peniaze a nikdy to poriadne nebude. Ani tie jazdné vlastnosti to nebude mať také, ako si predstavuješ. Ono je totižto aj veľký rozdiel medzi 20-ročným autom s 300kkm a 5-ročným autom s 300kkm. Vysoký vek a k tomu vysoké kilometre sú bohužiaľ smrtiaca kombinácia. Čo sa nerozpadá nájazdom, to sa rozpadá vekom (hlavne všetko, čo je z gumy)
Ja už by som 20-ročné auto s 300kkm na hrbe už fakt nechcel.
A už asi stačilo...zas som sa moc rozkecal. :D
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 10:06:50
00
arrow_leftJaroh napísal:
Citujem teba samého: "Vtrepe sa do laveho a potom predbieha 2-3 kamiony 110km/h"

Sesulak si protireci(s) aj tu: ;)
(skratene)
"Vacsinou ho zobudia az moje dialkove, aby sa zaradil do praveho... .
Nebudem nikoho skolit. Tiez to nemam rad, ked idem rychlo a niekto sa hra na policajta.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 10:16:04
01
tl_unicorn výmenu gumených častí podvozku považujem za bežný servis. Ale už tiež stačilo spammu 😁
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 10:34:30
00
Jaroh Marli Usla vam dost podstatna vec, ze lavy pruh je na dialnici a ceste pre motorove vozidla pre rychlejsie auta. Tomu komu nevadi sa smochlit za kamionmi, urcite nevadi sa medzi ne zaradit a nevytvarat kolonu v lavom pruhu. Ano mas pravdu aj ked idem 136km/h tak sa snazim, aby som v lavom pruhu nikoho neobmedzoval.
Ocividne vy dvaja ste brzdici v lavom pruhu.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:16:46
01
asi by si mal vratit vodicak, alebo aspon dostudovat vyhlasku ...
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:18:59
02
Máš tam niekoľko nepresností:
- " lavy pruh je na dialnici a ceste pre motorove vozidla pre rychlejsie auta" - nepravda
- "Tomu komu nevadi sa smochlit za kamionmi, urcite nevadi sa medzi ne zaradit" - nepravda
- " ... a nevytvarat kolonu v lavom pruhu" - nepravda (pri rozdieli rýchlosti 20 km/h sa žiadna kolóna nevytvára)

Účelom diaľnice skutočne nie je to, aby pomalšie idúce autá nemohli predbiehať iné pomalšie idúce autá len preto, aby rýchlo idúce autá nemuseli pribrzdiť.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:26:47
02
Lol fakt sa tu ideme chytat za slovicka? Jasne ze sa jazdi v pravom pruhu.
Pre vas lavoprudovych nieco zo zakona o cestnej premavke:

§ 15
Predchádzanie
(2) Vodič, ktorý pri predchádzaní vybočuje zo smeru svojej jazdy, je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy, pričom nesmie ohroziť vodičov jazdiacich za ním.

(5) Vodič nesmie predchádzať,
i) ak by pri predchádzaní svojou výrazne nižšou rýchlosťou obmedzil za ním idúce vozidlo, ktoré začalo úkon predchádzania skôr,
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:34:26
02
pocuj, iba som poukazal na tvoje protirečenie si v tvojich par vetach, a uz ma označíš za lavoprudara? heh

Na zvyšok ti odpoviem, mozno, neskor
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:42:37
00
paradoxne najlepsie by bolo keby si na dialnici povolene striktne len dve rychlosti. 90 pre kamiony a busy a 130 pre auta. rychlejsie alebo pomalsie bude vzdy vytvarat kolizne. dlho som jazdil tachometrovych 143kmh .. problem bol ze vela vodicov bud neodhadlo rychlost a pri 115 sa vyradili do laveho, a vela vodicov nepouziva spataky. prestal som s tym, usetris par minut na dlhych trasach a je to nebezpecnejsie. radenie medzi dvoma kamionmi je uplna a nebezpecna blbost.. holt kto ide viac ako 130 musi pockat. v opacnom pripade by ludia iduci medzi 100-130 niekedy nemali ako predbehnut kamion.. vyblikavat dialkovymi je sorry ale podla mna sedlacke. max smerovku ked ne clovek v lavom dlho a v pravom nie je nic- niekedy sa proste zabudnu.

myslite aj na to ze pre vela vodicov je rychlost nad 100proste vela a stresujuca. taki su radi ze vobec obehnu a nie este rozmyslat medzi ale dva kamiony sa zmestia.

korunu sedlacizmu tomu nasadila dnesna sebranka v parlamente a vlade. co posledne dva roky vyvadzaju na dialniciach a obchvatoch je chore.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:46:56
01
Sesulak Skús si ujasniť, čo vlastne kritizuješ, lebo doteraz sme sa bavili o tom, že pomalšie auto pri predbiehaní brzdí rýchlejšie auto, ale tie odstavce sa týkajú zahájania prechádzania, nie samotného prechádzania. A ja osobne s nimi súhlasím.
Mimochodom, pri všetkej úcte, rýchlosť 110 km/h nie je v porovnaní so 130 km/h výrazne nižšia.

Ak jeden vodič predbieha pomalšie kamióny stodesiatkou a dobehne ho pritom vodič, idúci stotridsiatkou, tak ten stodesiatkár neporušuje žiadne pravidlo tým, že predbiehanie v nezmenej rýchlosti vkľude dokončí.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 11:51:20
13
Neporusuje, lenze vacsina nema potrebu sa zaradit naspat, kedze jazdim na adaptivnom tempomate s cca. 4s odstupom a som od neho z jeho pohladu do spatneho daleko a tym padom predpoklada, ze mi jeho rychlost vyhovuje, kedze sa mu netlacim na kufor...
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 12:33:26
01
OK, tak sme sa dostali ďalej a tam s tebou samozrejme súhlasím - keď stodesiatkár dokončí predbiehanie tých 2-3 kamiónov, o ktorých si písal, má sa zaradiť späť doprava. Ale určite by som ho netlačil medzi tie kamióny, len aby som náhodou nemusel spomaliť ...
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 12:50:22
02
Pomali laviciari mi tiez neskutocne vadia, nielen na dialnici, ale aj napr. medzi PK a BA. Ja som z tych pomalsich, co jazdia 115-120 po dialnici, ale vyhradne v pravom pruhu. Ak potrebujem obiehat, tak, ak je za mnou auto, vzdy to rozbehnem na 130-140, obehnem, zaradim sa a pokracujem na adaptivnom tempomate v povodnom tempe. Rozumne rozostupy su nieco, co na nasich cestach clovek len tak nevidi.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 12:56:58
02
Zhrniem to.
Všetci ste nasraní keď musíte zo 145km/h spomaliť na 122km/h ak niekto v ľavom pruhu práve predbieha trošku "spomalene".
Každé čo i len trošku pomalšie auto nemá nárok predbiehať pretože by mohlo zavadzať vašej rýchlosti a vašim požiadavkám na premávku. Nech ide za kamiónom, nech ide medzi kamiónmi keď je truľo a nevie ísť plynulo vašou rýchlosťou a nemá akceleráciu.
Myšičkovať sa určite dá bezpečne lebo zrovna Ja som ten čo vie jazdiť a vie čo robí.
Koniec zhrnutia.
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 13:12:46
46
a to vsetko koli tomu ab usetrili celych 5 minut :D
Zobraziť komentár 24.10.2025 - 13:38:58
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up