Kategórie
Bike-techNákup a preprava bicykla zo zahraničia # e-bike # nákup bicykla # preprava bicykla # skúsenosti # poradenstvo # cestovanie # servisy # cena/kvalita
posledný komentár: 26. 7. 2020 o 0:46
Výpredaj -15% Smartwool Ski Zero Cushion Rainbow Trails Print OTC podkolienky, laguna blue
22,99 €
-15%
MOC 29,99 €
-9% Bridgedale Storm Heavyweight Knee nepremokavé podkolienky, čierna
49,99 €
-9%
MOC 54,90 €
-7% Smartwool Hike Light Cushion Mountain Moon Crew dámske ponožky, ash
24,99 €
-7%
MOC 26,95 €
Akcia -10% Hannah Walk W II dámske ponožky, natural/gray violet
od 12,19 €
-10%
MOC 14,99 €
-10% Smartwool Ski Targeted Cushion Summit Shot OTC Ski podkolienky, čierna
27,99 €
-10%
MOC 30,95 €
Výpredaj Smartwool SKI TARGETED CUSHION PATTERN OTC ponožky, charcoral
19,39 €
MOC 26 €
Smartwool Ski Targeted Cushion Summit Shot OTC Ski podkolienky, capri
od 24,99 €
MOC 30,95 €
-10% icebreaker Ski+ Medium OTC Mountain Contour podkolienky, atlantis/agate/fervid
27,99 €
-10%
MOC 30,95 €
-10% Smartwool Ski Zero Cushion Ski Day Print OTC podkolienky, capri
26,99 €
-10%
MOC 29,95 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Na miestnom "bazosi" je kopa pouzitych bikov za zlomkove ceny, ale netusim, na zaklade coho by bola vypocitana cena cla a DPH na letisku ... co by nebol mozno az taky problem, ako ten transport. A mozno je to taka byrokracia, ze sa s tym neoplati na konci dna zaoberat ... preto sa na to pytam, ci niekto nema skusenosti
Alternativne nejaka relevantna konkurencia k tej Meride v EU krajoch?
Uz som nejake colne konania preskakal, ale nikdy nie na letisku. Ono to mozno zneje komplikovane, ale vecsinou je to piece of cake a za tu financnu usporu sa s tym oplati babrat
Si prekvapil, ak si spominam si velky fanusik cinskeho obchodu
“ Ja som síce majiteľ "low-entry-level" cestaku Merida Scultura 4000 (kde je 2300€ stále mega veľa peňazí) no stále platí že Merida, Canyon a Cube majú stále najlepšie ceny na skladanky, ale do budúcna pojdem cestou yoeleo, winspace, seka, elves a pod.”
Ja by som skúsil netrepať to z Číny ako batožinu lietadlom ale poslať to špedičkou ako posielajú kolesá, rámy aj celé bicykle za cca 100-ku poštovného čo obíde EU colnicu. Skúsenosti samozrejme nulové (dosť vecí mi takto prišlo), možno obchod v ktorom to kúpiš by mohol mať nápad.
Uz som nejake colne konania preskakal, ale nikdy nie na letisku. Ono to mozno zneje komplikovane, ale vecsinou je to piece of cake a za tu financnu usporu sa s tym oplati babrat
U nás sa dajú požičať prepravné kufre na bajky, tam to pôjde s tebou prázdne, späť to pôjde plné s novým bajkom. Nemyslím si že to na colnej kontrole nejako budú riešiť. XY krát som letel z východu (azia atď) a na sekcií colná kontrola som sa nezastavil... nebudeš prepravovať komoditu ktoru môžeš mať u seba limitovanú - zlato, tabak atď... ideálne si na mieste kúpy spraviť pár vyletov aby bol bajk "jazdený". Záruku a servis by som osobne neriešil... záruka je 1 rok medzinárodná a rôzne značky ju majú aj dlhšie a to po celom svete. Servis riešiš lokálne prípadne sám. Osobne chcem podobnú vec riešiť podobne ako ty ale Japonsko a to luxusné hodinky, ktoré sú tam markantne lacnejšie v butikoch ako u nás.
@Roman98 Ano, internety to radia poslat DPD, tak sa na to skusim pozriet tiez
@OnTops Dik. A kde konkretne sa tie prepravne kufre daju poziciat? Z Azie si letel s bikom? Lebo ano, zvycajne neriesia, ale prilet z CN sacovali skenerom absolutne vsetku batozinu (aj prirucnu) Telefon skryjes, hodinky tiez, ale bike uz asi nie
@Roman98 Ano, internety to radia poslat DPD, tak sa na to skusim pozriet tiez
@OnTops Dik. A kde konkretne sa tie prepravne kufre daju poziciat? Z Azie si letel s bikom? Lebo ano, zvycajne neriesia, ale prilet z CN sacovali skenerom absolutne vsetku batozinu (aj prirucnu) Telefon skryjes, hodinky tiez, ale bike uz asi nie
Požičanie kufrov vieš riešiť tu:
https://www.najsport.sk/pozicovna-kufrov-na-bicykle
https://www.dragbicykle.sk/pozicovna/pozicovna-ochrannych-kufrov-na-bicykel/?srsltid=AfmBOopcfjbl5F6CO7wpfwc1lPHzbK3Yj3Q-ffVkoY4hJx_V-mz0A5dO
https://ronykuba.com/product/bike-travel-case-rental-thule-transition/
Z Ázie som s bajkom ešte bohužiaľ neletel... Ja si myslím že obhájiť pred colníkmi že ten bajk je tvoj a nemusíš ho dať do colného konania nebude problém... Ak by Ťa zastavili tak, že máš ešte nerozbalený bajk v pôvodnej krabici tak to môže byť na dlhšiu diskusiu ale myslím si že keď cestuješ s vlastným bajkom a "vlastným" kufrom tak to precliť netreba...
OnTops dik za linky, ten druhy kufor ma 10 kg, akurat presahuje rozmery pre podpalubnu a musel by ist ako nadrozmerna. Takze musim si zistit aj toto
EDIT: AirChina to ma za 85 €
Ahoj, tie hodinky ma zaujali...mozes prosim konkretizovat ake presne chces? Kludne aj do sukromnej spravy, nech nespamujem tuto temu. Dakujem.
Zakladom uspechu je prejst okolo colnika sebavedomo, akoby nic. Ziaden ocny kontakt, proste "poker face"