ak sa vam nechce spravovat svoje financie uplne sam, cize mat zalozeny ucet u brokera, tak treba vyuzit spolocnosti ako Finax, alebo Portu, ale urcite nie fondy (okrem ETF) a urcite nie cez banky s ich poplatkami. Mozno s vynimkou SLSP, ktora tiez tusim ponuka investovanie do ETF s pomerne prijatelnymi poplatkami, ale blizsie som to nestudoval.
V pripade volby brokera je moznost aj lynxbroker s podporou v cestine.
vdaka za postrehy, mate este nejaky iny tip, kam investovat prostriedky a usetrit ich pred inflaciou? myslim v jednotkach tisic €, kupa nehnutelnosti je nerealna
vdaka za postrehy, mate este nejaky iny tip, kam investovat prostriedky a usetrit ich pred inflaciou? myslim v jednotkach tisic €, kupa nehnutelnosti je nerealna
Ak si ich poctivo zarobil a zdanil, tak si kup nieco, po com ti srdce tuzi a uzivaj si to. Bez srandy, v zmysle Maslowovej pyramidy...
mozno hej ale snazil som sa na nieco hlhodobo setrit a vlastne som prerabal - mal som stale menej. pozicka ma stala menej. z dlhodobeho hladiska, stale daka zmena- raz je vyhodne to potom to, stale musis byt v strehu venovat sa tomu. peniaze su blbost. ked tak treba za ne nakupovat nieco co je hodnotne aj do buducna - odhadni to, kedze sa vsetko neustale meni - cize tak ci tak si stale v strehu a venujes sa tomu.
majetok len zatazuje
Ono nie je setrit ako setrit. Ukladat do vankusa alebo banky nie je setrenie, ale stracanie. Setrit znamena porazat inflaciu, co su dajme tomu 2-3% rocne. Toto dokaze dlhodobo iba investovanie, alebo vlastne podnikanie.
Ziadny terminak, sporiaci ucet, garantovane fondy v DSS, zivotne poistky a velka cast podielovych fondov.
Sporenie = za par klikov si vytvorit ucet u brokera (lynx, fio, IB) alebo sluzieb ako finax, portu atd a cast penazi ktore dlhodobo nepotrebujem tam posielat a obratom investovat najlepsie do etf. Tym ich mnozim. Toto robi kazdy bohaty a vacsina zapadu a len minimum ludi na SK, lebo tu je financna gramotnost 0,00 nic.
alebo ešte môžete investovať napr do zlata v j&t síce neviem aké sú tam aktuálne podmienky .. ale stávate sa členom toho ich klubu a môžete ísť napr do ich hotelov za lacnejšie
Ono nie je setrit ako setrit. Ukladat do vankusa alebo banky nie je setrenie, ale stracanie. Setrit znamena porazat inflaciu, co su dajme tomu 2-3% rocne. Toto dokaze dlhodobo iba investovanie, alebo vlastne podnikanie.
Ziadny terminak, sporiaci ucet, garantovane fondy v DSS, zivotne poistky a velka cast podielovych fondov.
Sporenie = za par klikov si vytvorit ucet u brokera (lynx, fio, IB) alebo sluzieb ako finax, portu atd a cast penazi ktore dlhodobo nepotrebujem tam posielat a obratom investovat najlepsie do etf. Tym ich mnozim. Toto robi kazdy bohaty a vacsina zapadu a len minimum ludi na SK, lebo tu je financna gramotnost 0,00 nic.
Veď to je jasné. Ja sa snažím veľa dávať do rôznych fondov (síce 5 akciových a len v jednej banke všetko finančné pod jednou strechou, ale za to pohodlie mi to stojí, nechcem byť milionárom takýmto štýlom, len ako vravíš poraziť infláciu - preto akceptujem aj podieláky napriek ich určitým nevýhodam). Časť zas na obyčajný sporiaci účet pre okamžitú dostupnosť, zvyšok na hypotéku a mimoriedne splátky. Proste ak neminiem bežný účet, nech sa mi to tam nehromadí, a nech mi ho pre moju nepozornosť pri online nákupoch nevybielia úplne
Ad zlato ako uchovávateľ hodnoty: nech je systém aký je, myslí, že fyzické zlato v čase núdze bude horšie predať ako vybrať z účtu. A ak padne celý finančný systém, tak že mám 0 na účte a kilogramy zlata mi v ničom nepomôže. Budem bezdomovec bojujúci o život ale budem môcť namiesto kameňov hádzať po ľuďoch zlato
Ad zlato ako infestícia: ja neviem, moc ma to neberie
Ale časom by sa hodila hmotnejšia investícia. Aj keď rodinu najskôr nebudem nikdy mať, neviem kde by som vrážal peniaze
Tie podielove fondy maju dve zasadne nevyhody. Vysoke poplatky a este aj platis dan zo zisku. Takze nakoniec zarobis o polovicu menej, ako ked si kupis ten isty podklad cez brokera. Ked clovek len zacina, tak to nevnima. Ale ked si na nete najdes porovnania napr po 20 rokoch, su to velke peniaze, ktore za to "pohodlie" vobec nestoja.
Mne to za pohodlie stojí, ja nechcem zarábať tým že niekde vložím peniaze. Ja som v práci skoro nonstop, nemám čas toto riešiť. U mňa možno by to vyriešilo najať si nejakého človeka čo to bude robiť za mňa, ale tam sme znovu pri výdavkoch
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V pripade volby brokera je moznost aj lynxbroker s podporou v cestine.
Kupim dedinu na vychode Slovenska
Ak si ich poctivo zarobil a zdanil, tak si kup nieco, po com ti srdce tuzi a uzivaj si to. Bez srandy, v zmysle Maslowovej pyramidy...
majetok len zatazuje
cez VUB?
Veď to je jasné. Ja sa snažím veľa dávať do rôznych fondov (síce 5 akciových a len v jednej banke všetko finančné pod jednou strechou, ale za to pohodlie mi to stojí, nechcem byť milionárom takýmto štýlom, len ako vravíš poraziť infláciu - preto akceptujem aj podieláky napriek ich určitým nevýhodam). Časť zas na obyčajný sporiaci účet pre okamžitú dostupnosť, zvyšok na hypotéku a mimoriedne splátky. Proste ak neminiem bežný účet, nech sa mi to tam nehromadí, a nech mi ho pre moju nepozornosť pri online nákupoch nevybielia úplne
Ad zlato ako uchovávateľ hodnoty: nech je systém aký je, myslí, že fyzické zlato v čase núdze bude horšie predať ako vybrať z účtu. A ak padne celý finančný systém, tak že mám 0 na účte a kilogramy zlata mi v ničom nepomôže. Budem bezdomovec bojujúci o život ale budem môcť namiesto kameňov hádzať po ľuďoch zlato
Ad zlato ako infestícia: ja neviem, moc ma to neberie
Ale časom by sa hodila hmotnejšia investícia. Aj keď rodinu najskôr nebudem nikdy mať, neviem kde by som vrážal peniaze