Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftsorcerer napísal:
emtb je ďaľší rozmer cyklistiky

... asi rovnaký, ako využívanie smartfónov na podvádzanie pri písomkách
21.09.2020 - 00:54:44
03
Jazdiť na e bajku je ako v posilovni dvíhať činky žeriavom
21.09.2020 - 06:09:42
06
A kolko, ze mas uz na takom ebiku najazdene, ze taketo nieco zadres?
21.09.2020 - 07:24:40
04
arrow_leftcorsair napísal:
Jazdiť na e bajku je ako v posilovni dvíhať činky žeriavom

Co ked niekto nema zaujem chodit do posilovne, na trening a ebik zvolil ciastocne na to na co bol bicykel urceny (prepravu) a ciastocne na to, aby si vysiel do lesa, kde by sa mu nechcelo slapat, miesto pesej turistiky? A tiez na pocit z vozenia sa, tak ako sa ludia vozia na kolotococh a len sedia v kabinke. Jemu staci drzat stabilitu.
A urcite da ebik zabrat viac ako klasicky, Je to tazka zruda, ako z olova. Vyhodu ma iba do kopca, alebo v protivetre s nakladom.
Nie vsetci maju emocie - jeeeej vysiel som to, to som silny co?
Alebo ma tych emocii menej a naco sa trapit do kopca. To ze vyjde na rozhladnu mu da viac emocii ako to, ze to vyslapal za svoje.
Co ked nevladze za ostatnymi? Co ked nechce mat 3 bicykle.
21.09.2020 - 09:18:55
01
Okej, beriem, že babka, dedko, hocikto býva na kopci a nechce sa mu ťahať domov... Reč bola o "pyšných" ebajkeroch, čo to užívajú na "šport"
21.09.2020 - 10:22:47
01
Pysny ebajker by nesiel vobec jazdit bez motora. Za to mu ta namaha ukazat sa v kriklavom obleceni a kriklavom bicykli nestoji.
Maju vyhodu ze dostupnost fotopristrojov, instagramov a ebikov prisla sucasne.
Ja najradsej jazdim sam pripadne s niekym. Nemam potrebu sa pred niekym ukazovat a obiehat inych cyklistov.
A ak by som mal ebik a chcel trenovat, staci vypnut motor. Co si pomyslia ostatni ma nezaujima.
Jediny raz co som machroval bolo ked som obiehal na ziletke rybara na babette, ktora mu rychlesjie nesla. Hucala a dymila.
Na ebiku zvladnem tu istu trasu o 1/3 kratsi cas pri tych istych watoch.
Vsetko ma vyhody aj nevyhody. A ano su aj blbci machrovaci a nieje ich malo.
Ebik nemoze za to, ze ma ten co na nom jazdi, v hlave piliny. Zapne turbo uz z garaz a vybera trasy, kde ho nemusi prekladat cez prekazky.
Mne sa na ebikoch nepaci ten marketing, ze ebik ma len vyhody a nevyhody schvalne zataji. Nie len predajca, ale aj ten machrovac, 100kg "vzpierac", co neciti rozdiel, 12 a 25kg.
Mat ebik a nalozit ho do vlaku, neviem si to predstavit. To je pre mna, ako by vzpierac nakladal do vlaku po schodikoch Jawu 350.

Naposledy upravil Hosť dňa 21.09.2020 - 11:00:35, celkovo upravené 1 krát.

21.09.2020 - 10:59:39
00
A čo je lepšie sedieť doma pred telkou alebo počítačom a behať popritom do chladničky, alebo sa voziť na ebiku? Stále nechápem o akých podvodníkoch tu píšete. Čo ten ebajker s niekým preteká, má schovaný motor a poráža takto na pretekoch ostaních? Vtedy by to bol podvodník, ale takto? Koho podvádza? Ja mám zo toho taký pocit, že bajkeri dosť ťažko znášajú keď ho v kopci obehne starší človek na ebajku a podľa nich to zákonite je človek čo ten bajk nevie ovládať. Ja jazdím aj ebajk aj klasiku a je mi to úplne jedno kto ma obieha idem si svoje a druhých neriešim. Každý má právo voziť sa po prístupných cyklotrasách jak klasickí cyklisti, tak električkári a hlavne sa treba navzájom rešpektovať a nie sa urážať. Mimochodm ešte som nevidel ebajkera, čo by mal blbé poznámky na klasických bajkerov. Stalo sa to aj mne, som pozdravil ( bol som na na ebajku) oprotiidúcich chalanov jeden odzdravil a druhý zamrmlal, že motorkárov nezdraví. Nevadí, aj takto sa dokážu správať ľudia a potom idú poučovať druhých čo je správne a čo nie.
21.09.2020 - 11:00:15
010
Nedavno som videl zenu, na pomerne slusnom eMTB HTcku, intergovana bateria v rame. Ked slapala, tak ako babka na liberte, alebo sa len viezla, sla trosku z kopca. Cyklocesta pretinala hlavnu cestu, tak zosadla a tlacila ho vedla seba. Neustale ju pri tlaceni prekacovalo na stranu, ako tu staru postarku jawa 22 v nejakom filme, nespominam si nazov.
Bolo vidno, ze je to pre nu namahava cinnost a ze sa zapierna nohami poriadne do zeme a nekraca volne ako ja vedla ziletky.
Ja ked som chytil simson 51 klasik, ze ako mam na to nasadnut, ved ma to zhodi na stranu, ked som ho dal zo stojana. Stabilitu som chytil, az ked som sa rozbehol. Zosadat z neho bol problem. Najistejsie je to pri nejakom muriku.

Naposledy upravil Hosť dňa 21.09.2020 - 13:08:00, celkovo upravené 1 krát.

21.09.2020 - 11:20:23
00
arrow_leftcorsair napísal:
Reč bola o "pyšných" ebajkeroch, čo to užívajú na "šport"

Uz nam konecne prezradis kolko si sa na tom ebiku “nasportoval”, ked sa k tomu stale vyjadrujes?
21.09.2020 - 12:50:25
01
Moja mama si kúpila ebike aby mohla jazdiť s otcom príležitostne. Požičal som ho pre moju manželku a po 65 km výjazde z KE na Kojšovskú hoľu a späť po lese bola unavená viac než ja. ? Ten ebike váži 2x toľko koľko jej hliníkový HT. Takže áno, aj na ebiku sa dá slušne zašportovať.
21.09.2020 - 14:11:15
01
Ak ebik nema pre vas 80% vyhod tak je zbytocne zan vyhadzovat 2x tolko penazi, co za klasicky. Najvacie percenta v hodnoteni samozrejme budem davat za potrebu jazdit do kopca.
Nekupujte ebik len preto, ze je to momentalne trend. Existuju pozicovne ebikov niekde v turistickych strediskach, alebo cykloobchodoch a vsetko si o nich podrobne nastudujte. Kazdy detail. Aj taku drobnost, ako ci sa da dat kosik na bidon alebo taska na ramovu trubku. Alebo pozicajte od kamarata.
21.09.2020 - 14:28:51
00
Kupu ebajku si treba vediet zdovodnit. Ja osobne si ju viem zdovodnit len v dvoch pripadoch a) ked budem mat po 60tke mozno 70ke a moja vykonnost pojde rapdidne dole b) budem mat nejaky hendikep (nie hmotnost alebo kondiciu).

Kedze je ale tato tema o ebajkeroch musim s vlastnej skusenosti napisat ze 90% ebajkerov su s prepacenim zmrdi. Obiehaju v kopcoch vo daleko vyssej rchlosti ako ide priemerny bajker, vobec nespomalia, dokonca ani nedaju o sebe vediet alebo aspon s ktorej strany vas obiehaju, o zdraveni a nehovoriac, pustaju sa do zlozitych zjazdov a potom cestou dole len zavadzaju lebo nemaju potrebne skusenosti a techniku.
21.09.2020 - 15:52:05
08
dvaja ťa obehli a nejdeš to predýchať? :D
21.09.2020 - 15:59:19
04
ja som na Mincole stretol chlapika na elektricke a bol celkom rozklepany z toho.ze ho caka taky zjazd :D
21.09.2020 - 16:44:49
00
Ked to tu uz rozoberate tak osobne mam s ebajkermi vacsinou neutralne alebo neprijemne skusenosti. Jedno zabavne vesele stretnutie davno v Svajciarsku kde som sa ponahanal s jednou babickou a spolu sme sa tomu zasmiali. Na nic ine plusove si nespominam.
- Za to sa mi ale casto stava ze si idem svoje tempo, predbehnem ebajkera a ten ma v 80% pripadoch potrebu zavesit sa za mna a vytacat ma tym nechutnym vrcanim co vydava ebajk. Ked im na to poviem svoje, ze mi to vadi a nech ma necha na pokoji, tak sa tvaria urazene a maju rozne stupidne poznamky o tom ze som ich nemal predbiehat atd.
- Dalej sa mi uz niekolkokrat stalo ze ma vzdy v kopci niekolko krat dookola predbiehal ten isty ebajker. Nie ze by tocil koliesko s paradnym zjazdom ale zakazdym ma cielene so smiechom predbehne, prejde 100 metrov, bud zastane a pocka ma alebo to zjazdi podo mna a zase ma so smiechom predbehne. Ja som kludas ale ked to spravi nejaky trulo 7x tak mam chut ho z toho zhodit a poskakat mu po vyplete. Ked mu poviem co si o nom myslim tak je zase urazeny a este v tom naschval pokracuje. Ale toto sa mi stalo len 3x zatial.
Vo vysledku mozu ebajkeri za to ze musim spomalit ked dobieham nejakeho ebajkera (alebo ziletkara) len preto aby som zase nemusel nieco podobne riesit, vysvetlovat ze mi to vadi.
- Dalej sa mi par krat stalo ze siel ebajker jednosmernym trailom nahor. Dokonca ked som kopal na jednosmernom traily v BA a isli hore ebajkeri a upozornil som ich na to ze smerom nahor sa to nejazdi, tak som si len vypocul kadejake primitivne nazory na to preco sa to moze jazdit nahor, co ma je do toho, ze nikdy nebol problem atd. A samozrejme ignoracia a pokracovanie dalej smerom nahor. Koli ebajkerom su zospodu TBK trailov znacky zakazujuce jazdu do protismeru a musim povedat ze vyzera ze to pomohlo.

Ale je to vsetko o ludoch. Uz sa ani bajkeri v lese neodzdravia. Stretavam i normalnych ebajkerov, vsetko dochodci na asfaltke, ktori nemaju potrebu ma dobehnut ci predbehnut, proste neutralne stretko, ziadna interakcia.
21.09.2020 - 16:50:23
07
keyboard_arrow_up