Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftfixska napísala:
Mo ešte to bude snáď moja vina, že oni precenili svoje sily ... A keby tam nikto nebol? Okrem toho, na otázku či sú ok nereagovali... tak sme to len dopozerali kým sa nedotrápili. A vieš prečo som tam počkala? Pretože nie som ***** a keby sa im dačo stalo tak volám pomoc.

Väčšina e-bajkerov nereaguje ani na pozdrav, ani na otázky a keď už reagujú tak podráždene...oni majú svoj svet a treba ich v ňom nechať :)
21.09.2020 - 18:20:17
03
Milankr79 ... Ty si predpokladal/hodnotil bez toho aby si tam bol a automaticky si šplechol, že ja som im mala povedať ... pritom si vôbec nezhodnotil, že oni sa precenili a presne toto je problém, nie že ostatní sa musia starať o bezpečnosť okolia .... toto je presne problém súčasnosti, že ľudia absolútne nemajú žiadny odhad svojich schopností a vyberú sa hocikde bez toho aby na to boli pripravení .... je to vidno nielen na ebikoch ale aj na ferratách, v tatrách na turistike aj na skialpoch a podobne .... lebo však oni chcú a aj ostatní chodia tak aj oni môžu lebo si kúpili veci tak idú ... a to nejde o ebiky ani výstroj ale presne o to, že si to kupujú ****
21.09.2020 - 18:23:18
09
@LMS hlavne, že ty máš pre nich porozumenie 😀😀😀https://www.mtbiker.sk/forum/post1640953.html#p1640953
21.09.2020 - 18:24:29
00
Ja už len jednu otázku. Videli ste na tomto fóre nejakého ebajkera čo by tu rozpútal takýto flame? Do akého vlákna sa človek pozrie všade sa riešia ebajkeri ešte aj pri fotkách z výjazdov nezabudnú ľudia pridať komenty o ebajkeroch.

Naposledy upravil Hosť dňa 21.09.2020 - 18:32:24, celkovo upravené 1 krát.

21.09.2020 - 18:29:10
04
arrow_leftHosť napísal:
Ked to tu uz rozoberate tak osobne mam s ebajkermi vacsinou neutralne alebo neprijemne skusenosti............

Tak toto si popisal dost presne a obsiahlo, mam vela podobnych skusenosti, ale casto aj horsich.
21.09.2020 - 18:31:46
00
milankr79 Presne tak, porozumenie som stratil už dávno(nie svojou vinou), teda ak nerátame porozumenie pre tých 10% normálnych ľudí. To ty sa tu snažíš zachraňovať a ospravedlňovať povesť každého neschopného trkvasa na ebajku pričom skúsenosti ľudí s nimi sa poväčšine zhodujú s tými mojimi. Niečo na tom bude :)
21.09.2020 - 18:35:44
03
Vôbec sa nesnažím obhajovať kadekoho, len ma štve, že ľudia by si tu mali radiť, zielať skúsenosti a pomáhať a kvôli ebajkerom z ktroých 95% o tomto fóre ani nechyruje tu vznikajú takéto zytočné trenice.
21.09.2020 - 18:42:40
03
arrow_leftHosť napísal:
No paráda, tak už nie len zmrdi ale aj sedliaci som zevdaví čo sa tu ešte dozvieme o ebajkeroch.

:D Staci citat s porozumenim, aj ked i tu vo vlakne vidim ze je to castokrat problem. Netvrdim ze ebajkeri su sedliaci (sedliak v zmysle nepodakuje, nepozdravi a podobne) ale ze takych ludi je nadpolovicna vacsina z kruhu ebajkerov ked to porovnavam voci cyklistom. Priklad z desat ludi ktori sa ti neodzdravia su siedmi ebajkeri a traja bajkeri.

Osobne si myslim ze "problemovi" su ebajkeri ktori maju ebajk ako prvy bicykel po detskom bicykli alebo neboli v minulosti dlhsie aktivnimi cyklistami. Proste si clovek povie ze chce bicykel, zisti ze radsej s motorom a takemu cloveku chyba zakladna cykloetiketa, nevie na tom poriadne jazdit, je prekvapeny ked ho niekto pozdravi a ma pocit ze je rovnaky "dupac" ako niekto kto motor nema. Tym ze ma dany clovek dopomoc tak sa dostane na miesta kde uplni zaciatocnici nejazdili, je na tych miestach castejsie, toci traily viackrat denne, robi hluposti lebo vdaka motoru ich robit proste moze. Preto vznika plno konfliktov s ebajkermi. Som si isti ze keby vsetci ti cyklisti na najlacnejsich "tesco" bicykloch dostali zrazu motor tak sa budu spravat uplne rovnako. Proste ebajkeri ktori predtym aktivne jazdili na bicykloch, pripadne sa drzia nejakej vyjazdenej partie, tak ti uz vedia ako sa spravat v lese a snad i na ceste
21.09.2020 - 18:54:19
06
Ale ano, ja rad poradim. Ja radim mladym a zdravym ebajkerom aby predali ebajky ludom ktori tu dopomoc elektromotora skutocne potrebuju a za utrzene peniaze nech si kupia akykolvek bicykel pohanany vyhradne ludskou silou, nech bicykluju pre radost s pohybu bez ohladu na pocet dlzkovych a vyskovych metrov.
21.09.2020 - 18:55:26
01
@vrabc0 No toto je normálny príspevok čo má hlavu aj pätu, vidíš že sa to dá aj inak a nedá sa nič iné ako s tebou súhlasiť.
21.09.2020 - 19:00:27
00
arrow_leftHosť napísal:
...Videli ste na tomto fóre nejakého ebajkera čo by tu rozpútal takýto flame? ...

Ti ebike sedlaci nediskutuju vobec, ziju v svojom svete a slusni ebikeri, bud diskutuju slusne bez flame, alebo sa nezapajaju, aby sa na nich nezosypali urazky. Potom nemoze slusny ebiker dat ani fotku z vyjazdu.

Flame hejty vidat, ale zo 40 komentarov jeden, ktoremu vadi, ze ho obehol a nie za svoje. Pritom on sa do kopca nadrel, aby mal emocne pocit ze to vyslapal).
Ostatni sa ho snazia usmernit, sa to zvrhne a on si stale si bude mliet svoje. Keby to malo aspon logiku a podlozene nejakym faktom a bolo by vidiet, ze sa chudak vedomostne bez emocii snazi vyriesit problem. Vsak nikto z neba uceny nespadol.
Mne tak vynadal vzperac ked som riesil hmotnost, lebo ma nepoznal, ze som trieska.

Netreba sudit cloveka pokial ho nepoznate, financne, zdravotne, bytovo. Ja som jazdil s ebikerom a mal zdravotny problem, ktory na nom nieje vidiet. Dalsi kamarat je sice zdravy, ale uz nema 20 rokov a chcel za nim stihat na vysoke rozhladne, tak aby sa navzajom neobmedzovali, kupil si ebik tiez. A ked idu na vyjazd, tak si dohodnu stretnutie s ebikermi, aby nemuseli na klasikara cakat. Obcas idu aj s klasikarmi, su slusni, ale sem sa nezapajaju do diskusie.
21.09.2020 - 19:29:59
01
Vuk - "klasikar" je pretekar na takzvanych klasikach, tj cyklistickych pretekoch. Nie je to to, co myslis.
Pre oznacenie toho co myslis by som skor pouzil pojem "normalny cyklista"
21.09.2020 - 19:39:57
00
iron.hide to ano, klasikar, na TdF ten vyraz bolo pocut. Casto sa pouziva v diskusii bike vs ebike, spojenie klasicky bicykel.
Ale ani normalny cyklista mi nepripadalo tiez vhodne, lebo jeho opakom je nenormalny cyklista. Ak by sa prestali vyrabat bicykle bez motora, normalnym by sa stal ebike. Su 2 kategorie. cyklisti a e-cyklisti, bikeri a e-bikeri.
21.09.2020 - 19:53:07
00
To, čo písal vrabc0, je presný postreh. "Prvocyklista" a ebajk, to nie je dobré kombo. Potom sa fakt ocitnú na miestach, na ktoré by sa inak nedostali. Súvisí to aj s tým, čo písala fixska, že na 20 a viac kilové stroje niekedy nasadnú ľudia, ktorí sú ťarbaví, nemtaví, kajlaví, viete čo tým myslím. A tu nehovoríme o dedkoch a babkách na cestičke medzi dedinami, tu ide skôr o ľudí "v najlepšom veku", ktorí na to nemajú koordináciu, fyzické danosti, a vôbec takú tú elementárnu motoriku pohybov. Niekedy žasnem, keď len vidím ako decká hádžu kriketkou, alebo hrajú basket, či futbal, na to sa nedá pozerať :). Chýba kondícia a obratnosť, mrštnosť, cca 15% detí v mestách je obéznych, ďalších 20% má nadváhu...atď. A keď takíto ľudia potom v dospelosti, v 30ke sadnú s týmito "predpokladmi" na bajk/ebajk, je vymaľované.

Veľa z toho sa týka aj bežných cyklistov, nie len ebajkerov, o pomere by sa dalo diskutovať. To isté pri zdravení sa. Všeobecne sa zdraví menej, naprieč všetkými vekovými kategóriami cyklistov. Ono to nakoniec vždy končí a začína na tom, kto je aký človek, a nie na čom si vozí prdel.
21.09.2020 - 19:57:49
07
Krásne si to vystihol a hlavne diplomatickejšie ako ja :) ďakujem. Mňa to štve aj preto, lebo to môže viesť k opatreniam, ktoré ovplyvnia všetkých, aj tých, ktorí za to nemôžu. Viď ferrata na Skalke, HZS z tej najťažšej nestíha zvešiavať tých, čo precenili schopnosti a vydali vyhlásenie, že zvážia ako ďalej a ak to zavrú tak je to smola pre tých, čo na to majú a radi tam chodia a zvládajú ju. Čiže si to vždy odskáče ten, čo za to nemôže. ...a vo svete ebikov to vplýva aj na zlú atmosféru a prehlbovanie "nenávisti" medzi bikermi a ebikermi a to opakujem, že ja proti ebikerom fakt nič nemám z pricípu ale hodnotím jednotlivo podľa správania jednotlivca, lebo mala som aj iné nepríjemné skúsenosti ale poznám aj mnohých v pohode. Proste ľudstvo ide do kytek a z toho mi je nanič :D
21.09.2020 - 20:12:23
05
keyboard_arrow_up