Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
6. septembra pred cca 50 rokmi, keď som brigadoval na Sliezskom dome, nakydalo cca 20 cm snehu. A za 3 dni bola "bľacha" a po snehu len stopy v tienistych niestach.
to ano, ale niekto ma sezonu od 1.6. do 31.10. a nie len jeden mesiac
inak dva roky dozadu v septembri nakydalo, takze ani september nie je uplna "garancia" dobreho pocasia
O septembri som pisal ako najidealnejsom, ale fajn s kompromismi je aj oktober a koniec augusta. Zvysok sezony je ludska plnka, dusno a rizikovy z hladiska burok .
Ist tam castejsie, asi by sa mi aj zunovali. Nie si nahodou horolezec?
Inak, cela pointa je, ze bezne julove pocasie festivalu typu Pohoda nepraje,
Nejake statistiky k tej piatkovej burke z mojej meteostanice Davis Vantage Pro 2. Anemometer je vo vyske asi 10m, je to v zastavanej oblasti. Najsilnejsi poryv vetra bol zaznamenany 24,1m/s (86,76km/h). Dalsi silny poryv bol 23,2m/s (83,52km/h) to vsetko v priebehu 10 minut (!!!). Priemerna rychlost vetra bola pocas 10 minut az 13,5m/s (48,6km/h). Mam nastaveny alarm na poryv 20m/s a pocas prvych 5 minut piskal nonstop. To su pre TN rekordne udaje. Za 15 minut spadlo 11,2mm zrazok (11,2L vody na meter stvorcovy). Pocas prvych 5 minut az 9,8mm s max. intezitou 295,4mm/h (!!!). V skratke to bola najsilnejsia burka od roku 2020 odkedy mam meteostanicu.
Dnes prestali prikladat do tej velke pizza pece, podvecer 25 stupnov a fukal silnejsi chladnejsi vietor, som obcas mal pocit, ze som si mal zobrat teplu bundu, po tych horkach
jj uz takmer dva tyzdne som sa nedostal pod 28 stupnov okrem nakupu v tescu - skor sa pohybujem okolo tridsiatky celodenne. tak ak by im vysiel 10-dnovy a po tomto pekle to hned spadlo na 13 v noci, 22 cez den tak to u mna bude na paperku vecer, a cez den svetrik postaci kym si zvyknem na normalne teploty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak dva roky dozadu v septembri nakydalo, takze ani september nie je uplna "garancia" dobreho pocasia
O septembri som pisal ako najidealnejsom, ale fajn s kompromismi je aj oktober a koniec augusta. Zvysok sezony je ludska plnka, dusno a rizikovy z hladiska burok
Ist tam castejsie, asi by sa mi aj zunovali. Nie si nahodou horolezec?
Inak, cela pointa je, ze bezne julove pocasie festivalu typu Pohoda nepraje,
ak to tu uz niekde je prepacte
https://www.facebook.com/tomastaraba.sk/posts/pfbid097RzGdG9X3JpWwfpD5A3j1ZxsoXPrMeKNChNPbV6hnGwdV3J6HEzC2TAY2U1sNHtl
Sice, davno som ta nevidel, mozno ze uz aj si
ebike je nanic, neda sa nosit