Nikde som tu nenašiel poriadne spracovanu temu poistenia, tak len sa chcem podeliť o skúsenosť. Máme uzavrete poistenie vybavenie domácnosti Uniqa volajú to Domov a Štastie, je to primárne poistenie domácnosti a vybavenia. ale je v tom aj poistenie za skodu sposobenu jazdou na bicykli, zrovna teraz v marci sa mi stalo, ze som nedaval pozor, vracal som sa s vyjazdu, pri ceste bolo zaparkovane auto a ja som sa kukol pred seba v poslednej chvili, stocil bike a fik a spatne zrkadlo v pazi. A kedze to bolo auto nove a riadne drahe, tak spatne zrkadlo poskodenie riadna palka. No a teda dobra sprava je, ze to poistovna bez debaty a vyhrad cele uhradila. Teda to sem pisem ako dobru skusenost, ze za tie peniaze, co ta poistka stoji, sa to urcite pre bikera, čo odjazdí nejaké tie kilometre vyplati a z toho nazvu Domov a Štastie by sa to ani nedalo povedať.
v Uniqe su poistene podľa VPP:
Mimo bytových priestorov sú poistené nasledujúce veci patriace k zariadeniu domácnosti, maximálne do výšky 30 % z poistnej sumy zariadenia domácnosti: na povale, v pivnici, komore,garáži a iných vedľajších budovách.
a) veci patriace do zariadenia domácnosti – s výnimkou cenných vecí ako peniaze v hotovosti, šperky,starožitnosti, umelecké predmety, pravé koberce, kožušiny, zbierky známok a mincí a s výnimkou audiovizuálnej a výpočtovej techniky
b) police, regály, saunové zariadenia;
c) bicykle, detské kočíky, invalidné vozíky;
d) cestovné a športové potreby, športové náčinie,nafukovacie člny, nemotorové člny;
e) nástroje, stroje, stavebný materiál na súkromnú potrebu
f) príslušenstvo k motorovým vozidlám, vykurovací materiál
g) záhradný nábytok, záhradné nástroje a stroje.
Poistenie sa vzťahuje na veci uvedené v tomtobode, pokiaľ neobmedzený prístup do mimo bytových priestorov má len poistený a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti. Mimo bytové priestory musia mať plné steny (murované, drevené, železné) – súvislá výplň bez medzier.
Ja mám bicykle poistenie domácnosti a vybavenia vrátane športového náčinia. Vo VPP nemám nič o pivniciach, ale patrí do poistenia aj príslušenstvo bytu (tomu rozumiem pivnica) a normálne aj kočikáreň, práčovňa, či sušiareň Ale pri ocudzení/krádeže/vlámaniu je podmienka výhradného vlastníctva ALEBO výhradneho vstupu do priestoru príslušenstva bytu. Všetko mám v byte, takže pivnice som neriešil, tam sa u mňa aj tak nič cenné nezmestí.
Začiatkom roka som riešil poistenia. Zvažoval som aj Alpenverein ale nakoniec mám klasiku poistenie bytu, domácnosti, zodpovednosti v ČSOB a v horách si dávam denné SMS poistenie v Unione pre záchranu HZS, ktoré má asi najlepšie podmienky zahrnutia športových aktivít (aj rizikových, a mimo značeného chodníka ak si dobre pamätám) na SK.
som rád, že sa to tu trochu rozbehlo, chýba niekto, to by si našiel čas a spísal to do prehľadného článku ako mal ten bike radar. možno pre mtbiker nápad na tému.
Ja mám síce skúsenosti len v ČR ale žiadna poisťovňa mi nebola schopná ponúknuť nejaký kompaktný produkt ( domácnosť, spôsobenie škody a bajk).
Vždy tam bolo nejaké "ale" buď by nepreplatili ani polovicu, musel byť nezmyselne strážený alebo za to chceli nekresťanské peniaze.
Rovnako na tom boli aj samostatné produkty výhradne na bajk. Takže za ušetrené peniaze máme alarm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a potom porovnanie rôznych poistiek dostupných v UK
https://www.bikeradar.com/advice/buyers-guides/compare-best-bicycle-insurance/
... možno tam skúsim napísať, či sa môže poistiť aj Slovák, keď u nás to žiadna poisťovňa takto kompletne neponúka.
Napr krádež z pivnice domu, a pod.
Mimo bytových priestorov sú poistené nasledujúce veci patriace k zariadeniu domácnosti, maximálne do výšky 30 % z poistnej sumy zariadenia domácnosti: na povale, v pivnici, komore,garáži a iných vedľajších budovách.
a) veci patriace do zariadenia domácnosti – s výnimkou cenných vecí ako peniaze v hotovosti, šperky,starožitnosti, umelecké predmety, pravé koberce, kožušiny, zbierky známok a mincí a s výnimkou audiovizuálnej a výpočtovej techniky
b) police, regály, saunové zariadenia;
c) bicykle, detské kočíky, invalidné vozíky;
d) cestovné a športové potreby, športové náčinie,nafukovacie člny, nemotorové člny;
e) nástroje, stroje, stavebný materiál na súkromnú potrebu
f) príslušenstvo k motorovým vozidlám, vykurovací materiál
g) záhradný nábytok, záhradné nástroje a stroje.
Poistenie sa vzťahuje na veci uvedené v tomtobode, pokiaľ neobmedzený prístup do mimo bytových priestorov má len poistený a osoby žijúce s ním v spoločnej domácnosti. Mimo bytové priestory musia mať plné steny (murované, drevené, železné) – súvislá výplň bez medzier.
Začiatkom roka som riešil poistenia. Zvažoval som aj Alpenverein ale nakoniec mám klasiku poistenie bytu, domácnosti, zodpovednosti v ČSOB a v horách si dávam denné SMS poistenie v Unione pre záchranu HZS, ktoré má asi najlepšie podmienky zahrnutia športových aktivít (aj rizikových, a mimo značeného chodníka ak si dobre pamätám) na SK.
Vždy tam bolo nejaké "ale" buď by nepreplatili ani polovicu, musel byť nezmyselne strážený alebo za to chceli nekresťanské peniaze.
Rovnako na tom boli aj samostatné produkty výhradne na bajk. Takže za ušetrené peniaze máme alarm.