Urcite je tu niekto s presnou odpovedou. Nikto sa nenarodil mudry. Ja viem napisat len tolko, ze je rozdiel medzi tlakom co potrebujes do vidlice a tlakom na ktore su stavane bezne pompy. Tak to radsej neskusaj.
Hehe, radsej neskusaj lebo pochopis preco sa tu vsetci smeju
No po prve nechapem ako by si to chcel dofukat pumpou bez manometra - sak dolezity je ten tlak, to neodskusas ako gumu
Dalsia vec co si predsatvujes pod normalnou pumpou - hustilku na gumy? alebo autopumpu?
Na fukanie vidlic su vysokotlakove pumpy na tlmice/vidlice - predsa tych cca 10bar vo vidlici ja trosku ine kafe ako 3 v gumach atkze ak nechces dojst k urazu resp. neco znicit zasiel by som s tym za niekym kto pumpu na vidlice ma.
Toto som zazil minuly rok ked mi z nicoho nic usiel vzduch z vidlice a dedo v dedinskom pneuservise sa nesmierne cudoval ze to neslo nafukat ani ked odstranil redukcny ventil Doma som nafukal pumpickou a odvtedy no problem
dik za info, nabuduce budem vediet, skusim zajst na tu pumpu a ked ne tak si musim dosporit na novu pumpu
Očividne si to nepochopil.
Kompresor na tej pumpe, je stavaný na hustenie pneumatík na osobné autá.
to znamená = max 3 atm = 44 psi
vidlu musíš nahustiť minimálne na 8 atm = 118 psi a to sa jedná o doporučené hodnoty pre cca 55-60 kg cyklistu
Čiže s bežným kompresorom , alebo obyčajnou pumpou je to nemožné.
Pri 90kg cyklistovi sa doporučuje 170-180psi
Samozrejme je to ešte aj o individuálnom nastavení podľa štýlu jazdy.
Chrti si nastavia max hodnotu, resp. LOCK
Nafukas to aj doma, teda aspon ja by sosm to nafukal. Som si spravil kompresor z chladnicky a tenb tlacil bez problemov 10 atmosfer. Problem by bol iba s tym, ze neni na nom budik a tak by si to musel stale niecim externym premeriavat.
2 palo661: podla mojho nazoru by si nemal spekulovat a kupit pumpu na vidlu / tlmic. jedna zo zakladnych veci, ktore treba mat vo vybave. neboj, nie je na jedno pouzitie...
ale ja som niekde pocul ze marzochi sa fúka do obidvoch noh normalnou pumpou ale asi som zle pochopil , tak si budem musiet dosporit na novu pumpu. DIKY MOC
Ja som si tiez pred rokom kupil svoj prvy bike so vzduchovou vidlou a tiez som vobec netusil, ze kde je vobec ventil, ne to este to, ze na to treba speci pumpu . Potom po dvoch jazdach bola uz vidla makka jak hovno, neskor som volal do servisu kde mi to vysvetlili, ze co a jak. Tak som zaskocil do sportservisu(podunajske) a za 1000Sk kupil pumpicku. Odvtedy pohodicka...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a co sa stane ? neviem bo som este nemal vzduchovu
a naco by som si mal dat pri fukani pozor??
neboj, pochopíííš!
No po prve nechapem ako by si to chcel dofukat pumpou bez manometra - sak dolezity je ten tlak, to neodskusas ako gumu
Dalsia vec co si predsatvujes pod normalnou pumpou - hustilku na gumy? alebo autopumpu?
Na fukanie vidlic su vysokotlakove pumpy na tlmice/vidlice - predsa tych cca 10bar vo vidlici ja trosku ine kafe ako 3 v gumach atkze ak nechces dojst k urazu resp. neco znicit zasiel by som s tym za niekym kto pumpu na vidlice ma.
Vo vidle je rádovo väčší tlak ako v pneumatike.
Ani s bežným kompresorom na "pumpe" toľko nenatlačíš.
Sak tu pumpu by znicil som myslel
Očividne si to nepochopil.
Kompresor na tej pumpe, je stavaný na hustenie pneumatík na osobné autá.
to znamená = max 3 atm = 44 psi
vidlu musíš nahustiť minimálne na 8 atm = 118 psi a to sa jedná o doporučené hodnoty pre cca 55-60 kg cyklistu
Čiže s bežným kompresorom , alebo obyčajnou pumpou je to nemožné.
Pri 90kg cyklistovi sa doporučuje 170-180psi
Samozrejme je to ešte aj o individuálnom nastavení podľa štýlu jazdy.
Chrti si nastavia max hodnotu, resp. LOCK