Mozno ich zakladam v poslednom case viac (vela volneho casu), ale snazim sa aby boli aspon trochu zmysluplne a ozivili forum a nie typu "chcem kupyt prehazowac, poradte". A forum je predsa o diskusii a bez tem to ide tazko.
P.S. Nabuduce pripoj k OT postu aj nieco suvisiace s temou a bude to mat podstatne lepsi efekt.
jezus dobre zaujimava tema, a predsa len vacsina z nas sa chodi bajkovat do lesa tak by bolo fajn sa zaujimat aj o veci ktore ohrozuju maticku zem a podobne záležitosti, pretože sa moze stat ze o par desiatok rokov sa deti nasich deti budu bajkovat na virtualnych bajoch vo virtualnom lese a okolo bude poskakovat virtualna zver..preto si treba chranit to co mame aby nase deti vedeli co je to vôňa bahna pri bajkovaní
Pieskovisko z toho robis napr. aj Ty, kedze si neodpustis naozaj zbytocny prispevok. Tema bola zalozena ako seriozna a ma podla mna vyznam, lebo moze poukazat napr. na ekologiu a aj prepojenie bicykla s ekologiou a pod. A pokojne sa tu da postnut aj nieco z inej oblasti tzv. celospolocenskych problemov. Proste tato tema sa snazi mat vyznam a prave preto som ju zalozil v sekcii O hocicom a nie v Pieskovisku kam patri zbytocne spamovanie.
ano toto je strasna pecka v parizi. prides k automatu, vyberies bajk dopravis sa kam chces a naspat ho zalozis do ineho automatu. samozrejme vsade na cestach maju bajky vlastny pruh, takze sa nemusia motat pomedzi auta. ja som tam na to cumel ako puk:) uz len ten smog poriesit...
tie bicykle na prepravu po meste su fajn len u nás by si videl akurat ako sa nejaký cigáni alebo ine individua na tom prevážajú a potom to odhodia dakde do potoka, alebo ho zaparkuju doma v pivnici...druha vec ze v zahranici maju cyklisti na bikovanie vlastne pruhy v širke cca 1m a viac, kdežto tuna je pruh jedine niekde na hradzi ked sa chcem dostat dakde do lesa tak pokial nechcem ísť po chodniku tak na ceste je to dost a drzku
To poziciacanie je good idea. A toho kradnutia a pod. by som sa az tak neobaval - clovek si musi vybavit registracnu (asi cipovu) kartu a zaplatit kredit s tym, ze pri odnati biku zo stojanu tu kartu asi musi prilozit k nejakemu snimacu aby ho to zaevidovalo a rovnako aj pri vrateni. Inak povedane - vzdy sa bude vediet, kto bike nevratil a bude sa dat vymahat skoda. Ked pojdem do predajne BicyBa, tak sa popytam ci sa nieco take nechysta aj tu. Oni su dost aktivni v budovani cyklotras, pripomienkovani uzemneho planu, komunikacii s miestnymi zastupitelstvami etc.
imho...čo sa týka budovania cyklo tras v mestach ale aj mimo miest (stále hovorime o asfaltových cestách) tak s tým je veľký problém bo soudrzi z NDR udelali chybu a v dávnej dobe výstavby neuvažovali s niečim takým ako prudky nárast cestnej dopravy a o budovaní cyklopruhov sa im asi zdalo len v tých najodvážnejších snoch, pretože väčšina ciest II a III triedy spĺňajú STN len tak tak resp ani nesplňaju súčasne STN čo sa týka širkového usporiadania komunikácie a cestách v meste ani nehovorím....rozširovanie ciest je jednou z možnosti, ale vzhľadom na to že min 90% pozemkov pod cestami II. a III. je nevysporiadaných je budovanie cyklochodníkov touto formou časovo aj finančne neúnosne riešenie.
Snaď len môžem prezradiť, že sa pripravuje vystriekanie cyklopruhu medzi Tepličkou n. Váhom a Gbeľanmy pretože tam to dovolí šírkové usporiadanie cesty a nízka intenzita dopravy vzhľadom na vybudovanie preložky cesty II/583.
P.S. V Žilinskom kraji sa vážne uvažovalo nad podporou výstavby cyklotrás (stále hovorím o cestách) ale žial neda sa svietiť. Ďalšia cesta kde je možné zriadiť cyklopruh je cesta II/487 v Turzovke ale žiaľ len v obci.
Inač podľa STN min. širka cyklopruhu je 1m, ale odporúča je 1,5m v jednom smere
howg
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. Nabuduce pripoj k OT postu aj nieco suvisiace s temou a bude to mat podstatne lepsi efekt.
Btw. aj toto patri do tejto temy:
viewtopic.php?f=2&t=18135
Tu je toho trochu v skrátenom texte, ale po slovensky:http://dromedar.zoznam.sk/cl/11161/176438/Parizske-mestske-bicykle
čo na to?Len že dilino.
jezus fajna téma.Myslím že je vhodné na tomto fóre rozprávať aj o problémoch ktoré naozaj trápia svet.Ako už bolo povedané len aby sa naše deti....
triki na Tebe som si overil: počet príspevkov neznamená výšku IQ
http://www.citybikewien.at/
Snaď len môžem prezradiť, že sa pripravuje vystriekanie cyklopruhu medzi Tepličkou n. Váhom a Gbeľanmy pretože tam to dovolí šírkové usporiadanie cesty a nízka intenzita dopravy vzhľadom na vybudovanie preložky cesty II/583.
P.S. V Žilinskom kraji sa vážne uvažovalo nad podporou výstavby cyklotrás (stále hovorím o cestách) ale žial neda sa svietiť. Ďalšia cesta kde je možné zriadiť cyklopruh je cesta II/487 v Turzovke ale žiaľ len v obci.
Inač podľa STN min. širka cyklopruhu je 1m, ale odporúča je 1,5m v jednom smere
howg
http://tvojepeniaze.pravda.sk/sk_pludia.asp?c=A080114_144827_sk_pludia_p32
http://www.plener.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=43