Viem, že existuje finta(zbežne som o tom čítal), že cez internet sa dokáže človek vzdialene pripojiť na svoj domáci comp. Takým spôsobom, že na vzdialenom monitore vidí domovský monitor a defacto takto môže ovládať aplikácie v 1000km vzdialenom domácom strojčeku. (napr. dovolenka)
A teraz prosba o radu. Dá sa niečo také realizovať spôsobom, že domáci comp je nahradený nejakým prenájmom servera (hosting, či ako sa to volá?) Konkrétne potrebujem kontrolovať a riadiť čas od času jednu aplikáciu kt. beží pod windows. Nie je to žiadny web, ani mysql...
Konkrétna predstava: Nainštalujem aplikáciu. Aplikácia prijíma a spracováva dáta priebežne nonstop a občas niečo odošle. A ja keď potrebujem, tak to odkiaľkoľvek nakontaktujem a na monitore vidím akoby aplikáciu bežiacu na normálnom compe a môžem normálne myšou klikať...
No jak to tak čítam, tak to nie je jasné pomaly ani mne
Kto poradí? díky
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
cela zbierka takehoto softwaru sa nasla
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... p_software
Vzdialena plocha, je to sucastou windowsu
videl som nazivo ako jeden kamos pracoval so svojim compom u ineho kamosa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_Desktop_Connection
www.globalprofittechnologies.com/index. ... g=svk&se=4
A fungovanie sa da testnut na demo ucte:
www.globalprofittechnologies.com/index. ... g=svk&se=7
..no ale je to len 30-dnovy trial. Nemas na to nejaky patch?
..no ale je to len 30-dnovy trial. Nemas na to nejaky patch?
Ked si das free, je to 100% zadara, ja to uz pouzivam dlho predlho free a v pohode.
...fakt neviem o co ti ide
Ide mi o veľa.
Toto je nad moje technické IQ. Takže úplne sedliacky. Kde u koho a čo a ako nainštalujem aby to bol onen "virtuálny comp". Keď to bude hotové môžem riešiť napr.LoqMeIn.
Tak skúsim ešte raz a keď to nepôjde tak sa na to vyprdneme.
Prípadová štúdia 1.
Na stole v kancli mám stolový PC, ktorý beží nonstop a nonstop je pripojený na web. V ňom fachčí aplikácia, ktorá potrebuje neustály prístup na web. Ja som z kanclu preč, sedím v aute a v pravidelných intervaloch cca každé 4hod. potrebujem tú aplikáciu pozrieť a doštelovať. Takže zaparkujem otvorím notebook abo UMPC, cez vami navrhované vzdialené prístupy napr. LogMeIn sa spojím so stolovým PC v kancli, pozriem a poťukám čo treba, vypnem notebook/UMPC a idem bajkovať.
Toto riešenie mi je vcelku jasné. Jeho nevýhodou môže byť, výpadok elektriky v kancli(dá sa ošetriť záložnými zdrojmi) alebo výpadok internetu(dá sa minimalizovať qalitným pripojením)
Prípadová štúdia 2.
Na stole v kancli nie je nič!!! Miesto toho mám kdesi(na nejakom servri?????) zakúpený/prenajatý nie webový priestor, ale čosi také, čo sa bude chovať ako stolový počítač. Tam si bzučí tá aplikácia v prostredí windowsXP, má prístup na web a ide nonstop. Ja som zase v aute, zaparkujem, otvorím notebook/UMPC cez napr. LogMeIn sa spojím s tým "počítačom na serveri"
Výhody, ktoré som už spomenul: Záložné zdroje ako aj internetová konektivita sú na profi serveri určite vyššie ako u mňa v kancli.
Trochu jasnejšie? Abo čistá hujovina?
Co sa tyka 2, zaujimave, urcite riesitelne, ale ako a kde zozenies server netusim. Jedine mozno niekto znamy, komu by nechybalo trosku z vykonu servera...
Pokial to zozenies, nainstaujes na ten server virtual pc a potom uz ides ako v pripade 1.
No ten server, ja tiez niesom internetovy mag, ale co ja viem tak vacsinou tieto plnohodnotne pocitacove kapacity (oproti obycajnemu web-strankovemu hostingu) ponukaju vela, ale neviem nakolko si mozes povedat ze tam chces ten ci onen operacny system, v tomto pripade winXP. Ak take daco zozenies (treba pogooglit, sam netusim) tak myslim ze nieje v nicom problem. Ale vela hostingov je zalozenych na linuxe a boh vie com, a windows je zrejme komercny a neprilis flexibilny, takze neviem ci take najdes.
Kebyze to uz potom ide nejako viac 'sedliackejsim' zposobom
No VNC je podla mna viac rizikove, narocnejsie na traffic a nastavovanie.Ale je to otazka preferencii. Dalej s VNC mas viac problemov kvoli presmerovavaniu portov na routeri a podobne. Stale si stojim za svoji, ze logmein.com je to najjednoduchsie, co moze spravit.
Co sa tyka hostingu serveru, je uplne jedno na com to bezi, pokial ti vedia dat virtualny stroj, je jedno, ci to ide na Lin/Win alebo nieco ine. Problem to bude podla mna len zohnat v nasich podmienkach.
Tuto situaciu najlacnejsie a najjednoduchsie poriesi, ako pisal v bode 1, s tym, ze si da zalohu napajania na obycajne PC. Neviem, aky ma net, ale u serioznych providerov sa uz nestava casto, aby bol komp viac ako hodinu, dve z netu dole... Pokial ano, mozno nejake zalozne pripojenie, co mozno najlacnejsie. Takisto pri prenajimani servera by si to vyzadovalo nejake naklady, mozno toto vyjde lacnejsie.
druha varianta je, ze sa poskytuje virtual server, na ktory si mozes tiez nainstalovat co chces. prikladom je https://yourshelter.net/en/windows/#winvds
viac o tom http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_server