Nad tym som sa aj ja zastavil. Ja som sa to ucil tak, ako som to napisal. Lenze ja uz davnejsie nie som v zdravotnictve a zakon nasi bezchrbtaci menili mozno kazdy rok a sami nevedia, ako to myslia...
Takže, podľa mňa keď je ten dotyčný/ná normálny človek tak buď slušne povie že bohužiaľ ale nedása alebo to spraví a no problém.
Za mňa môžem povedať to druhé. V Žiline. (možno som len natrafil na slušnú sestričku ktorá sa správala celý môj pobyt tu super)
Rtg pred a po a ak nekecala zajtra valim dom. (aj keď mi tu nič nechýbalo)
Práve som v Devínskej pri Lidli videl chlapíka na staršom červenom Authore s dosť nepekne rozbitým a zošúchaným ksichtom. Chvíľu tlačil, potom nasadol a išiel ďalej do sídliska, zlomený teda nebol ale tým ksichtom musel dobre poorať, až mi nedobre bolo
soto na lesnej ceste s kamenami + som siel trochu rychlejsie do zakruty (podla grafu z GPS to bolo cca 45+km/h ) a vynieslo ma na kraj cesty, nestihal som dobrzdit a mohol som sa bud zrutit do 15-20m priekopy alebo zoskocit z biku a zvalit sa na bok. nastastie som sa nesuchal, to je "len" odtlacok jak ma hodilo o zem. odniesli to kratasy, boxerky a lava strana. doma som zistil, ze nemat prilbu na hlave, tak mam opeciatkovanu aj lebenu. dufam, ze budem fungovat ako odstrasujuci priklad (aj pre seba)
inac keby sa nieco podobne niekomu stalo, tak na dezinfekciu odporucam tea tree oil. je to prirodne, vhodne aj na taketo povrchove rany a nestipe
dnes som sa presmykal po mojom boku krizom cez cely kruhac...predne na cestaku usmyklo este som stihol vypnut tretru.ale tie nase super cesty ***** olejom ked su mokre tak sa smykaju ako svinausmykla aj tretra a uz som lezal...a dalej sa suchal az na koniec kruhacu..este ze som mal neonovo zltu sportful sustacku a vsetci vodici si ma vsimli a nezrazili oskrety a naazeny clenok...oskrete a narazene koleno..a zosuchana lava cast zadku na bajku som len mierne osuchal lavu paku dualov...a natrhol koniec omotavky...
poucenie: ked prsi neist cez kruhac viac ako 25km/h
Takze si neprisposobil rychlost a styl jazdy k povahe vozovky.
Aj zaprasena, sucha cesta sa smyka.
Ked zacina prsat, vtedy sa smyka najviac, lebo voda sa zmiesa s prachom a s inymi necistotami a vytvori smyklavu vrstvu.
Ked tato vrstva je zmyta, vtedy sa to az tak nesmyka.
..aj kvoli tomu jazdim na platformoch (okrem cestneho)...
Hlavne ze sa ti nic vaznejsie nestalo!
jj trosku som to prepalil s rychlostou... tak akoze ja vzdy stihnemvypnut tretru...aj na horaku a aj teraz som ju na cestnom vypol ale take to bolo smyklave ze aj tretra sa mi na asfalte usmykla a uz som sa klzal a dost ma prekvapilo ako daleko som sa doklzal
Kokos iná paráda dlhá zima človek sa teší na trochu lepšie počasie a po par výjazdoch sa rozbije . Aj mňa čakaju ešte volaaké vyšetrenia kôli chrbtici krčnej dufam že ešte stíham sezonu
... a uz som sa klzal a dost ma prekvapilo ako daleko som sa doklzal
to mi pripomenulo vcera nibaliho, v zjazde pri dazdi sa mu smyklo predne a nasledne sa paradne klzal po zadku jak na tobogane asi aj 10 metrov. a neskor sa kratsie sklzol aj wiggins
dnes mamatuso-o zobral na trochu technickejšiu jazdu ako som zvyknutý ...príliš som zabrzdil na jeden stepdown a padal som dopredu a dolava cez rajdy-našťastie bol v ceste strom lebo pád do doliny by skončil ovela horšie ako ošúchané ruky a narazený/natiahnutý chrbát...
Taaak, od dnes už bez dláhy a poommaaly začať cvičiť nech som aspoň na šprint polom fit. Začatie v Bystričke a ukončenie v Strečne. . 2 preteky, to je ale rok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za mňa môžem povedať to druhé. V Žiline. (možno som len natrafil na slušnú sestričku ktorá sa správala celý môj pobyt tu super)
Rtg pred a po a ak nekecala zajtra valim dom. (aj keď mi tu nič nechýbalo)
+ pamiatka zatiaľ 7 štychov
Prilba mi zachránila hlavu. Viac v demoláciach.
inac keby sa nieco podobne niekomu stalo, tak na dezinfekciu odporucam tea tree oil. je to prirodne, vhodne aj na taketo povrchove rany a nestipe
poucenie: ked prsi neist cez kruhac viac ako 25km/h
Aj zaprasena, sucha cesta sa smyka.
Ked zacina prsat, vtedy sa smyka najviac, lebo voda sa zmiesa s prachom a s inymi necistotami a vytvori smyklavu vrstvu.
Ked tato vrstva je zmyta, vtedy sa to az tak nesmyka.
..aj kvoli tomu jazdim na platformoch (okrem cestneho)...
Hlavne ze sa ti nic vaznejsie nestalo!