nechcem rozputavat flamewar, ale myslim si ze kecas. odporucam zopakovat si pravidla cestnej premavky...
A v com? Takze krizovatka je miesto kde sa cesty pretinaju a je ohranicena hranicou krizovatky (tou ciarou na zemi) ak stojis pred nou tak nie si v krizovatke ale pred nou. Ako bolo spomenute nesmie sa zastavit a stat 5 metrov pred nou. Rovnako predpis hovori ze pri otvarani dveri nesmies ohrozit bezpecnost ostatnych ucastnikov cestnej premavky. V tomto pripade ide zrejme o obchadzanie kedze auto stalo a tam nie je podmienka z ktorej strany (pri predchadzani je to samozrejme zlava). A este taka malickost (normalne som si to aj pamatal) predbiehat v krizovatke s riadenou poremavkou ked mas zelenu mozes
Mierne zopakovanie by nebolo na ujmu ale mam pocit ze mam v tomto pripade lepsiu pamat ako ty.
Mozem aj ja?
1. Bicykel je nemotorove vozidlo.
2. Ak stojis v rade pred svetelnou krizovatkou, ide o ZASTAVENIE VOZIDLA. To znamena, ze je vyvolane situaciuou v premavke a je nezavisle od vole vodica. Vtedy by ziadne vystupovanie osob z vozidla nemalo nastat.
3. Ak hovorime o ZASTAVENI, ide o zastavenie pri okraji vozovky, predpokladam tak, ze uz nie je mozne vozidlo obist zprava. Vtedy je nutne ocakavat otvaranie dveri a vystupovanie osob.
4. Vozidlo sa moze predchadzat vpravo iba vtedy, ked predo mnou iduce vozidlo odbocuje vlavo, dava smerovku a uz nie su ziadne pochybnosti o jeho umysle odbocit inde. Ak vozidlo stalo v rade pred svetelnou krizovatkou, nemohlo ist o jeho predchadzanie. Predchadza sa iba iduce vozidlo. Stojate vozidlo sa obchadza. Tu na to nebol dovod, lebo vodici sa pred krizovatkou radia do jazdnych pruhov v poradi ako don vosli a nepchaju sa dopredu.
5. Ak je tu niekto, kto je naozaj policajt (ze by banan?), tak mi je luto z jeho nedostatocnych znalosti pravidiel cestnej premavky. A to ma este taky neznaly policajt na ceste bude buzerovat.
6. Aj ked cyklista spravil blbost (1. polovica viny), vodic vozidla s otvarajucimi sa dverami (2. polovica viny) bol povinny poskytnut 1. pomoc. Tu koncia vsetky priestupky. Tu uz ide o trestny cin neposkytnutia 1. pomoci.
7. Dohovoril som.
jfab
mas pravdu ja predpisy poznam a velmo dobre ale ta krava tam nemala co otvarat dvere ked uz bola oranzova.... a dalsia vec je ze som sa dopustil aj ja viny ale malej a to ma az tak nesere ale ta ohladuplnost vodicov je super necha ta lezat na ceste pozre sa du spetaku a davaj prec
ja ked ho stretnem mu poviem svoje ale moze vytiahnut na mna ze som sa nezaradil ale neviem kto sa dopustil trestneho cinu keby som dal staznost tak kto by bol v prave no ja dohovoril som na tuto temu
moj uraz:
skusal som downstairs manual a nejak to nevyslo,noha sa mi zaplietlav prednom kolese a nejak som sa prevazil,ked som padol tak mi pedal rozrazil clenok,mal som otvorenu dvojitu zlomeninu clenka,kym prisla sanitka trvalo to asi 20 min.,napodiv to nebolelo ako ked som si zlomil ruku,ked som dosiel na kramare nechali ma tam dalsie 2 hod.sedet kym si ma niekto vsimol,dnes po 2rokoch zas sadam na bike takze vstříc dobrodružstvím...
tak vcera som zazil "neprijemny pad" aj ja, aj ked skor by som to nazval blondinka za volantom octavie.
Idem dole furcou ( kosicania budu vediet ) teraz tam opravuju cestu, su tam dva jazdne pruhy + jeden co je odbocka na presov, v strednom pase bol kuzel lebo robili cestu. Blondinka si to parala dole, nevie sa rozhodnut kam pojde, tak zasmykuje tesne pred kuzelmi , rozhodne sa vlavo, tak vyhodi blinker vlavo, idem ju obehnut z pravej strany , a ona v tej chvili stoci volant na pravo , potom pamatam uz len prelet cez jej kapotu a kotulanie sa po ceste. A mozete hadat co urobila blondinka ???? No kto by to povedal, ked som jej letel cez kapotu tak si asi zmylila plyn s brzdou a este pridala, poriadne mi este nadrbala do predneho kolesa a utekacky prec, ved co naco by som sa opytala ci nepotrebuje pomoct,ved mi len preletel cez kapotu, to bude urcite v poho. Este ze som si zapamatal jej spz.
to banan1987 : vedel by si mi zistit jej meno?alebo trv.pobyt, keby som ti poslal spz ? diks
to banan1987 : vedel by si mi zistit jej meno?alebo trv.pobyt, keby som ti poslal spz ? diks
Ak ti udaje poskytne aj po tomto zverejneni, tak asi dlho policajtom nebude. Ak by si sa dopustil neopravneneho (trestneho?) konania voci vodicke, bol by pravdepodobne tvojim spolupachatelom.
Konaj tak, ako ti bolo radene vyssie. A cim skor.
resp. keby som isiel na policiu a dajme tomu ze by ju predvolali (alebo ja neviem co sa v takom pripade robi) keby to zaprela, nebolo by to slovo proti slovu ? ako by som jej mohol dokazat ze to bola prave ona ?
Ja tiez nasej policii nedoverujem, ale ist sa jej (vodicke) pomstit nie je riesenim. Naozaj neviem odhadnut vysledok vysetrovania, ale ver, ze urobia vsetko preto, aby neurobili nic.
Ked je rozumná určite to nezaprie. Lebo ked to zistia, môže mať oveľa väčšie problémy. Ty máš roztrepany bike, ona možno má stopy na aute. Chod na políciu a nahlas to.
... idem ju obehnut z pravej strany , a ona v tej chvili ...
Nehovor policajtom, že si ju obiehal z pravej strany, lebo ti dajú pokutu. (Ibaže ich presvedčíš, že to bola tzv. súbežná jazda a ona prechádzala z ľavého pruhu do pravého.)
Nehovor policajtom, že si ju obiehal z pravej strany, lebo ti dajú pokutu. (Ibaže ich presvedčíš, že to bola tzv. súbežná jazda a ona prechádzala z ľavého pruhu do pravého.)
Pokial si dobre cital tak vies ze ta bloncka vyhodila na razcesty smerovku vlavo z coho logicky vypliva ze odbocuje dolava a predsa ju nebudem obiehat vlavo ale v pravo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nechcem rozputavat flamewar, ale myslim si ze kecas. odporucam zopakovat si pravidla cestnej premavky...
A v com? Takze krizovatka je miesto kde sa cesty pretinaju a je ohranicena hranicou krizovatky (tou ciarou na zemi) ak stojis pred nou tak nie si v krizovatke ale pred nou.
Mierne zopakovanie by nebolo na ujmu ale mam pocit ze mam v tomto pripade lepsiu pamat ako ty.
1. Bicykel je nemotorove vozidlo.
2. Ak stojis v rade pred svetelnou krizovatkou, ide o ZASTAVENIE VOZIDLA. To znamena, ze je vyvolane situaciuou v premavke a je nezavisle od vole vodica. Vtedy by ziadne vystupovanie osob z vozidla nemalo nastat.
3. Ak hovorime o ZASTAVENI, ide o zastavenie pri okraji vozovky, predpokladam tak, ze uz nie je mozne vozidlo obist zprava. Vtedy je nutne ocakavat otvaranie dveri a vystupovanie osob.
4. Vozidlo sa moze predchadzat vpravo iba vtedy, ked predo mnou iduce vozidlo odbocuje vlavo, dava smerovku a uz nie su ziadne pochybnosti o jeho umysle odbocit inde. Ak vozidlo stalo v rade pred svetelnou krizovatkou, nemohlo ist o jeho predchadzanie. Predchadza sa iba iduce vozidlo. Stojate vozidlo sa obchadza. Tu na to nebol dovod, lebo vodici sa pred krizovatkou radia do jazdnych pruhov v poradi ako don vosli a nepchaju sa dopredu.
5. Ak je tu niekto, kto je naozaj policajt (ze by banan?), tak mi je luto z jeho nedostatocnych znalosti pravidiel cestnej premavky. A to ma este taky neznaly policajt na ceste bude buzerovat.
6. Aj ked cyklista spravil blbost (1. polovica viny), vodic vozidla s otvarajucimi sa dverami (2. polovica viny) bol povinny poskytnut 1. pomoc. Tu koncia vsetky priestupky. Tu uz ide o trestny cin neposkytnutia 1. pomoci.
7. Dohovoril som.
mas pravdu ja predpisy poznam a velmo dobre ale ta krava tam nemala co otvarat dvere ked uz bola oranzova.... a dalsia vec je ze som sa dopustil aj ja viny ale malej a to ma az tak nesere ale ta ohladuplnost vodicov je super necha ta lezat na ceste pozre sa du spetaku a davaj prec
ja ked ho stretnem mu poviem svoje ale moze vytiahnut na mna ze som sa nezaradil ale neviem kto sa dopustil trestneho cinu keby som dal staznost tak kto by bol v prave
skusal som downstairs manual a nejak to nevyslo,noha sa mi zaplietlav prednom kolese a nejak som sa prevazil,ked som padol tak mi pedal rozrazil clenok,mal som otvorenu dvojitu zlomeninu clenka,kym prisla sanitka trvalo to asi 20 min.,napodiv to nebolelo ako ked som si zlomil ruku,ked som dosiel na kramare nechali ma tam dalsie 2 hod.sedet kym si ma niekto vsimol,dnes po 2rokoch zas sadam na bike takze vstříc dobrodružstvím...
Idem dole furcou ( kosicania budu vediet ) teraz tam opravuju cestu, su tam dva jazdne pruhy + jeden co je odbocka na presov, v strednom pase bol kuzel lebo robili cestu. Blondinka si to parala dole, nevie sa rozhodnut kam pojde, tak zasmykuje tesne pred kuzelmi , rozhodne sa vlavo, tak vyhodi blinker vlavo, idem ju obehnut z pravej strany , a ona v tej chvili stoci volant na pravo , potom pamatam uz len prelet cez jej kapotu a kotulanie sa po ceste. A mozete hadat co urobila blondinka ???? No kto by to povedal, ked som jej letel cez kapotu tak si asi zmylila plyn s brzdou a este pridala, poriadne mi este nadrbala do predneho kolesa a utekacky prec, ved co naco by som sa opytala ci nepotrebuje pomoct,ved mi len preletel cez kapotu, to bude urcite v poho. Este ze som si zapamatal jej spz.
Ak ti udaje poskytne aj po tomto zverejneni, tak asi dlho policajtom nebude. Ak by si sa dopustil neopravneneho (trestneho?) konania voci vodicke, bol by pravdepodobne tvojim spolupachatelom.
Konaj tak, ako ti bolo radene vyssie. A cim skor.
Pokial si dobre cital tak vies ze ta bloncka vyhodila na razcesty smerovku vlavo z coho logicky vypliva ze odbocuje dolava a predsa ju nebudem obiehat vlavo ale v pravo...