Kamoš si z lyžovačky doniesol zlomeninu kľúčnej kosti pred dvoma mesiacmi a o týždeň má ísť na poslednú rehabilitáciu
Tak neviem teda asik sa to až tak rýchlo nehojí lebo aj teraz sa sťažuje na bolesť pri prudkých pohyboch alebo ked niečo zdvíha
Ja som si raz zlomit klucnu kost na bajku.. Bol som maly a pocaj jazdy som s kamosmi hadzal po babach balony s vodou. No a akosi sa mi pri hode zvrtli riaditka a uz som letel. Ruka mi visela, trochu to bolelo, ale este som sa dalsiu hodinu bicykloval (vobec som netusil ze mam nieco zlomene a moc ma to nebolelo). Najvacsia bolost prisla o par hodin spolu s opuchom. Teraz uz mam kost roky zrastenu, vsetko v poriadku, neboli.. Len mozno ked budem stary, tak mi bude fungovat ako barometer.. Aspon budem vediet ci bude na druhy den dobre pocasie na bajkovacku..
stawo: ja som si zlomil nohu, presnejšie nalomil záprstnú kosť malíčka, v kúpeľni (kvôli babe, zvyknem dodať ) a bolelo to tak meteosenzitívne asi rok-dva, teraz už vôbec neviem, ktorá to bola, bez pohľadu do karty
inak to bola taká prkotina, 4 dni som na nej ešte behal, pichalo to síce, ale až keď sa zjavil hematóm som uznal, že to asi chce RTG, a o ďalšie 2 týždne bola sadrová papučka dolu
No mi hovor ja som chcel po pade povodne nasadnut na bike a ist v pohode dalej. Akoze padol som najprv na hlavu a potom na plece a nic nebolelo. Akurat potom mi bikery co tam boli odporucili to nepodcenit a ist radsej na pohotovost pokial som tam dosiel tak uz ta klucna kost dost stipala pri pohybe hlavou takze ma neprekvapilo ked mi rtg potvrdilo zlomeninu.
Tak ale mal som uz aj zlomenu ruku do praveho uhla kde mi kosti potom museli dratovat takze aspon stastie ze toto vyzera zatial na tu lepsiu variantu.
Ja som mal sice s klucnou zlomenu aj ruku, ale tych 6 tydnov je optimisticky odhad, resp. odhad na zhojenie kosti, potom rataj este aspon 4-5 tyzdnov na rehabilitaciu ...
Tak ale mal som uz aj zlomenu ruku do praveho uhla kde mi kosti potom museli dratovat takze aspon stastie ze toto vyzera zatial na tu lepsiu variantu.
Ak sa ťa môžem spýtať, som zrovna teraz v rovnakej situácii ktorú si ty zažil s rukou v minulosti. A mňa by zaujímalo, z tvojej skúsenosti že koľko to trvalo než sa ti ruka dostala zase do toho pôvodného stavu, po všetkých tých rehabilitáciach, že si ju mohol používať skoro normálne, a nevnímal si ju že je ti na obtiaž. Po pól roku mi majú vyberať potom tie dróty, ale už aj pred tým bude ruka hádam dobre funkčná, čo myslíš? A nemám teraz na mysli funkčnosť z pohľadu cyklistu ale normálneho človeka. Vďaka za odpoveď.
No neviem kde ju mas zlomenu ty, ja som mal presne medzi zapastim a laktom obe kosti na rovnakom mieste zlomene a ruku v pravom uhle, droty mi vyberali niekde po 3-4 mesiacoch co si pamatam je to uz dost davno (14 rokov) Na rehabilitacie som vobec nechodil akurat som mal problemy s pohyblivostou prstov nejaku dobu a nato mi odporucili neustale sa hrat v ruke s loptickou. Po par mesiacoch bolo vsetko v poriadku, a dnes po rokoch uz ani nemam ziadnu meteosenzitivnost keby som nemal jazvy po operacii tak asi ani neviem ze som mal zlomenu ruku.
Najhorsie na celom bolo vyberanie drotov, ked som tam dosiel tak povedali ze je zbytocne ist pod celkovu anesteziu ze to zvladnem aj s lokalnou, no poviem ti nebolo mi vsetko jedno jak to zomna tahali.
Inak samozrejme s rukou sa dalo v pohode fungovat aj s drotmi az na tie spominane mierne problemi s pohyblivostou prstov. Mi sme vtedy boli aj na dovolenke este som sa smial ze budem na letisku pipat kvoli drotom.
Ja mám asi na rovnakom mieste ako si mal ty, na predlaktí obe kosti zlomené presne v strede a tiež skoro do pravého uhla to bolo. S prstami sa mi pohybuje dobre, akurát palec sa mi len trochu pohybuje, ale to bude tým že som mal zlomenú aj jednu kostičku v zápästí. Dobrý je ten nápad s loptičkou to mi nikto doteraz neporadil, budem trénovať. A tie dróty už nejako vydržím, vďaka.
podobne chlapci..mal som rozfucovanu ruku na zapesti..pekna tocena zlomenina au...trvalo mi dlho kym som ju dal dokopy...ale uz su nove veci na rehabilitaciu skus powerball, mam to doma je dobre na zapastie nie len narehabilitaciu ale na spevnenie a hlavne posilnenie prstov.
ja som hodil salticko na asfalte .bol tam taky maly hup na ktorom som si podskocil a strk dorobil zvysok....vecer pri pivecku mií nejako zacala puchnut dlan...tak som isiel na rentgen..polamane hankove kosticky...6 tyzdnov doma a bolelo ma to potom este 3mesiaceale pocas PN-ky som jazdil na biku aj ked mi otrasy nerobili dobre
tak tento pondelok sa mi zadarilo hodiť "tigra" pri zjazde z panskej javoriny do kulháňa asi 40 km/h rychlost, samozrejme odreniny -lyšaje, vcera rontgen, nastastie iba pomliazdenina ruky, ..no a to najdolezitejsie - prilba dost pomohla, kedze som sa dost suchal po boku, teda aj castou hlavy...takže to je len memento pre niektorých bezprilbových bikerov
, dobrý nápad, ......ináč manželka doma po výjazde - "ty sa raz dolámeš!" ...jazdi normálne, ešte máme 3 roky splátky za byt a auto... ..........ja si na to vždy pred zjazdom pomyslím, ale adrenalín nepustí .....no a najlepšie na tom je , že moj mladý v školke hovorí,- "že moj tato sa asi nevie bicyklovať",
O prilbe nemusis ani hovorit, keby som nemal tak uz som tu neni, pri tomto pade som rozbil totiz uz 2. ja skoro vzdy padnem na hlavu kedze vzdy je to nejaka forma salta
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak neviem teda asik sa to až tak rýchlo nehojí lebo aj teraz sa sťažuje na bolesť pri prudkých pohyboch alebo ked niečo zdvíha
Ja som si raz zlomit klucnu kost na bajku.. Bol som maly a pocaj jazdy som s kamosmi hadzal po babach balony s vodou.
inak to bola taká prkotina, 4 dni som na nej ešte behal, pichalo to síce, ale až keď sa zjavil hematóm som uznal, že to asi chce RTG, a o ďalšie 2 týždne bola sadrová papučka dolu
Ak sa ťa môžem spýtať, som zrovna teraz v rovnakej situácii ktorú si ty zažil s rukou v minulosti. A mňa by zaujímalo, z tvojej skúsenosti že koľko to trvalo než sa ti ruka dostala zase do toho pôvodného stavu, po všetkých tých rehabilitáciach, že si ju mohol používať skoro normálne, a nevnímal si ju že je ti na obtiaž. Po pól roku mi majú vyberať potom tie dróty, ale už aj pred tým bude ruka hádam dobre funkčná, čo myslíš? A nemám teraz na mysli funkčnosť z pohľadu cyklistu ale normálneho človeka. Vďaka za odpoveď.
Najhorsie na celom bolo vyberanie drotov, ked som tam dosiel tak povedali ze je zbytocne ist pod celkovu anesteziu ze to zvladnem aj s lokalnou, no poviem ti nebolo mi vsetko jedno jak to zomna tahali.
Inak samozrejme s rukou sa dalo v pohode fungovat aj s drotmi az na tie spominane mierne problemi s pohyblivostou prstov. Mi sme vtedy boli aj na dovolenke este som sa smial ze budem na letisku pipat kvoli drotom.
asi ti namontujem obmedzovac na 30km