Lokalizácia
Formulár sa odosiela
chlapi neviete mi niekto povedat ci sa viem dostat ku svojim RTGnom z kramarov? myslim, ze tam ide vsetko cez pocitace ale neviem ci mam k nim aj ja pristup
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:10:30
00
Ja ked som žiadal svoje RTG pre svojho chirurga bolo mi povedane že je to vlastníctvo nemocnice ale známa čo pracuje na tej klinike mi ho napálila zaleži na tom či RTG napaluju na CD potom si ho berieš alebo založíš do karty ale mne RTG spravili a poslali snimky rovno do PC na pohotovost tam sa len pozrel a povedal čo mi je .Aspoň ja mam taku skusenost
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:16:17
00
na kramaroch mi tiez rtg rovno odoslali chirurgicke :-) maju konecne spraveny system ktorym je prepojeny kazdy pocitac v nemocnici takze vsetko si uz pekne posielaju cez PC :-)
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:20:46
00
Do svojej zdravotnej dokumentácie má pacient právo nazrieť. Nie je to vlastníctvo nemocnice.
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:34:37
00
a nevies ci je dovolene si ju aj fotit?
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:46:20
00
Do svojej zdravotnej dokumentácie má pacient právo nazrieť. Nie je to vlastníctvo nemocnice.

Ale zdravotná dokumentácia neni ani tvoj majetok ;)Nazriet sa do nej jasne že môžeš ale tu išlo o RTG snímky ktoré ma daná klinika iba vo svojom systéme teda nie oto čo máš ty v karte .

Naposledy upravil Dodo666 dňa 05.05.2013 - 15:56:04, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:49:45
00
a nevies ci je dovolene si ju aj fotit?

To mal byt žart však :-))))
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 15:50:27
00
Dnes sme "zbierali" kamaráta ... Hecovačka kto dá skok dalej potom nepríjemný dopad na predok šmýkačka po zemi a nohami rovno do stromu, následne sanitka a prevoz do nemocnice. Trieštivá zlomenina v pravej nohe píštala...(zrejme operácia), narazené rameno,rebrá.
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 17:11:33
00
Dnes sme "zbierali" kamaráta ... Hecovačka kto dá skok dalej potom nepríjemný dopad na predok šmýkačka po zemi a nohami rovno do stromu, následne sanitka a prevoz do nemocnice. Trieštivá zlomenina v pravej nohe píštala...(zrejme operácia), narazené rameno,rebrá.

To je dobre na chu#a. Ja mám "iba" rameno a leket. Keby som mal aj nohu...? Aspoň chodím.
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 17:58:37
00
Velká škoda na tuto sezonu mal velké plány a do teraz bol zatial na všetkych pretekoch ... Včera Kavečany Otváračka nič a dnes sa doma "dodrbká"
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:01:27
00
tiež som mal podobné problémy keĎ som chcel RTG svojej zlomeniny klúčnej kosti,museli sme to na CDčku vybavovať cez primára...holt nazrieť môžeš ale už napáliť ti to nenapália...na zvyšné rtg som potom chodil do polikliniky,tam mi ich všetky za sebou pálili na jedno CD
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:03:20
00
Mam rovnaku skusenost s Kramarmi. Po prijati na chirurgicke odd. s urazom mi spravili snimky klasickym sposobom, rovnako aj pri par kontrolach (tie mam pri sebe doma). Potom uz snimky posielali chirugovi na pocitac a k tym som sa dostat nevedel a doteraz ani neviem. Zrejme si ich vyziada poistovna v pripade urazoveho poistenia alebo posudkovy lekar z policie, prip. ine opravnene osoby.
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:16:25
00
dnes som bol zrovna na pohotovosti na kramaroch s clenkom, podla mna by nemal byt problem sa dostat ku snimkom, na kluc by Vam ich nahrali, zalezi od doktora... ked som bol na pohotovosti s kolenom davnejsie, teraz neviem, ci ruzinov, ci kde, tam mi ich nahrali, takisto aj MR, ale to bolo tusim na sukromnej klinike... RTG abo MR ma nemocnica zaplatene z poistovne a ked to potrebujes niekde inde u doktora, nemaju preco robit napriek...
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:24:32
00
Viem, ze aj vo vojenskej napaluju na CD.
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:28:45
00
Je to urcene zakonom, avsak nie kazdy to pozna a bol aktualizovany parkrat. Tusim Z. 272 o zdravotnej starostlivosti paragraf 16: zdravotna dokumentacia.
Kazdy ma pravo nazriet do svojej zdravotnej dokumentacie (aj priamych surodencov, rodicov, deti).
Mozes nazriet aj do kamaratovej dokumentacie, musi byt vsak pritomny a najlepsie je ked si svoju dokumentaciu vypyta sam.
Je povolene robit si poznamky, nie je povolene robit fotokopiu.
Zdravotna dokumentacia je majetkom nemocnice, uchovava sa na dobu 100 rokov.
RTG snimky sa mozu zapozicat na ziadost ineho lekara (obvodneho).
Moderne nemocnice uz napaluju snimky na CD, ktore si mozes kupit (RTG, MRI, CT), pretoze original zaznam zostava na pevnom disku nemocnice.
Zaver: pravo mas, ale nevedomi blbci ti to neumoznia, alebo budu robit problemy....
Zobraziť komentár 05.05.2013 - 18:31:53
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie / Chrániče)
keyboard_arrow_up