Lokalizácia
Formulár sa odosiela
chlape, si moj clovek, tebe dam rozmlatit prilbu (lebo chcem lepsiu) :D

mam kamosa co ma stoodvacinu, poviem nech ti na nu nacuva :) to uz nejak obkecas :wink:
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 19:30:42
00
tak pridam aj ja jeden, snad nebude nudit
je tomu uz asi desat rokov, po tme, neskoro vecer som sa vybral domov od frajerky, domov
v dobrej viere bez prilby a svetla (okrem prazdnych guli asi aj hlava) som si povedal, ze idem po chodniku, ved tam sa mi nic nemoze stat, na uvod ma cakal asi 400 m zjazd po asfaltovom chodniku dolu sidliskom popri hlavnej ceste, asi v polovici kopca ked som si myslel, ze ako fajn to odsypa som zaregistroval vpravo na vedlajsej ceste, ktoru som mal asi o 50 m krizovat pohynajuce sa auto, vtedy ma prvykra napadlo, ze moze dojst ku kontaktu, ako sme sa k sebe blizili to tusenie sa premenilo v istotuzacal som brzdit, lenze moje stare cantilevery nerozmyslalli vtedy rovnako a bolo jasne, ze dojde ku kontaktu, neviem ani ako, asi podvedome tusiac, ze neubrzdim som zacal vytacat, aby som os mojej drahy dostal rovnobezne s osou drahy audiny, lenze kolizii sa uz zabranit nedalo, tesne pred bodom kontaktu bola rychlost audiny 0 km/h a moja sa blizila k nule, v tom case os mojej jazdy zvierala s osou jazdy auta cca 20 stupnovy uhol..ku kontaktu doslo nasledovnym sposobom: lavym ramenom som sa oprel o pravy blatnik audiny, kineticka energia, ktoru som este mal sposobila, ze ma vyhodilo na kapotu a chrbtom som sa zacal prevalovat po kapote stale pevne drziac rajdy bicykla a citil som aj kontakt zadku so sedlom, takto gulanim po chrbte som sa dostal na druhu stranu kapoty (stale zvierajuc rajdy) az k lavemu blatniku, kde som zacal opustat kapotu a pravdepodobne mna zacal opustat bicykel, pretoze na zem som dopadol na nohy a asi o pol sekundy na to, dopadol dva metre odo mna bicykel...chlapik bol viac hotovy ako ja, skody na zdravi ziadne a majetkove, zadny rafik na mojom bicykli a maly skrabanec na kapote...teraz sa nad tym usmejem, ale zabrzi o sekundu neskor, tak hlavickou vletim cez sklo na spolujazdcove miesto
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 23:03:54
00
Ja som zatial este nepadol, ale segra mala dost blby pad a potom nosila v ramene kovovu ihlicu.

Ponaucenie:
V zakrute sa na asfaltke plnej kamienkov nebrzdi prednou brzou!!!
Zobraziť komentár 03.05.2007 - 21:11:00
00
alebo:
do prudkej asfaltovej zakruty plnej kamienkov sa nejde v šesťdesiatke
:) to sa stalo pred pár rokmi mne. veľa šutrikov potom treba vyťhovať z pod kože
Zobraziť komentár 03.05.2007 - 21:47:23
00
ako zacat...
ked som bol maly, tak sme na konci ulice mali vybagrovanu taku peknu jamu. jama tam bola vela rokov, a pred nou bola jama inverzna, teda kopec. ako male deti sme behali na bicykli po ulici a vzdy sme vybehli na ten kopec, tam sme sa otocili a spustili sme sa zase nazad... len jedneho krasneho letneho slnecneho dna som to ja neubrdzil a presiel som az za kopec a tym padom az do jamy. to by nebolo take vazne, ale ten rev co nasledoval... ono totiz sme boli v plavkach (bolo leto) a v jame rastla nadherna zihlava :) to bolo teda take antireumaticke cvicenia a nie pad.

neskor sme sa prestahovali do mesta (Sala) a kedze sidlisko bolo viac-menej este vo vystavbe, tak tam bolitiez jamy a kopce hliny. vtedy sme vsetci uz mali BMX z Prahy a blaznili sme tam. este sa to nevolalo dirt ako teraz. asi kazdy vie, ako vizera, ked sa clovek uci blboviny. tiez som raz opustil potapajucu sa lod (bike) a letel som ja jednym smerom, on druhym...

dalsi taky zaujimavy pad bol pocas strednej skoly. ked som siel do kniznice vratit knihy. na biku, knihy v igelitke na rajdach, vesela rychlost (30-35) a citi tie mrchy nevosli do predneho kola? krasny katapult, nejaku minutu som pozeral na asfalt, potom som sa pozbieral a nejako som dokrival domov. nikto z okolocumiacich sa ma nespytal ani len ci zijem...

a nasleduje nieco novsie. minuly rok, cestou cez zastranie do KNM, bolo poprsane trosku, lesne cesty miestami od blata. tak som si to valil dole kopcom a predomnou mlaka. obist ju nebolo kade, tak som ju chcel preskocit, ale co cert nechcel, na blate sa smyklo kolo a ani neviem ako, uz som mal iklicie v hube a blato uplne vsade :) skocnilo to len s modrinou. to uz som mal konecne aj prilbu.

jeden skok na straniku sa mi tiez podpisal na modrinach na trieslach :oops:

a posledne uz aj trochu krvave, to bolo na mojom prvom pokuse o podnik s nazvom Okolo Martinskych Holi, kde na mna vsetci zirali, ze 203 kotuc vpredu, 180 vzadu a 2.35 gumy... som dole zajzdom zo saracnikov do vrutok ani neviem z akeho dovodu zabrzdil asi v 40-50 prednou brzdou na strku... uz mi ostavalo len umyt si krv a dokrivat na stanicu vo vrutkach. i tam na mna pekne ludia cumakovali :) najhorsie dopadlo koleno, rameno (tieto veci sa ale zrastli bez problemov) ale co sa nezrastlo bolo moje asi tyzden nove tricko od sensoru. ghrrrr. :)

dufam, ze ste prisli az sem a neumreli ste v strede :)
Zobraziť komentár 03.05.2007 - 23:09:15
00
dufam, ze ste prisli az sem a neumreli ste v strede :)

dobre sa číta cudzie nešťastie, takže som došiel až na koniec :)
Zobraziť komentár 03.05.2007 - 23:18:54
00
no ked sem uz davate taketo historicke udalosti, tak vam opisem ako bobo zahryzol na starom dobrom bmx do konara :) ... bolo to roku pana xyz (strasne davno) a bobo isiel z ihriska, kde hraval basket, isiel tak ako casto cez ihrisko poza stavebnu fakultu a tam su take stromy a pod tymi stromami su korene, cez ktore maly sikovny bobo rad skakal :) no a raz si vybral uuplne najsamkrajsi koren co tam bol a bol odhodlany ho s prehladom skocit...aj ho skocil, krasne a hladko...lenze nedopadol, lebo si v tej rychlosti a sustredeni nevsimol spodny konar toho stromu, ktory nebol zase uplne nizko, ale na to, aby sa pod nim skakalo tam priestor rozhodne nebol....no skratka bobo zahryzol, spadol na chrbat, na korene a lezal tam asi 10min, kedze mal vyrazeny dych a narazene stavce a pohmozdenu lopatku...cestu domov si nepamata, akurat pohotovost na druhy den :)....no a odvtedy bobov chrbat vydava prapodivne zvuky a casto neposlucha... a tak...zili stastne az kym nepomreli :P
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 07:38:32
00
Moj najhorsi pad zatial (tuk tuktuk na stol) na kolieskovych korculiach.Prisli k nam tu do NL svokrovci kuknut pred 2rokmi a kedze svokor je fanda do kolieskovych korculi (chodieva kazdy den),tak sme vybehli tuto okolo cesty po chodniku.Presli sme asi 2-3km a nasledoval dost dlhy strmak na ktorom som dostal taky blby pocit ze to neubrzdim,nakolko ja niesom moc skuseny na kolieskovych korculiach,proste sa v tej stale zvysujucej sa rychlosti roztriasli koienka a snazil som sa to spomalit brzdou a manevrami,kluckami a to som nemal robit...Jedno stastie ze mi ten pad vysiel na opacnu stranu do travy a nie do cesty.Zaryl som tam jak diviak do bahna,tu ryhu tam snad vidno dodnes :oops: Tak som vstal,zo vsadial krv,svokor bol uz kdesi dole,ale po chvilke vytusil,ze nieco nem dopadlo dobre,tak prikolieskoval a slo sa spokojne nazad.Poceste som siel zmyt tu krv s blatom na benzinku,tam na mna kukali ako na podrezanu svinu a ked sme prisli nazad zeny len hlavami krutili a nasledovalo obligatne: ,,...ja som vedela,ze.." :lol:
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 08:04:08
00
Pekne, pripojim teda aj ja zopar mojich starsich padov. O zlomenej klucnej kosti a ruke pisat nebudem to tu uz bolo tak len zo dva mensie bez takych nasledkov. :lol:
Prvy: cca 200m od domu som odbacala na hlavnu cestu doprava a kedze bolu uz zimsie (tusim jesen) davala som si rukavice a kedze sa mi nechcelo zastavit navliekala som si ich za jazdy (zrovna v tej zakrute) prva isla v pohode no a druhu som uz mala navlecenu len som si ju chcela dako opravit a teda tou rukou co som uz mal v rukavici som drzala riadidla (lava ruka) a druhou dom si napravala rukavicu no a do toho odbocovaci manever a pad bol na svete. Strepala som sa krasne na cestu oproti stojaci ludia na zastavke musleli mat riadnu show :lol: Nastastie ale neslo za mno ziadne auto lebo inak neviem, napali to rovno do mna. Ja som sa rachlo pozbierala a ficla dalej. Preventivne som potom nejaky cas v danom case nejazdila okolo tej zastavky aby ma nahodou aj po case dotycny nespoznali ze to ja som sa vyrypala.

druhy:
To som sla do prace a uz v BA pri Zlatych pieskoch ako je krizovatka smerom na Vajnorsku idu popri ceste kolajnice ktorew potom cestu krizuju. Pres touto odbockou bola riadna mlaka kedze predtym prsalo no a ja som samozrejme musela ist cez nu :? uz vtedy som tusila ze to nedopadne dobre. Po prejazde mlyky boli nasledne krizujuce kolajnice no a mokry plas v kombinacii s kolajnicou sposobili efektny smyk a nasledne pad az k obrubniku. Nastastie tiez nesli za mno auta a odnieslo si to len doskriabane koleno a roztrhnute gate. Sadla som na bike a frcala dalej do prace kde som sa potom ocistila. Odvtedy som si na tento usek daval riadny pozor. Raz sa mi este dokonca stalo v suvislosti s kolajnicami ze mi koleso vbehlo do ten drazky a to ani neviem ako sa mi to potom podarilo ustat.

Samozrejme boli aj ine pady v lese ked som sa vyhybala turistom a vbehla som do dakej jamy a bola som hned na zemi v prachu, esteze boli taki mily a hned sa pytali ci som ok. :lol:
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 09:51:46
00
Úchvatné držkopády. Musíme byť všetci šialení že po takýchto zážitkoch stále bikujeme. Moja mama spadla na bicykli v sedemnástich a viac na bicykel nesadla. A to má doteraz len jednu jazvu na kolene.. Mám pocit že nám chýba pud sebazáchovy. A tak to má byť.
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 11:39:07
00
no, mne sa nestalo zatial nic extra vazne, najhorsie asi co som isiel po meste a na jednes strane bol murik a na druhom stlp. a medzi nimi este ludia...isiel som dost rychlo, tak som si musel vybrat, ci sejmem ludi, alebo stlp sejme mna. nakoniec stlp sejmol mna....rajdy sa vytocili a buchli mi do stehna. daco som mal aj potom z kolenom ze som 2 tyzdne nevedel absolutne zohnut nohu a 1 tyzden som ju mal aj v sadre...hmmm...dufam ze to bol moj posledny zly pad :)
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 14:04:03
00
no ja si asi musim zaklopat na drevo, lebo som za posledne dva roky spadol asi len raz a to som si len trocha odrel koleno ale fakt len troska, dufam, ze mi takato bilancia vydrzi.
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 14:43:42
00
Nechcem nic privolavat, ale tymto si si podpisal ortiel 8)
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 14:47:22
00
nevsimol si si, sak som zaklopal na drevo 8)
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 14:49:02
00
Mne to moc nepomaha :)
Zobraziť komentár 04.05.2007 - 14:52:17
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie / Chrániče)
keyboard_arrow_up