scarinko : snad si si vybral vsetko zle dopredu , tak nech sa ti to vylieci co najrychlejsie a aby ti poistovna nahradila stratu.
Jezus: kamiony po BA ale jazdia a nie malo (vsak maju pohadzane depoty kade-tade po BA), ale nie hlavny tah kamionov, to si asi myslel. Napr. vcera ale som zazil dva take momenty divne, jeden rano, ked som videl ak daky ziletkar sa pripajal v zjazde z Pristavneho rovno na Bajkalsku, neviem odkial , ale odinakial ako s Pristavneho nemohol dojst a smeroval rovno, tak to je asi nova moda adrenalinova.Potom klasika smer Slovnaft , kolona stala pod Pristavnym, schadzal som na predlzenie Bajkalskej na Slovnaftsku, v prazdnom pruhu smer Slovnaft siel cyklista, nepisem kvoli tomu, ze by sa nieco stalo, alebo je to tiez taky horsi moment, kedy sa moze nieco stat. Alebo v nedelu pri Zeleznej studnicke, SUV ma predbehlo (spojnica medzi Velocity a cestou na Kramare) a vzapeti sa uhol doprava a zastal. Nastastie mi to moc neslo, tak som sa vliekol pomaly, inak ma zostreli (na druhej strane, kebyze dupem, tak ho nepustim, ale su typkovia, co by ma potom len kvoli tomu zostrelili (a to mal plne auto ludi). Je to ako pises, blbca najdes vsade (alebo nepozorneho, atd.) ale je ich cim dalej viac. Vsak sem chodia z dalekeho vychodu a tam sa s cyklistami (ani autami a chodcami) neseru :
tak v BA by som sa na cesťak v meste rovno vykašlal (mimo cyklochodnikov)......stači mi ked sa presuvam kusok po Žiline a ani nie v *****..šak aj CyS-kari z akademie vlani na to doplatili v ZA ked ich sejmula daka trubka čo nevidela cely bunch cyklistov..........zhodou okolnosti mňa trafila daka "zodpovedná" mama s dieťaťom na zadnom sedadle uplne mimo mesta pri odbočovani z hlavnej cesty do dediny.....pozera na mňa jak na vyplatnu pasku a brzda nič......ešteže v malej rychlosti ale kolesa to aj tak schytali a pravdepodobne aj rám......odvtedy sa pri odbočovaní a križovatkách a vlastne všetkých možných krízových situáciách obzerám kade tade pre istotu...........nejde o to odkiaľ je šofer aku ma ŠPZ-tku.....všade sa najdu nedočkavci za volantom......uprimne koľkí aj z nás cyklistov sú za volantom úplne iní ľudia
je to divne ale odkedy jazdim na bajku tak sa na to inak pozeram, kludne pojdem za cyklistom aj kilometer a viac ked sa neda obehnut bezpecne,
horsie je ze vidim denne po ceste tak 10-12 cyklistov a mozno 2-3 maju prilbu, toto by malo byt podla mna povinne aj v meste
A niektore drahe prilby ani to nie . Prilba je kazdeho vec, neviem preco by stat mal pokutami toto riesit. Ma sa to riesit skolskou vychodou v ramci dopravnej vychody od malicka, skolenim vodicov (dospelych) , pretoze za chvilu ta nepustia bez 30 povoleni ani na ulicu. Oi. by mali prilbu nosit aj korculiari. V kazdom pripade mi nie je jasne, preco je prikazana mimo mesta a nie v meste, kde je (aj z hladiska statistiky) vacsia pravdepodobnost, ze prilba pomoze (nizsie rychlosti, obrubniky, stlpy poulicneho osvetlenia, volne pohodene auta na chodnikoch, zeleny mimozemstan).
oni asi rataju tak ze mimo mesta idu auta 90+ a v meste len 50 a vsade sama krizovatka
ja bez helmy nejdem pomaly ani na zachod, nechcem vediet co by bolo ak by som nemal helmu
Tak veru .. raz som si narazil dobre hlavu o otvorene dvierka skrine, ale mal som prilbu takze pohoda. A druhykrat som sedel pri bufete pod tym obrovskym dazdnikom, zafukal vietor, vytiahol to z podstavca, sekundu to poletovalo a padlo to priamo tou tazkou kovovou tycou rovno mne na hlavu (asi to zabudli utiahnut dole). Ale kedze obvykle pri bufetoch nedavam dole prilbu, tak ma to len prekvapilo A este jedna vyhoda je byt oprilbovany, mat chranice,batoh a tak, ked cloveka chce bit agresivny vodic
Dnes uplne deň jak hovado... Človek si dáva pozor na novy bicykel chodi s nim po horach aj po bike parkoch nevydrbe sa. A dnes idem už domov a čo mame v meste podchod KDE JE ZAKAZANE CHODIŤ NA BICYKLI tak sa k nemu bližim a naraz vyleti od tial pán na bicykli a aby som ho neprešiel musel som sa ***** o zem. Odniesla to ohnuta pätka a doškrabana prehadzovačka.. Hovorim si že chvala bohu že ram neni doškrabany. A čo sa stalo ? Oprem bicykel pred barakom a za 20 sekund sa ***** a šraf na rame... Takže deň ako sa patrí... Keď ti šťastie sere na hlavu...
Ja som dnes len tak vybehol okolie Rybian obzriet a na polnej ceste som letel cez riaditka. Jednu nohu mi vyplo druhu nie, tak bike letel za mnou. Prilbu som mal samozrejme pripnutu na riadidlach. Ale ustal som to celkom. Ani skrabanec nemam, len zapastie chvilku bolelo.
...a čo mame v meste podchod KDE JE ZAKAZANE CHODIŤ NA BICYKLI tak sa k nemu bližim a naraz vyleti od tial pán na bicykli a aby som ho neprešiel musel som sa ***** o zem...
tak to by ma zaujimalo, kto siel na vacsieho hulvata - ci ty, alebo on
ked si sa bal, ze ho prejdes ...
Tam kde je oranžový fľak tam vždy vystupujem lebo tam záčina podchod a ja som nemal od kial vedieť že tam ide na bicykli... a vyletel od tial jak debil... A RANDAL keď je z DCA tak vie ktory podchod myslim ten pri koľajniciach dole..
A na hulvata som isto neišiel lebo tam možu decka pobehovať ale toto som vážne nečakal..
Mňa len najviac sere to že dávam si naň pozor, robím blbosti na tom v horách nevytrepem sa... a vojdem do mesta už som par metrov od baraku a kvôli takej blbosti ohnutá patka grip prdeli a potom aj ten rám a to ešte nemám ani po garančnej...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jezus: kamiony po BA ale jazdia a nie malo (vsak maju pohadzane depoty kade-tade po BA), ale nie hlavny tah kamionov, to si asi myslel. Napr. vcera ale som zazil dva take momenty divne, jeden rano, ked som videl ak daky ziletkar sa pripajal v zjazde z Pristavneho rovno na Bajkalsku, neviem odkial , ale odinakial ako s Pristavneho nemohol dojst a smeroval rovno, tak to je asi nova moda adrenalinova.Potom klasika smer Slovnaft , kolona stala pod Pristavnym, schadzal som na predlzenie Bajkalskej na Slovnaftsku, v prazdnom pruhu smer Slovnaft siel cyklista, nepisem kvoli tomu, ze by sa nieco stalo, alebo je to tiez taky horsi moment, kedy sa moze nieco stat. Alebo v nedelu pri Zeleznej studnicke, SUV ma predbehlo (spojnica medzi Velocity a cestou na Kramare) a vzapeti sa uhol doprava a zastal. Nastastie mi to moc neslo, tak som sa vliekol pomaly, inak ma zostreli (na druhej strane, kebyze dupem, tak ho nepustim, ale su typkovia, co by ma potom len kvoli tomu zostrelili (a to mal plne auto ludi). Je to ako pises, blbca najdes vsade (alebo nepozorneho, atd.) ale je ich cim dalej viac. Vsak sem chodia z dalekeho vychodu a tam sa s cyklistami (ani autami a chodcami) neseru :
horsie je ze vidim denne po ceste tak 10-12 cyklistov a mozno 2-3 maju prilbu, toto by malo byt podla mna povinne aj v meste
ja bez helmy nejdem pomaly ani na zachod, nechcem vediet co by bolo ak by som nemal helmu
To je ako mat pri sexe prezervatív....vo vrecku v rifliach
Na riaditkách Ti menej zavadzia ako na hlave?
Ak Ťa tlačí, či nesedí dobre treba vybrať niečo kvalitnejšie, a dobre je, uviazať si šatku ... potom Ti blembák perfektne sadne - ja bych mohol v helme aj spávať
Na zimu používam termo čiapku a v lete:
http://www.rogelli.sk/cyklosatka-rogelli-bandana-biela/
a teraz v prechodnom období obyčajnú bavlnu:
https://www.municak.sk/pokryvky-hlavy/satka-headwrap-desert-3-farby/
Podľa fotky máš dobrý tvar lebene, netreba ďalší tuning
Zrejme to len myslel,ze sa zrazia.Lebo u nas su tak podchody postavene,ze nieje moc sanca tam vletiet.Ale vyletiet sa da.
Tam kde je oranžový fľak tam vždy vystupujem lebo tam záčina podchod a ja som nemal od kial vedieť že tam ide na bicykli... a vyletel od tial jak debil... A RANDAL keď je z DCA tak vie ktory podchod myslim ten pri koľajniciach dole..
A na hulvata som isto neišiel lebo tam možu decka pobehovať ale toto som vážne nečakal..
nabuduce by daval pozor ...