Dobre vravis....tak spravim..Ked ma nahnevaju este viac, dozviete sa meno.....
V servise ma nenahnevali. Boli uplne v pohode, ospravedlnili sa a nechali mi moznost vybrat si tovar v cene, ktoru som zaplatil za servis kolesa, nakolko som si ho uz nechcel nechat u nich opravovat. Ustretovy pristup. Taky zapadniarsky. To je pozitivne.
No, ak podla ich definicie jediny rozdiel medzi motorkou a bajkom je, ze na bajku musis slapat, tak tym dali definitivnu ciaru a bodku za klasickym mtbikingom. Doslo na slova Dado.Bzzz(a), ostatne dalo sa to cakat. A odteraz uz jedina vec brani uplnej eliminacii klasickeho bajkovania a sice v prvomr ade baterka, do urcitej miery hmotnost a cena. Ale kebyze mozem mat 15kg bajk s 2500mAh baterkou na pripomoci, tak to beriem hned na exploracne vyjazdy
astro: je potrebne rozlisovat cykloturistiku, sport a bajkovanie .. na sport je to blbost, na bajkovanie (aspon to, co mam rad ja) tiez , ale cykloturistika je ina zalezitost. Cas, ktory ma clovek k dipozicii je obmedzeny a pokial mam nieco, co je pohodlne, prijatelne vahovo , cenovo a inak, je tiche a ne***** tak mi to nevadi.
jezus: no dobre, dobre .. 2500Wh ci kolko mi to vychadzalo /bezne byva 400ka/, neviem kde som nechal rozmysladlo
edit: tych 100kV by mohlo potom riesit aj problematiku .. jeden volny kablik do ruky a ..
Ale toto som teraz nahodou nasiel
12dovod preco ebicykel http://biker.sk/clanok/preco-vyskusat-elektrobicykel
Sice je ich len 9 (aspon tolko som napocital), ale fakt stoja za to .. ani do vtipkara sa to nezmesti ..
ten casopis Biker ide dolu vodou, naco som si ho ja blbec predplatil?
ale prachy su prachy, a preto su teraz vsetky cyklisticke tlacene aj internetove casopisy plne reklamy a clankov o ebajkoch.
uz aj na cas.sk som videl jednu - vraj "Rýchlosť je nákazlivá".
a teraz aj na imeteo.sk je jedna.
Vsak ano .. viac ludi na ebikoch, co nemaju skusenosti, viac zraneni, viac zasahov (aj HS), nasledne viac clankov na dennikoch, nasledne sa tym zacne zaoberat parlament, potom sa zacnu regulovat, vydavat zakony, atd. Dokial po horach pred 20 rokmi jazdili len ludia, co k tomu mali vztah (ako turisti), tak nebol problem ani s rezervaciami, ani NP. A skonci to tak, ze kazdy bajk bude registrovany, bude mat cip s GPS, SPZ, povinne rucenie a jazdit sa bude moct je po vyznacenych trasach. A to mozem kaslat. A ebajky k tomuto velmi silne prispeju.
Vsak ano .. viac ludi na ebikoch, co nemaju skusenosti, viac zraneni, viac zasahov (aj HS), nasledne viac clankov na dennikoch, nasledne sa tym zacne zaoberat parlament, potom sa zacnu regulovat, vydavat zakony, atd. Dokial po horach pred 20 rokmi jazdili len ludia, co k tomu mali vztah (ako turisti), tak nebol problem ani s rezervaciami, ani NP. A skonci to tak, ze kazdy bajk bude registrovany, bude mat cip s GPS, SPZ, povinne rucenie a jazdit sa bude moct je po vyznacenych trasach. A to mozem kaslat. A ebajky k tomuto velmi silne prispeju.
Sucasna legislativa velmi rozumne obmedzuje vykon a vyuzitelnost ebajkov (25km/h, nejde to same, vykon 0.25 kW max), takze je to absolutne vporiadku a tvoje hororove scenare su len utopia.
Ked si niekto vykon ebajku upravi, uz dnes to nesplna zakonnu definiciu ebajku a mal by byt na znackach, lebo to je na pokutu. Keby sa ten tuning nejak masovo rozmohol a predstavoval by problem, nemam vobec obavu o to, ze by fizli nechceli zbierat pokuty a plnit rocne plany.
a zranenia ? heh, ked sa pozriem na vsetky tie kraviny co v dnesnej dobe ludia pouzivaju, tak bicykle su este velmi bezpecne
Problem je v tom ze pri elektrifikacnej sade(ak prerobis klasicky bajk na ebajk si ty urcujes v nastaveniach obmedzenie rychlosti(vies si obmedzovac aj vypnut) a mimo cesty ta predsa pokutovat nemozu....
Do lesa s tym tiez nesmies. Takze kde s tym budes jazdit ?
To ze dnes nikto neriesi stvorkolky a nelegalne ebajky v lese je vedlajsie. Ak by to mal byt taky "lto-vsky" problem v buducnosti, tak by ich jednoducho zacali riesit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V servise ma nenahnevali. Boli uplne v pohode, ospravedlnili sa a nechali mi moznost vybrat si tovar v cene, ktoru som zaplatil za servis kolesa, nakolko som si ho uz nechcel nechat u nich opravovat. Ustretovy pristup. Taky zapadniarsky. To je pozitivne.
http://www.cas.sk/clanok/410563/turista-23-zahynul-v-yellowstonskonskom-parku-kruta-smrt-pred-ocami-sestry/
Akurát že to neboli vojaci ale policajti... To im ale pravdepodobne priťaží ešte viac
http://reviews.mtbr.com/mtbr-is-covering-e-bikes-and-heres-why
jezus: no dobre, dobre .. 2500Wh ci kolko mi to vychadzalo /bezne byva 400ka/, neviem kde som nechal rozmysladlo
edit: tych 100kV by mohlo potom riesit aj problematiku
12dovod preco ebicykel http://biker.sk/clanok/preco-vyskusat-elektrobicykel
Sice je ich len 9 (aspon tolko som napocital), ale fakt stoja za to .. ani do vtipkara sa to nezmesti
ale prachy su prachy, a preto su teraz vsetky cyklisticke tlacene aj internetove casopisy plne reklamy a clankov o ebajkoch.
uz aj na cas.sk som videl jednu - vraj "Rýchlosť je nákazlivá".
a teraz aj na imeteo.sk je jedna.
http://domov.sme.sk/c/20184671/basternakovo-bugatti-parkovalo-v-zakazoch-aj-na-miestach-pre-invalidov.html
Sucasna legislativa velmi rozumne obmedzuje vykon a vyuzitelnost ebajkov (25km/h, nejde to same, vykon 0.25 kW max), takze je to absolutne vporiadku a tvoje hororove scenare su len utopia.
Ked si niekto vykon ebajku upravi, uz dnes to nesplna zakonnu definiciu ebajku a mal by byt na znackach, lebo to je na pokutu. Keby sa ten tuning nejak masovo rozmohol a predstavoval by problem, nemam vobec obavu o to, ze by fizli nechceli zbierat pokuty a plnit rocne plany.
a zranenia ? heh, ked sa pozriem na vsetky tie kraviny co v dnesnej dobe ludia pouzivaju, tak bicykle su este velmi bezpecne
To ze dnes nikto neriesi stvorkolky a nelegalne ebajky v lese je vedlajsie. Ak by to mal byt taky "lto-vsky" problem v buducnosti, tak by ich jednoducho zacali riesit.