v pohodke sa da vymenit. V robote som takto "musel" vymenit 2 ks, ktore tiez odisli do vacsich lovist po prepati v sieti. Doma treba zainvestovat do kvalitnejsej prepatovej ochrany s VF filtrom a samozrejme je kvalitny zdroj (na tom ja nesetrim - Corsair).
Ja mam tiez taku blbu PC otazku - da sa vzdy zdroj zo skrinky vymontovat a vymenit abo niekedy je tam aj napevno? Zatial som to nerozoberal, ale ten moj zdroj (ventilator na nom) po starte vzdy tak divne chvilu huci a az potom prestane (a nie, nie je to hucanie sposobene zvysenou frekvenciou ventilatora). Nechcem aby pri rozlucke s tymto svetom zobral ten zdroj so sebou aj vsetko ostatne...
Ak chces problem vyriesit co najlacnejsie, tak je mozne vymenit len ten ventilator, ktory ma pravdepodobne trecie lozisko, za nejaky kvalitnejsi s gulockovym loziskom.
aký je to presne zdroj? inak lacný a dobrý je http://www.esupermarket.sk/isso/?Mode=Sti&StiId=72415 , včera som ho dával do jedného pc a káblov mal možno až príliš veľa + bol pekne tichý (samozrejme má na to vplyv aj perfektná účinnosť, 80plus bronze )
tak to nie je pravda Výber dobrého zdroja je dosť zložitá vec pre "lama" užívateľa, na trhu je toľko shitov (hej aj s 12/xx cm fanom ) že sa dosť často nechajú oklamať a potom to tak vyzerá...
Ja viem, ale vyber medzi noname klasikou a btx tak vyber je jasny. Ten rozdiel je dost velky. Poriadne zdroje svoje parametrove zadania aj plnia a maju vecsiu ucinnost stabilitu a maju aj spolahlivejsie ochrany.
atx a btx je hlavne o velkosti dosky a s toho vyplyvajuceho poctu komponent ... a tudiz vacsie = vacsia potencionalna narocnost.. preto nieco bude natom ze zdroj dimenzovany na btx bude vacsia istota cize je jedno co pod tym mysli v danej teme ma pravdu
Chlapci, chlapci ale ste sa rozrečnili. hehe
Čo sa peňazí týka počítač je lacná záležitosť. Teda aspoň tie bežné na kancelárske použitie. Software robí z počítača drahú záležitosť. hehe
Drócik ešte jedna otázka. Stabilizovaný externý zdroj znamená, že do poćítače nejde už 220 V ale len 5V a 12V ? Nahrádza zdroj čo je v pocítači alebo len upraví, stabilizuje napätie zo siete?
Prepäťová ochrana prečo nemusí vyriešiť môj problém definitívne?
Takže aký je rozdiel medzi stabilizovaným zdrojom a prepäťovou ochranou?
atx a btx je hlavne o velkosti dosky a s toho vyplyvajuceho poctu komponent ... a tudiz vacsie = vacsia potencionalna narocnost.. preto nieco bude natom ze zdroj dimenzovany na btx bude vacsia istota cize je jedno co pod tym mysli v danej teme ma pravdu
Dramatický rozdiel tam neni (cca 2cm)...čo si ale každý hneď všimne, je usporiadanie komponentov...je to trošku inak riešené s výhodou lepšieho odvádzania tepla etc...podobné prkotinky dávajú do tých malých "výkonných" počítačov Dell, Mac...čo z toho vyplýva?Treba vraziť aspoň 50€ do kvalitného zdoja...
Turbi: Treba skúsiť aj free veci...niektoré sú naozaj dobré...nechapem ako si niekto môže kúpiť na bežnú kanceláriu MS Office ked Open office je skoro to isté...A ak niekto len chatuje a surfuje na kompe a kúpil si win za 200€, tak to je asi podobné šialenstvo.
Nehovorím o profesionálnych programoch...tie už sú veľmi free neni...
Drócik ešte jedna otázka. Stabilizovaný externý zdroj znamená, že do poćítače nejde už 220 V ale len 5V a 12V ? Nahrádza zdroj čo je v pocítači alebo len upraví, stabilizuje napätie zo siete?
Stabilizovany zdroj ti vyhladi napätie na pozadovanu uroven 220 V tz. ze z neho priamo napojis PC alebo akekolve ine zariadenie. Vecsinou ma zabuduvonu aj kvalitnu ( citaj rychlu prepetovu ochranu ) prepätovu ochranu.
Obycajne prepätove ochrany nesplnaju vypinacou charakteristikou poziadavky na ochranu elektronickych spotrebicov, preto ako ochrana niesu vhodne.
A aby som to este skomplikoval ani tieto riesenia ti neochrania spotrebnu elektroniku voci prepätiu z blesku. Na to sa pouzivaju ( ze vraj na istotu ) tri stupne zvodicov prepätia
rozdiel medzi ATX a BTX nieje vo velkosti dosky aj ked to ma z doskou vela spolocne, je to v podnsate "nova" norma usporiadania komponentov na zakladnej doske za cielom zvysenia prudenia vzduchu a tym spojeneho chladenia, mzyslim ze to bol vynalez HP (niesom si celkom isty)
Dodo, a toto je mi akoze nanic? Podla pribaloveho letaku mi garantuju, ze ak sa poskodia zariadenia zapojene cez toto, tak mi preplatia skodu az do vysky XX tisic EUR.
neni to na nic .. vsetci to pouzivame ;-] lebo nejaka ochrana je vzdy lepsia ako ziadna ochrana a mozem povedat ze moderne telky moderne kvalitne zdroje v pc ... a zrejme aj ine produkty maju aj vlastnu ochranu a vydrzia bezat par s bez prudu a tak isto celkom slusne razy ale to je len taky pouzivatelsky postreh neviem to podlozit
Zboznujem ked sa pouziva dvojity zapor typu "neni to nanic". Je to take "jednoznacne"... Asi si tym chcel povedat "je to nanic" (predpokladam). V kazdom pripade ja sa zas na rozdiel od Teba domnievam (kazdy sa iba domnievame), ze ked vyrobca poskytuje zaruku na poskodenie zariadeni, tak to asi fungovat musi, nie? A keby to nahodou nefungovalo, tak je mi to vlastne aj tak jedno, lebo skodu mi preplati.
Jezus; no lenze ti preplati len skodu na zariadeni, ale co ak je zariadenie aj tvoj pracovny nastroj bez ktoreho nemozes zarabat, usly zisk ti uz asi nepreplatia
Az tak som ten pribalemy letak nestudoval, ale pochybujem, ze preplacaju usly zisk (to asi maju osetrene). Ten, pre koho je zivotne dolezite mat comp funkcny nonstop predsa nebude kupovat prepätovu ochranu ale profesionalny zalozny zdroj so vsetkymi integrovanymi ochranami...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak chces problem vyriesit co najlacnejsie, tak je mozne vymenit len ten ventilator, ktory ma pravdepodobne trecie lozisko, za nejaky kvalitnejsi s gulockovym loziskom.
cauapistemi: neviem čo presne si predstavuješ pod skratkami ATX, BTX...ale vo velkosti vetráka to neni
Čo sa peňazí týka počítač je lacná záležitosť. Teda aspoň tie bežné na kancelárske použitie. Software robí z počítača drahú záležitosť. hehe
Dramatický rozdiel tam neni (cca 2cm)...čo si ale každý hneď všimne, je usporiadanie komponentov...je to trošku inak riešené s výhodou lepšieho odvádzania tepla etc...podobné prkotinky dávajú do tých malých "výkonných" počítačov Dell, Mac...čo z toho vyplýva?Treba vraziť aspoň 50€ do kvalitného zdoja...
Turbi: Treba skúsiť aj free veci...niektoré sú naozaj dobré...nechapem ako si niekto môže kúpiť na bežnú kanceláriu MS Office ked Open office je skoro to isté...A ak niekto len chatuje a surfuje na kompe a kúpil si win za 200€, tak to je asi podobné šialenstvo.
Nehovorím o profesionálnych programoch...tie už sú veľmi free neni...
Už sa nebudem vyjadrovať ikeď sme na pieskovisku
Stabilizovany zdroj ti vyhladi napätie na pozadovanu uroven 220 V tz. ze z neho priamo napojis PC alebo akekolve ine zariadenie. Vecsinou ma zabuduvonu aj kvalitnu ( citaj rychlu prepetovu ochranu ) prepätovu ochranu.
Obycajne prepätove ochrany nesplnaju vypinacou charakteristikou poziadavky na ochranu elektronickych spotrebicov, preto ako ochrana niesu vhodne.
A aby som to este skomplikoval
EDIT: arcrue ma predbehol
http://tp-bandridge.bandridge.nl/TradePoint/Item_View?itemNo=BE5006F