Máš zbytočné mudrovať. Ak sa len tak vozkáš, tak je jedno, čím sa napchávaš. Prípadne ti telo samo povie, čo znesie. A čo neznesie, to po zaťažení vygrciaš.
Ak máš však vyššie ambície, tak máš dve možnosti. Začať experimentovať, hľadať, čo ti najviac vyhovuje, skúšať kombinácie traťoviek, gelov, ionťákov. Nakoniec však možno zistíš, že si naučil organizmus na niečo, čo ti určite na maratóne neponúknu a tak všetko, čo budeš potrebovať, budeš vliecť od štartu so sebou.
Druhá možnosť je, že na dlhší výjazd si vezmeš to, na čo natrafíš v obchode. Rovnako aj na maratón, na tom akurát preventívne nebudeš experimentovať s neodskúšanými novinkami. A tak organizátori neprekvapia tvoj organizmus niečím neznámym. Keď ti však nalejú na bufete niečo neznáme, bude tvoj organizmus zvyknutý na zmeny a máš šancu, že sa poserieš až doma.
Mám dve otázky na ktoré neviem nájsť rozumné odpovede, možno sa nájde niekto kto vie na čo dané veci slúžia.
1.
Načo sa vkladá do vnútra splachovacej nádržky záchoda dvojlitrová fľaša plná vody ?
Som nájomca a odkedy som to objavil tak mi to dosť vŕta hlavou. Bolo mi povedané že majiteľ je strašne sporovlivý takže druhé čo ma napadlo bolo že je to tam z dôvodu napúšťania menšieho objemu vody ... lenže to by nebol plavák nastavený na najvyššiu možnú hladinu (kedy a to je ironické,voda pretekala).
Inak hneď prvé čo ma napadlo keď som to prvýkrát uvidel bolo: "Asi to bude bez vody dosť nestabilné keď to tu musí vyvažovať fľaša vody, bacha na to nech to nedosereš"
Fľaša je otočená hore dnom a opretá o ľavú stenu, zatiaľ čo prívod vody je z pravej steny.
2.
Obdobný problém, no tentoraz to je plastový bezmäk (prekážka) v hadici cez ktorú sa napúšťa nádrž hajzla. Pri tomto som absolútne v koncoch.
Treba to vložiť naspäť ? Načo to tam tak mohlo slúžiť. Tu je zaujímavé to že táto prekážka bola umiestnená tesne za ventilom, takže všetko to čo zvládala ona by mohol zvládať i ventil s tým rozdielom že by to bolo možné ventilom i ovládať (veľkosť prekážky). Prekážka zmenšovala veľkosť otvoru na šestinu a mala tú výhodu že keď po dni bez vody nám ju opäť pustili, ten malinký otvor sa hneď upchal vodou s čiastočkami hrdze takže hajzel sa nenapúšťal a ja som ten plast polhodinu z hadice vyťahoval.
Ten plast tam musel byť natlačený hrubou silou keďže vďaka svojej dĺžke okolo 5cm cez kolená pritiecť nemohol. Hadica je o niečo dlhšia ako by jej slušalo a tak sú všetky ohyby plynulé a prúdu vody nebránia, takže ani na toto tam ten plast asi nebol.
1. setrenie vodou, nic ine. Blbost majitela, ze nechal plavak az hore.
2. Ten plastovy bazmeg nechaj tam, znizuje prietokovy tlak do systemu. Ked som ho vybral, vsetko fungovalo par dni a potom sa mi voda pri napusteni do nadrzky nechcela uzavriet.
EDIT: Ak tam mas aj ventil, tak ten bazmeg mozes vybrat.
1. takze flasu vyberam a plavak davam nizsie
2. a myslel som ze to bude kvoli tlaku, ale kedze bez toho vsetko bezalo ako malo a k tomu je tam ten ventil ... uvidim casom, ked tak to tam vratim
Je to stary trik ako usporit mnozstvo splachovanej vody. Tz na plne splachovanie odtecie cca 7 litrov vody, ked tam das 2 l flasu objem nadrzky sa zmensi na 5 litrov. To je vsetko
Otazka ale je, ze ak nalozis do misy dobru porciu ci to 5 litrami splachnes
Joko ale niekedy si tie fekaly potvory a idu iba jednym poriadnym (samozrejme zavisi od modelu zachoda a vlastnostiam exkrementu). Jedine zeby sa rychlejsie nadobka napustila...
neviem do istej hodnoty je balik poisteny automaticky aj ked radsej sa opytaj ,byt tebou radsej poistim aspon vies ze ked ho volakto corne budes mat peniaze ....
no ved o to prave ide...este neviem, ci balik nemam zabalit do papiera, kedze na pouzite obaly to je podmienka, ale neviem ci mam tu krabicu povazovat za pouzitu, ci nie, ked na nej nie je ziadna reklama...
ako obal možno použiť: nepoužitý obal (nový) alebo použitý obal (už raz použitý), z ktorého boli odstránené pôvodné nálepky, adresné údaje a uzávera (napr lepiace pásky, spony a pod.), pričom použitý obal je potrebné vždy zabaliť do ďalšieho nepoužitého papierového obalu.
pouzity obal znamena ze uz to v tom obale slo postou.. posta nato pise nejake ciselka, znacky, nalepky a pod.. tym by tam boli niektore znaky zdvojene a bol by bordel..
normalne to zabal do papiera a posli ako cenny balik, tam je zahrnute poistenie do sumy ktoru udas..
Ja mam prave taky obal, ktory este nezazil rolu postoveho balika, takze je to uplne ciste, takze si myslim, ze by to mohlo patrit k nepouzitym obalom...
Nerobi mi to problem...len chcem vediet vas nazor, resp. skusenost s takym niecim...
EDIT: Briko, ved sme na pieskovisku A mam informaciu priamo od postarky(spoluziakova mama), ze to nemusim balit...spominala nieco o sprievodkach, ale velmi som tomu neporozumel
neboj sa na poste ti poradia ze co a ako, jedine co musis mat dobre je zabaleny balik do cisteho papiera a ked poistujes aj podpisy cez kazdy spoj papiera potom prelepit priesvitnou paskou , vsetky spoje , sprievodka je myslim ten papier co nalepia na balik je tam adresa cena poistenia vaha atd .....
Presne ako píše janosik. Keď niečo posielam, schytím bársjakú krabicu. Pokiaľ je obalená papierom, tak je to v pohode. A čo nebudeš vedieť, to sa na pošte opýtaš.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak máš však vyššie ambície, tak máš dve možnosti. Začať experimentovať, hľadať, čo ti najviac vyhovuje, skúšať kombinácie traťoviek, gelov, ionťákov. Nakoniec však možno zistíš, že si naučil organizmus na niečo, čo ti určite na maratóne neponúknu a tak všetko, čo budeš potrebovať, budeš vliecť od štartu so sebou.
Druhá možnosť je, že na dlhší výjazd si vezmeš to, na čo natrafíš v obchode. Rovnako aj na maratón, na tom akurát preventívne nebudeš experimentovať s neodskúšanými novinkami. A tak organizátori neprekvapia tvoj organizmus niečím neznámym. Keď ti však nalejú na bufete niečo neznáme, bude tvoj organizmus zvyknutý na zmeny a máš šancu, že sa poserieš až doma.
1.
Načo sa vkladá do vnútra splachovacej nádržky záchoda dvojlitrová fľaša plná vody ?
Som nájomca a odkedy som to objavil tak mi to dosť vŕta hlavou. Bolo mi povedané že majiteľ je strašne sporovlivý takže druhé čo ma napadlo bolo že je to tam z dôvodu napúšťania menšieho objemu vody ... lenže to by nebol plavák nastavený na najvyššiu možnú hladinu (kedy a to je ironické,voda pretekala).
Inak hneď prvé čo ma napadlo keď som to prvýkrát uvidel bolo: "Asi to bude bez vody dosť nestabilné keď to tu musí vyvažovať fľaša vody, bacha na to nech to nedosereš"
Fľaša je otočená hore dnom a opretá o ľavú stenu, zatiaľ čo prívod vody je z pravej steny.
2.
Obdobný problém, no tentoraz to je plastový bezmäk (prekážka) v hadici cez ktorú sa napúšťa nádrž hajzla. Pri tomto som absolútne v koncoch.
Treba to vložiť naspäť ? Načo to tam tak mohlo slúžiť. Tu je zaujímavé to že táto prekážka bola umiestnená tesne za ventilom, takže všetko to čo zvládala ona by mohol zvládať i ventil s tým rozdielom že by to bolo možné ventilom i ovládať (veľkosť prekážky). Prekážka zmenšovala veľkosť otvoru na šestinu a mala tú výhodu že keď po dni bez vody nám ju opäť pustili, ten malinký otvor sa hneď upchal vodou s čiastočkami hrdze takže hajzel sa nenapúšťal a ja som ten plast polhodinu z hadice vyťahoval.
Ten plast tam musel byť natlačený hrubou silou keďže vďaka svojej dĺžke okolo 5cm cez kolená pritiecť nemohol. Hadica je o niečo dlhšia ako by jej slušalo a tak sú všetky ohyby plynulé a prúdu vody nebránia, takže ani na toto tam ten plast asi nebol.
2. Ten plastovy bazmeg nechaj tam, znizuje prietokovy tlak do systemu. Ked som ho vybral, vsetko fungovalo par dni a potom sa mi voda pri napusteni do nadrzky nechcela uzavriet.
EDIT: Ak tam mas aj ventil, tak ten bazmeg mozes vybrat.
2. a myslel som ze to bude kvoli tlaku, ale kedze bez toho vsetko bezalo ako malo a k tomu je tam ten ventil ... uvidim casom, ked tak to tam vratim
dakujem
Otazka ale je, ze ak nalozis do misy dobru porciu ci to 5 litrami splachnes
Počítaj: päť krát sa vyčúraš a raz poriadne naložíš - tak vtedy stiahneš pre istotu dvakrát.
BTW zlato ziskala v biathlone kuzminova
normalne to zabal do papiera a posli ako cenny balik, tam je zahrnute poistenie do sumy ktoru udas..
EDIT: Briko, ved sme na pieskovisku