Je sranda ako život v cudzine hodnotí človek, čo cez danú krajinu prejde akurát tak autom a vystúpi maximálne tak na pumpe, aby mohol ísť na wc a spapať rezne s chlebom, čo mu nabalila žena alebo mama. Ja žijem v Nemecku 5 rokov, pred tým som žil dva roky v Londýne, takže aký taký prehľad mám a nestačím sa diviť, čo tu ľudia píšu.
nevidim tam syr s hranolkami .. ale aj to file je "ponekud" drahsie ako u nas .. 15e .. mozno sa da nabrat syr a hranolky zvlast, to byva potom pekne drahe aj u nas v niektorych prevadzkach
ale celkom sa niektorym cudujem, sedia doma s prstom na mape a na internetoch, cudzinu vidia max. tak na plazi ale budu sa vysmievat skusenostiam cloveka, ktory po cudzine jazdi ako po obyvacke. No ano, pekne sa ukazujete... pochybnosti sa daju vyjadrit aj inym sposobom, nie takto
Hej, lebo keď som bol vo Švajčiarsku na dovolenke, tak som jednoznačne vyhladaval ikeu. Nikomu sa nevysmievam. Tiež som bol v tackarni v Berlíne a normálne som si nabral jedlo, pri pokladni váha a bum, 18 eur. Možno aj toto je ten prípad, že to tam majú na váhu. A možno tam ten syr ani vôbec nemajú, presne ako si poukázal, že ho tam nevidíš. Ale celkom neverím tomu, že syr s prílohou stál niekde 35 eur. Ak áno, tak to určite nebol vyprážaný eidam
Podľa (denného) počtu tvojich príspevkov to práve u teba vyzerá tak, že len sedíš za internetom, aj keď viem, že to tak nie je.
Tak ako sa vies u nas najest draho aj lacno, tak isto sa vies aj v AT, DE, SUI a podobne. Viem o com hovorim, brat so zenou 6rokov trvalo v AT, predtym 8rokov v DE, sesternica 10ty rok v Zurichu, pravidelne sa navstevujeme. Mozno v nejakom autohofe su prirazky, pri dialniciach su aj mrte drahe PHM...ale porovnavat to na zaklade vyprazeneho syru z modrozlteho retazca je pekne ustrelene...ja osobne ked som u brata na navsteve, vzdy odideme napakovani, co sa tyka drogerie a potravin, lebo je to lacnejsie ako u nas...
To je úplne jedno... Ide o to, že s našou "Slovenskou" mentalitou, tu "západ" mať nebudeme. Neni to však zlé ani dobré. Každý sa môže mať tak jak chce, nie?
A áno, reťazce sú cca podobne ako u nás. Asi na celom svete, neviem. Rusko, Rumunsko, sk, CZ, A, D, I... CH je drahšia a Lichtenštajn ani nevravím 😂 ale myslím, že pracovná sila je drahšia a preto sú drahšie aj služby. Ale v čom spočíva to, že im závidíme a všetci tam idú?
Konkretne v Svajciarsku za normalnych casov travim cca mesiac v roku. A ano, sluzby su tam drahsie (zase je otazka, co za tu vyssiu cenu dostanes), ale napriklad potraviny sa tam daju nakupit +/- za rovnaku cenu ako u nas, mozno par percent drahsie, ale nic markantne (ale opat to nie je to iste, ked napr. u nas kupujes najlacnejsie syry, takmer bez vynimky je to PL...vo Svajciarsku je to Swiss made, maximalne France).
corsair Preco? Svagrina je fyzioterapeutka, tam zarobi tak stvornasobok, brat prevadzkar v liecebnom dome, zarobil by tu tiez asi tak stvrtinu z tamojsieho prijmu. Normalne tam ziju, trovia peniaze, prave sa chystaju kupit nehnutelnost...a vobec sa neplanuju vratit sem...brat to raz skusil, po troch mesiacoch sa zbalil a uz sem pracovat nepride.
BTW ceny McD sa môžu líšiť aj v rámci jednej krajiny, mesta. Skúste niekedy porovnať ten pri Opere SND s nejakým "obyčajnejším"... Cenník na webe sú odporúčané ceny
Hej, lebo keď som bol vo Švajčiarsku na dovolenke, tak som jednoznačne vyhladaval ikeu. Nikomu sa nevysmievam. Tiež som bol v tackarni v Berlíne a normálne som si nabral jedlo, pri pokladni váha a bum, 18 eur. Možno aj toto je ten prípad, že to tam majú na váhu. A možno tam ten syr ani vôbec nemajú, presne ako si poukázal, že ho tam nevidíš. Ale celkom neverím tomu, že syr s prílohou stál niekde 35 eur. Ak áno, tak to určite nebol vyprážaný eidam
Podľa (denného) počtu tvojich príspevkov to práve u teba vyzerá tak, že len sedíš za internetom, aj keď viem, že to tak nie je.
neboj, nemyslel teba
crosairove príspevky mám svojim spôsobom rád a vôbec ho nechcem zosmiešniť, má práve ten svoj pohľad na svet...len na jednej strane napíše, ako nám z východu všetci naokolo ubližujú a v ďalšom príspevku napíše, že s našou mentalitou tu západ mať nebudeme...a potom zvolíme politika karpatského typu, ktorí nám sľúbi, ako s tým všetkým urobí poriadok, pritom nás okradne viac ako ten západniar, ale je "náš" a chce "našim ľuďom" dobre...a dokola si tu takto žijeme
Ja som napísal situácie, kedy som mal pocit, že ma ošuškali. Je fakt, že to bolo napísané trochu
"protizapadne". Ospravedlňujem sa. Pravda je taká, že keď som zapol rozum, cena bola (napr. aj za služby) viac/menej normálna. Ako, so slovenským platom v Lichtenštajne moc vody nenamútim, to je fakt 😄 v Nemecku za 1000 tiež asi nič moc...
Včera keby nelialo, bol som asi v najkratšom kúte nemecka... Škoda...
.
Začiatkom júna, minulý rok, sme mali ísť do Glasgowa. Letenky kúpené. Lístky na koncert Pet Shop Boys kúpené, dokonca do VIP-ky. Nikam sme necestovali.
Koncert preložený na koniec mája tohto roka... Bude? Budeme môcť cestovať?
Neplačte tu ***** a radšej mi zožente bicykle do obchodu. Všetci mi rozprávajú veď máš plný obchod no ešte málokto pochopil, že plný obchod je relatívny pojem.
Ja takto. Posledný termín bol zatiaľ 14.2.2021
Posledná kultúrna akcia, ktorú som stihol, bolo Inekafe symphonic 15.1.2020
slabota. ja takto.
RND: MUŽSKÉ ODDELENIE Divadlo Púchov
Z dôvodu opatrení ÚVZ SR podujatie preložené na 26.6.2021 !!!
Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti !!!
(Pôvodný termín bol 13.3.2020, potom 6.6.2020, 8.10.2020, 20.2.2021).
posledna kulturna akcia, ktoru som zazil, bola synova svadba 1.8.2020 a o den neskor popravka a zaroven oslava jeho narodenin
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale celkom sa niektorym cudujem, sedia doma s prstom na mape a na internetoch, cudzinu vidia max. tak na plazi ale budu sa vysmievat skusenostiam cloveka, ktory po cudzine jazdi ako po obyvacke. No ano, pekne sa ukazujete... pochybnosti sa daju vyjadrit aj inym sposobom, nie takto
A áno, reťazce sú cca podobne ako u nás. Asi na celom svete, neviem. Rusko, Rumunsko, sk, CZ, A, D, I... CH je drahšia a Lichtenštajn ani nevravím 😂 ale myslím, že pracovná sila je drahšia a preto sú drahšie aj služby. Ale v čom spočíva to, že im závidíme a všetci tam idú?
neboj, nemyslel teba
crosairove príspevky mám svojim spôsobom rád a vôbec ho nechcem zosmiešniť, má práve ten svoj pohľad na svet...len na jednej strane napíše, ako nám z východu všetci naokolo ubližujú a v ďalšom príspevku napíše, že s našou mentalitou tu západ mať nebudeme...a potom zvolíme politika karpatského typu, ktorí nám sľúbi, ako s tým všetkým urobí poriadok, pritom nás okradne viac ako ten západniar, ale je "náš" a chce "našim ľuďom" dobre...a dokola si tu takto žijeme
"protizapadne". Ospravedlňujem sa. Pravda je taká, že keď som zapol rozum, cena bola (napr. aj za služby) viac/menej normálna. Ako, so slovenským platom v Lichtenštajne moc vody nenamútim, to je fakt 😄 v Nemecku za 1000 tiež asi nič moc...
Včera keby nelialo, bol som asi v najkratšom kúte nemecka... Škoda...
.
Koncert preložený na koniec mája tohto roka... Bude? Budeme môcť cestovať?
prve letecke mosty GB-ESP sa teraz rozrokovavaju na leto, CRO-GER este ani nezacali
koncert?
dnes dom zvazoval, ci sa vobec v lete dostanem do Telgartu
slabota. ja takto.
RND: MUŽSKÉ ODDELENIE Divadlo Púchov
Z dôvodu opatrení ÚVZ SR podujatie preložené na 26.6.2021 !!!
Zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti !!!
(Pôvodný termín bol 13.3.2020, potom 6.6.2020, 8.10.2020, 20.2.2021).
posledna kulturna akcia, ktoru som zazil, bola synova svadba 1.8.2020 a o den neskor popravka a zaroven oslava jeho narodenin