Riesim to, ze banka sa nijako nepricinila k tomu aby poskytovatel vobec daku trzbu mal , ale ho zdiera vypalnym poplatkom za produkt ktory si vymyslela banka (nespravodliva je provizia za platbu kartou, nie uroky ci vedenie uctov). Presne tak isto ako sa stat nijako nepricinil k nadobudnutiu nehnutelnosti a vlastnik musi kazdy rok platit dan za to co nadobudol a udrziava z zdanenych prijmov.
a z čoho by štát potom zaplatil učitelku ktorá ta naučila písat také chobotiny
Preto lebo ja beriem peniaze za svoju pracu. Banka berie v pripade platby kartou z mojich penazi a pre mna neurobila nic ale banka velkoryso dala klientovy kartu ktorej naklady platim ja. Ked sa uz niekto rozhodne platit kartou, tak nech si tu proviziu zaplati sam alebo nech ju plati banka aby si udrzala klientov. Preco by som ja mal podporovat este aj banku, je tu aj tak dost darmozracov ktorych platit musim.
Neviem ci to pisem nezrozumitelne alebo to nechcete pochopit neverim, ze vsetci pracujete v banke a len si prihrievate polievocku.
Preto lebo ja beriem peniaze za svoju pracu. Banka berie v pripade platby kartou z mojich penazi a pre mna neurobila nic ale banka velkoryso dala klientovy kartu ktorej naklady platim ja. Ked sa uz niekto rozhodne platit kartou, tak nech si tu proviziu zaplati sam alebo nech ju plati banka aby si udrzala klientov. Preco by som ja mal podporovat este aj banku, je tu aj tak dost darmozracov ktorych platit musim.
Neviem ci to pisem nezrozumitelne alebo to nechcete pochopit neverim, ze vsetci pracujete v banke a len si prihrievate polievocku.
Keby mali majitelia kariet platiť za platbu..tak by si to rozmysleli pouzivať🤭
a to ako by si chcel podnikať fungovat bez bánk, peňazí, ... ? to dakedy tak bolo že si vychoval 2 svine, jednu si zjedol a druhú si vymenil za kabát co ušil sused co šil kabáty a nechoval svine a netrebalo banky, prevody medzi sviniarmi, tými co kabátili, ...
Presne tak isto ako sa stat nijako nepricinil k nadobudnutiu nehnutelnosti a vlastnik musi kazdy rok platit dan za to co nadobudol a udrziava z zdanenych prijmov.
Presne tak isto ako si sa vlastnici nijako nepricinili k existencii napr. ciest a chodnikov pri ich nehnutelnostiach ale bezne ich vyuzivaju.
Si ako vlastnik ihned po opusteni svojho pozemku ochotny platit poplatok za pouzivanie nie tvojho majetku ktory ani nemusis udrziavat (cesty, chodniky...)? Alebo ani nemusis opustit svoj pozemok. Si ochotny platit niekomu za to, ze cez jeho pozemok prechadzaju inzinierske siete do tvojej nehnutelnosti? Ci to je OK, ze stat/mesto ti to dava bez dodatocneho poplatku aj so sluzbami ako je napr. stavba a udrziavanie ciest? Ano, mozeme polemizovat o kvalite a cene tych sluzieb od statu ale nemozeme povedat ze nie su ziadne.
Ivan precitaj si co som pisal, chvilu pockaj, popremyslaj a potom zistis aku blbost si napisal. Pre istotu to ale upresnim. Banka zaraba dost na poplatkoch ktore ma za svoje sluzby. Tie su opodstatnene a nic proti nim nemam a ani nechcem aby robili zadarmo. Zato proviziu platby kartou ma platit ten kto ju vyuziva, teda klient banky. Banka vsak chce byt pekna a udrzat si klientov tak to strhava tym co maju peniaze prijat. Je to presne to iste ako by si v pripade volania mobilom zaplatil operatorovi proviziu za to, ze ti niekto zavola 1% z ceny hovoru. A to co prevolas ty by si platil cele. Presne takto je to s tym poplatkom, ked musi byt, tak nech je ale nech si to plati ten kto to chce vyuzivat.
Ved to tak je. Poplatky banky za pouzivanie terminalu si obchodnik zarata do rezie a s tou kalkuluje pri cenach tovarov a sluzieb cize to defakto zaplatim v cene tovaru/sluzby.
Ty ale mozes zvysit ceny o to percento a tym padom si to zapalati zakaznik.
Je mi fakt fuk, ci zaplatim za obed 10€ alebo 10,1€, alebo ci zaplatim za auto za 50000€ alebo 50500€.
Preto lebo ja beriem peniaze za svoju pracu. Banka berie v pripade platby kartou z mojich penazi a pre mna neurobila nic ale banka velkoryso dala klientovy kartu ktorej naklady platim ja.
Vsetky informacne systemy v tomto retazci maju (drahu) 99.9% dostupnost, vsetky transakcie sa archivuju a musia byt dostupne este 10 rokov po tom, ako zakaznik zrusi ucet, Prevadzka samotneho terminalu stoji peniaze (casto pripojenie cez mobilne data) a obchodnik dnes moze mat terminal od banky zadarmo, vymenou za mierne vyssie transakcne poplatky.
Takze nehnevaj sa ale ak tvrdis ze "banka pre teba neurobila nic", tak vies hovno o tom, ako funguju banky a co vsetko prebieha na pozadi toho jedneho "pipnutia" kartou.
A co akoze to na tom celom meni? Ja platim zjavne vyssie dane ako ty vratane tej cestnej dane. A co teraz?
Urcite nemam k svojej nehnutelnosti lepsiu cestu ako ty. Je to spravodlive?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a z čoho by štát potom zaplatil učitelku ktorá ta naučila písat také chobotiny
Keby mali majitelia kariet platiť za platbu..tak by si to rozmysleli pouzivať🤭
a to ako by si chcel podnikať fungovat bez bánk, peňazí, ... ? to dakedy tak bolo že si vychoval 2 svine, jednu si zjedol a druhú si vymenil za kabát co ušil sused co šil kabáty a nechoval svine a netrebalo banky, prevody medzi sviniarmi, tými co kabátili, ...
Presne tak isto ako si sa vlastnici nijako nepricinili k existencii napr. ciest a chodnikov pri ich nehnutelnostiach ale bezne ich vyuzivaju.
Si ako vlastnik ihned po opusteni svojho pozemku ochotny platit poplatok za pouzivanie nie tvojho majetku ktory ani nemusis udrziavat (cesty, chodniky...)? Alebo ani nemusis opustit svoj pozemok. Si ochotny platit niekomu za to, ze cez jeho pozemok prechadzaju inzinierske siete do tvojej nehnutelnosti? Ci to je OK, ze stat/mesto ti to dava bez dodatocneho poplatku aj so sluzbami ako je napr. stavba a udrziavanie ciest? Ano, mozeme polemizovat o kvalite a cene tych sluzieb od statu ale nemozeme povedat ze nie su ziadne.
Je mi fakt fuk, ci zaplatim za obed 10€ alebo 10,1€, alebo ci zaplatim za auto za 50000€ alebo 50500€.
https://www.mbank.sk/blog/post,614,kadial-tecu-vase-peniaze-pri-plateni-kartou.html
Vsetky informacne systemy v tomto retazci maju (drahu) 99.9% dostupnost, vsetky transakcie sa archivuju a musia byt dostupne este 10 rokov po tom, ako zakaznik zrusi ucet, Prevadzka samotneho terminalu stoji peniaze (casto pripojenie cez mobilne data) a obchodnik dnes moze mat terminal od banky zadarmo, vymenou za mierne vyssie transakcne poplatky.
Takze nehnevaj sa ale ak tvrdis ze "banka pre teba neurobila nic", tak vies hovno o tom, ako funguju banky a co vsetko prebieha na pozadi toho jedneho "pipnutia" kartou.
A co akoze to na tom celom meni? Ja platim zjavne vyssie dane ako ty vratane tej cestnej dane. A co teraz?
Urcite nemam k svojej nehnutelnosti lepsiu cestu ako ty. Je to spravodlive?
no aby sa ITckar Ondro nedockal dalsej bitky ked chlapikom pomohol z prace,urcite su nadseni z neho