Nie som síce batôžkár, ale občas zabudnem po výjazde prepláchnuť bidony... Mne sa najlepšie osvedčilo:
1. Keď je z vnútornej strany slizký, čiže sa začínajú množiť riasy, plesne, kvasinky - nepomôžu kyseliny, ale zásady. Takže nasypem trochu obyčajnej sódy bicarbony, trochu vody a zahrám sa na barmana, cvičím s fľašou ako so šejkrom. Nakoniec vypláchnem, prípadne ešte prebehnem kefou na fľaše.
2. Keď chytá smrad z umelej hmoty - trochu bielej zubnej pasty, trochu vody a opäť sa zahrám na barmana. Pasta musí byť biela, farebná umelú hmotu zafarbí. Najlepšie najlepšie sa mi osvedčili tzv. bieliace pasty, s mikrogranulami. Nielenže zmenia umelohmotný puch na vôňu zubnej pasty, ale pri šejkrovaní mikrogranule poriadne poodierajú a vyčistia steny fľaše.
V tvojom prípade by som skombinoval obidve metódy - najprv odstrániť začínajúce plesne a kvasinky chemicky, potom abrazívne vyčistiť a zároveň navoňať.
Ani tieto postupy nepomohli. Nechal som tu zasadu luhovat v noci. Pastou som to skusil teraz ale stale nic. Uz mam pocit ze sa to zazralo do toho materialu nadobro.