k tomuto pouzijem dopravnu terminologiu ktora sa pr jednoslovnu vystiznost hodi,mne ako okoloiducemu, je jedno, co chce, nechce, pes urobit ,majitel ma mat psa zvladnuteho a zabezpecit, aby nielen ze neohrozoval ,ale ani neobtazoval a neobmedzoval hocikoho, kto ide okolo,ja aj ked poznam ze nejde utocit, tak napriklad na biku, neviem ci nepride ku kolizii a pod. a nemam potrebu cas a chut, sa ovoniavat s kazdym psom, co stretnem,ine je ked idem niekam na navstevu ,pripadne vstupujem na pracovisko - pasienok,salas a pod. treba trocha rozlisovat konkretne situacie....
ku kosiku, je nariadeny preto ,aby sa zabranilo najhorsiemu,cize uz ked idete psa pustat navolno ,co niekedy treba- hocikde daleko na najodlahlejsiom mieste.... niekoho pri tej hustote stretnete,lebo ho vyhlada pre to same co vy,oddych ,relax atd..."vacsi" pes s kosikom dokaze ublizit ,ale zabit velmi tazko,zubami vie oboje velmi rychlo...dalej ten ku komu bezi uz vie ze dojde max k ovonaniu ,buchnutiu ,takze mensi stres pre pana aj okoloiduceho....
po chodniku nemas jazdit na
bicykli 
a moj pes si veci na ceste nevsima.. ani cyklistov.... lebo vie ze sa ma drzat na chodniku
a ku kosiku....este raz opakujem... ovela agresivnejsi su mali psy! a btw...psa pustam bud v lese( to uz momentalne nerobim.. kedze chudak ma displaziu bedroveho klbu...a von sa chodi uz len vycikat vykakat..lebo edva chodi) a na psickarskom kutiku... kde moze byt pes na volno