Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pali65: "Ak sa to chápe tak, že z garáže predĺžime líne až na vozovku, teda v takom pruhu nesmie nikto stáť, potom je to určite porušenie predpisov." Suhlasim, v tomto pripade to je na pokutu bez debaty. Avsak mam za to, ze vjazd z garazi na cestu je spolocny pre vsetky garaze, v tomto pripade je jeho sirka snad vyse 10 metrov. Preto skutocne nevidim problem vo vjazde/vyjazde z/do garaze. Navyse od garaze po cestu je to cca 9 metrov. Proste sa mi zda byt na hlavu padnute, ze keby tam bolo napriklad metrov 20, pokutuju aj toho co parkuje povedzme 16 metrov od garaze. Podla tohoto vykladu by tak mali spravit. A spat k mojmu pripadu, mali by so mnou pokutovat dalsie dve auta, co stali v tychto pomyslenych zonach. A to sa nestalo.

Kaski: Zaplatil som preto, lebo druha moznost bola spravne konanie. Som zivnostnik a aj keby som z toho konania odisiel bez pokuty, stacilo by aby som tym zabil tri a viac hodin a vyslo by ma to drahsie ako zaplatit pokutu na mieste...jednoducha matika. Nebudem sa principialne bit za vec, ked viem, ze do buducna to nema absolutne ziadny vyznam.

Opakujem, nie som ziadny chytrolin, ktory sa snazi kluckovat v systeme. Proste ma to mrzi, lebo v tom nebol ani naznak zleho umyslu, arogancie ci bezohladnosti. Nebudem to tu vsak viac rozduchavat aby to neprerastlo v zbytocny flame.

Najblizsie snad uz len fotky z vyjazdov :)
Prajem vsetkym pekny den.
Zobraziť komentár 21.07.2015 - 23:39:39
02

No ved klasika. Napad nie zly, ale riesenie bude jak furt 100% naprd. Ako vsetko kde ide v prvom rade o peniaze a nie obdaku dobru vec
Zobraziť komentár 21.07.2015 - 23:50:09
00
no to mi je uz jedno, mne ide len o to aby bol pocet miest presne dany. tym padom pocet aut rapidne klesne. a konecne cesty co su dvojprudove budu aj dvojprudove a nie zuzene jednosmerky a podobne. proste cesta ma ostat cesta a nie parkovisko

počet áut rapídne klesne?
a kam sa tie autá podejú?
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 00:10:18
00
predaju ich, zaparkuju vo viedni na zachytnom parkovisku a dojdu nazad vlakom, alebo odparkuju doma mimo blavy :) to je fuk, proste ak bude pevny pocetmiest a za parkovanie mimo sa bude davat pokuta tak sa tie auta stratia. parkovanie hned pri baraku nie je pravo vyplyvajuce z ustavy :). kto nebude mat kde zaparkovat bude musiet ist inde
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 07:16:51
00
capulo: nestratia sa :) Pravo na parkovanie sice neexistuje (inak je to relativne, v dnesnej dobe), ale takisto neexistuje povvinost statu nariadovat oznacene boxy. Jedine co v spolocnosti existuje je dohoda. A to v zastupnej demokracii neplati. Takze ked sa zvoleni poslanci dohodnu, ze si chcu naryzovat, tak si schvalia cokolvek. A skutocne, tu vobec nejde o blaho obcanov petrzalky ale o to, ze je to zlate tela, vzhladom na pocet aut. Petrzalka je asi posledna slobodna cast mesta v BA.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 07:36:33
00
Slobodna? A v com? Vo volbe parkovacej politiky? :D Alebo v tom, ze Bajan a spol. mozu slobodne kradnut, lebo väcsina Petrzalcanov je tak tupa, ze ho opätovne zvolila za starostu? :D
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 07:44:01
02
Sice vtipne napisane, ale az prilis vystizne...

http://psychologie.cz/kdyby-svatebni-oznameni-umela-mluvit/
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 07:46:02
01
predaju ich, zaparkuju vo viedni na zachytnom parkovisku a dojdu nazad vlakom, alebo odparkuju doma mimo blavy :) to je fuk, proste ak bude pevny pocetmiest a za parkovanie mimo sa bude davat pokuta tak sa tie auta stratia. parkovanie hned pri baraku nie je pravo vyplyvajuce z ustavy :). kto nebude mat kde zaparkovat bude musiet ist inde

naivná predstava :) a čo keď "máš" svoje miesto a niekomu príde rodina a obsadí ti ho? napr my máme 4 autá (otec, ja, +dvaja bratia).. bežne stojí u rodičov v Petržalke teda jedno, bratia tiež v Petržalke ale inde, ja aktuálne pri NR (trvalé mám v BA takže auto s BL značkou).. dáme rodinné stretko/oslavu a zrazu sú pred barákom obsadené 3 miesta naviac :^) a teraz susedia pôjdu predať auto zo dňa na deň? :lol:
alebo keď si chcem kúpiť nové auto, tak najprv musím predať staré a až následne kúpiť nové? :D aby som ho mal kde postaviť? 8)
parkoviská sú rozhodne poddimenzované, nepočítalo sa s takým počtom áut pri výstavbe.. a aktuálny trend je ešte debilnejší, kde napr na starohajskej zrušili betónový park plac a postavili tam dom síce aj s podzemkou ktorá ale kapacitne nezodpovedá ani tomu samotnému domu, nie že by ešte mala riešiť pôvodné autá ktorým zobrala parkovisko..
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 07:53:58
00
nepredas, zaparkujes dalej od domu a vratis sa mhdckou napr. proste ked to budes hrat na to ze dake miesto najdes tak to musis riesit takto, ak to chces na istotu tak si kupis vyhradene miesto.
kopec ludi to momentalne tak riesi ze ak nie je miesto pred barakom tak to prasknu kadetade na chodnik, do stredu parkoviska, do zakrut atd, lebo sak kde maju zaparkovat? (okruh 50m), a pritom o barak vedla je volne parkovisko
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 08:21:37
00
problem je, ze slovaci su taky chudobny narod, ze trojclenna rodina musi mat 4 auta z toho jeden polovrak, ktory sa pohne raz za pol roka. Keby sa tieto vraky, ktore len stoja a nehybu sa nejako zrusili, ziskaju sa dalsie miesta. Tak isto regulacia poctu aut na rodinu v jednom byte by nebola zla (ako v cine na deti) :D
Jedine riesenie je vystavba poschodovych garazi miesto betonovania novych placov pre par aut a pokutovanie aut stojacich mimo parkoviska aby sa zacali vyuzivat poschodovky a eliminoval problem so sofermi, ktori neberu ohlad na ostatnych a odlozia auto kdekolvek, len aby to mali rovno pred vchodom do bytu.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 08:29:25
00
Slobodna? A v com? Vo volbe parkovacej politiky? :D

V parkovani .. zatial :) Dokonca aj mestska policia v urcitych pripadoch parkovanie neriesi (nepochopitelne sa riesia niektore nezmysly) , plus pokuta za zle parkovanie je v pohode. Ak to porovnam zo Starym Mestom, tak je to priepastny rozdiel. Uz napriklad aj v tom, ze v Starom meste ryzuje sukromna firma uz dlhe roky :)
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 08:59:45
00
no ty kokso, ja žasnem
http://www.aktuality.sk/clanok/300286/prilis-pomali-soferi-novy-fenomen-nasich-ciest/
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 09:02:40
00
Presne tak, kto nema na platenie parkovacieho miesta, nech si nekupuje auto, a nie ze v jednom trojizbaku maju 4 auta a zaberaju miesta tym, ktori maju jedine auto. Na petrzalskych parkoviskach treba postavit parkovacie domy a zakazat parkovanie na chodnikoch. Ludia s trvalym pobytom nech dostanu zlavy, ale platit musia vsetci.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 09:02:55
00

Ma pravdu. Niekedy je to nepochopitelne jak niektori pracuju s brzdou a plynom.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 09:07:55
00
nepredas, zaparkujes dalej od domu a vratis sa mhdckou napr. proste ked to budes hrat na to ze dake miesto najdes tak to musis riesit takto, ak to chces na istotu tak si kupis vyhradene miesto.
kopec ludi to momentalne tak riesi ze ak nie je miesto pred barakom tak to prasknu kadetade na chodnik, do stredu parkoviska, do zakrut atd, lebo sak kde maju zaparkovat? (okruh 50m), a pritom o barak vedla je volne parkovisko

heh 50m okruh je v niektorých miestach Petržalky utópia aj v relatívne normálnom čase (rozumej skoré poobedie) nie napr pri návrate z poobednej, alebo z kina (rozumej po 22 alebo po polnoci až)
strašne silno vidno pri rodičoch CPčkarov, kedy keď som sa stavil cez týždeň tak bez šance večer na "legálnom" parkovisku, keď som prišiel v piatok alebo sobotu tak aj o polnoci do tých tvojich 50m bez problému..
parkovať niekde vonku na volnom priestranstve a dochádzať od/ku auta MHDčkou to snáď myslíš ako vtip nie?

Jedine riesenie je vystavba poschodovych garazi miesto betonovania novych placov

toto sa volakedy dávno riešilo a trochu to pohorelo na bezpečnosti, keďže v takej betónovej poschodovej búde je to raj pre vandalov a zlodejov.. ale je to už pár rokov a vykrádanie áut feťákmi a živlami je už na úplne inej úrovni ako volakedy.. len to by teda postavilo mesto (ktoré sa tvári že nemá) alebo súkromník (ktorý by to spoplatnil).. lenže súkromník radšej postaví bytovku na ktorej zaryžuje omnoho viac..
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 09:09:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up