Lokalizácia
Formulár sa odosiela
... ja vám tlieskam ... a takto isto by sa dal rišieť každý aspekt života ... všetko by malo byť tak drahé aby si to dovolilo len obmedzené spektrum populácie .. a tým pádom sa všetko pekne vyfiltruje, nikde nebude problém všade bude priestor ...

Vlastnictvo auta je spojene s urcitymi prevadzkovymi nakladmi, ku ktorym jednoznacne patria aj naklady na parkovanie. Ked si niekto ledva naskrabe na auto a nema potom peniaze na jeho parkovanie - tak ho nemal vobec kupovat a mal jazdit MHD !! Zdravy clovek auto nepotrebuje, je to len o jeho pohodli. A postihnuti maju vyhradene parkovacie miesta, takze tych sa tento navrh netyka.

Ono to je taky slovensky pristup - zadrbme vsetky chodniky autami lebo tam parkujeme zadarmo a to ze nejake mamicky s kocikmi musia z chodniku zist dole na cestu aby presli, to uz nikoho nezaujima. Ja som za absolutny zakaz parkovania na chodnikoch VSADE. Kto chce parkovat, nech plati. Tak ako u nas to vyzera len v rozvojovych krajinach vychodnej Europy, v civilizovanom svete su chodniky pre chodcov a auta tam nemaju co robit.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:19:25
00
zdravý človek auto nepotrebuje? .... a ty si čo predstavuješ, na čo taký priemerný človek používa auto, a aké ďalšie situácie kde je potrebné si vieš predstaviť .. skús mi uviesť nejaký príklad ... aby som vedel či vôbec má zmysel diskutovať
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:23:39
01
Ano, zdravy clovek auto nepotrebuje. Je to len pohodlnejsi a rychlejsi dopravny prostriedok - nie vsak jediny mozny. 20 rokov som jazdil v Bratislave s MHD, 10 rokov autom, tak snad to viem porovnat...
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:33:20
00
okej, ľudia chodia na dovolenky, k starým rodičom, ... s deťmi, športovým vybavením ... nie len na nákup do tesca alebo do práce
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:36:20
00
Ved nech chodia. Ale nech parkuju jak ludia a nie ako debili.

K comu by urcite prispelo zakazanie parkovania na chodnikoch vystavba parkovacich domov. Ked si niekto ide kupovat za 8 tisic nejaku daciu, nech si aj spocita kolko ho bude stat parkovanie.

Naposledy upravil PhilJ dňa 22.07.2015 - 13:40:34, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:37:11
00
kým bude toľko áut a toľko parkovacích miest, tak budú parkovať ako debili ... ak sa to má zmeniť bude treba zmeniť počty
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:39:02
00
Je nerealne, ze sa v BA uplne zakaze parkovanie na chodnikoch. To by nastal kolaps. Cize taketo riesenie predpokladam ani nikto nenavrhne. A su miesta, kde auto stojace na chodniku nevadi. Takze schodne riesenie je napr. take, ze na miestach kde to nevadi a zostane dost priestoru pre chodcov, sa vodorovnym znacenim vyznacia parkovacie miesta a parkovat sa nebude hocikde, ale len na vyznacenych miestach. Ak niekto zastane inde, tak papuca / odtah podla toho ci je prekazkou premavky alebo nie. Alebo sa ani nic nevyznaci a nic nezmeni a ludia len budu platit a nedostanu za to vobec nic naviac oproti terajsiemu stavu. Ale spriaznena firma sa nabali...
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:48:48
00
PhilJ predpokladam, ze asi nebudes z Petrzalky. Ja v Petrzalke som rad ked mam auto vecer kde zaparkovat aj ked to bude na chodniku.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 13:59:25
00
Preco by to zase malo byt nerealne v BA ? Ked budu parkovacie domy, bude kde parkovat. Ked sa zakaze parkovanie na chodnikoch, ludia budu donuteni parkovat v parkovacich domoch. Domaci nech maju zvyhodnenu sadzbu, kedze platia dane. Takto to funguje v celom civilizovanom svete a nie je s tym problem. V Prahe to tiez vyriesili zavedenim parkovacich zon ktore su spoplatnene roznymi sadzbami pripadne maju povolene parkovanie len na obmedzenu dobu. A ludia sa naucili platit.
Rovnako sa naucia aj u nas.

A nic proti CPckarom, ale ked v 4 izbovom byte (na ktory pripada 0,5 parkovacieho miesta) byvaju v podnajme 4 ludia kazdy s vlastnym autom, nech si pekne kazdy plati 100 eur za mesiac za miesto v parkovacom dome. Alebo nech chodia autobusom.

peter1976 - v Petrzalke som vyrastal a vidim ako to tam vyzera, ked ludia sa uz ani na chodniky nezmestia kvoli autam. Prave preto treba zakazat parkovanie a postavit parkovacie domy.
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:02:48
01
To dobre vies, ze tie parkovacie domy nepostavia. Este jedna vec mam pocit, ze ku kazdemu bytu bolo pridelene jedno parkovacie miesto tak preco mam teraz za neho platit :-(
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:09:49
00
síce nebývam v petržalke ale v devínskej ... ale to by som chcel vidieť, v ktorom roku tam bolo toľko bytov aby ku každému bolo pridelené parkovacie miesto :)
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:11:26
00
V roku 1983 bolo este dost miesta :-D
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:14:25
00
jaj tak rieseni typu "keby boli parkovacie domy" je habakuk.. :-) lenze problem je, ze nie su, nie zeby v nich ludia nechceli parkovat..
Ked zabezpecia parkovacie miesta nech zavedu kludne parkovne, ale ako bolo spomenute, nie ze sa nic nezmeni a len zavedu poplatky..
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:15:21
02
v 83 bolo malo aut nie vela bytov :-)
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:16:15
01
neviem..ale aj ked budu parkovacie domy v petrzke a budem musiet platit za ne 100eur/mes napr....tak to pre mna nie je bohviekae riesenie...
Zobraziť komentár 22.07.2015 - 14:21:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up