Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mna este ser/e, ked uz sme pri peniazoch, aj to slovenske "podnikanie". druhotna platobna neschopnost a tak dale. to podnikanie je v uvodzovkach naschval. mame zakaznika uz asi 15 rokov. tak raz- dvakrat do roka vezme cosi biedne od nas, tak za sto evri. ked cosi potrebuje dojednat, tak dorazi na X5 a zebre o najvacsiu zlavu. potom mu volam dva mesiace po 60-dnovej splatnosti, ze mi visi 160 evri a zlozi mi telefon s tym, ze mi brnkne za 30 minut, lebo mu prave priviezli na dom tehly a skladaju z korby aj roxory. teraz zase mame pripad, ze jemu nezaplatili a ze mi teda aj on zaplati az ked to uhradia jemu. u nas faktura vystavena, dph odoslane a dodavatel vyplateny......no dom uz asi dostaval a včíl asi šetri na jachtu v Splite......a to nie je ojedinely pripad.
inak toto je asi najlepsi sposob podnikania. vezmes tovar na sekeru, prihodis si ak najdes na to zakaznika tych svojich xyz % a vyplatis sekeru, až ked ti zaplati ten tvoj kundšaft. ale to kazdy vie chytat kobru cudzimi rukami....
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 08:48:30
02
Na to sluzia factoringove spolocnosti, ktorym predas pohladavku s urcitou zrazkou, dostanes peniaze ihned a o viac sa uz nestaras. Ani o to, akym stylom z neho tie prachy vytrieskaju haha :)
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 08:57:35
00
arrow_leftDagger napísal:
mna este ser/e, ked uz sme pri peniazoch, aj to slovenske "podnikanie". druhotna platobna neschopnost a tak dale. to podnikanie je v uvodzovkach naschval. mame zakaznika uz asi 15 rokov. tak raz- dvakrat do roka vezme cosi biedne od nas, tak za sto evri. ked cosi potrebuje dojednat, tak dorazi na X5 a zebre o najvacsiu zlavu. potom mu volam dva mesiace po 60-dnovej splatnosti, ze mi visi 160 evri a zlozi mi telefon s tym, ze mi brnkne za 30 minut, lebo mu prave priviezli na dom tehly a skladaju z korby aj roxory. teraz zase mame pripad, ze jemu nezaplatili a ze mi teda aj on zaplati az ked to uhradia jemu. u nas faktura vystavena, dph odoslane a dodavatel vyplateny......no dom uz asi dostaval a včíl asi šetri na jachtu v Splite......a to nie je ojedinely pripad.
inak toto je asi najlepsi sposob podnikania. vezmes tovar na sekeru, prihodis si ak najdes na to zakaznika tych svojich xyz % a vyplatis sekeru, až ked ti zaplati ten tvoj kundšaft. ale to kazdy vie chytat kobru cudzimi rukami....

Horsie su dvojite spolocnosti. Jedna firma na sekeru nakupi, presunie to do druhej firmy. Druha firma vytvori produkt, preda ho so ziskom. Prva firma je v permanentnej strate a mozno aj krachne. Nema ziaden majetok a tak jej nikto nic nemoze. Vytvori sa tretia firma a funguje ako prva.
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 09:01:23
00
arrow_leftiron.hide napísal:
Na to sluzia factoringove spolocnosti, ktorym predas pohladavku s urcitou zrazkou, dostanes peniaze ihned a o viac sa uz nestaras. Ani o to, akym stylom z neho tie prachy vytrieskaju haha :)

Faktoring v žiadnom prípade nefunguje ako si napísal. Najprv ti partnera musia odsúhlasiť, čiže ti nepreplatia hocijakú FA a v prípade, že partner neuhradí dlžnú čiastku faktoringovej spoločnosti, tá odstúpi od zmluvy a vymáha svoje peniaze od teba. Aspoň tak to bolo v 2008.
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 09:54:06
00
arrow_leftiron.hide napísal:

lol akurat, ze som sa vcera bavil o spominanom aj so spriatelenym podnikatelom z branže a tomu to ti vymahaci vratili spat s tym, ze tam nic nie je. ani peniaze ani hotove ani pohladavky ani know-how ani vlastna budova proste nic co by sa dalo "konfiškovať".
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 09:56:59
00
Preco to tomu zakaznikovi zakazdym na tu fakturu date? Preco po tej skusenosti a minimalnemu obratu nepoviete, ze ak nieco chce, tak hotovost?
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:13:23
02
arrow_leftJoKo napísal:
To nie je ich vôľa, to je reklamný kaleráb......

zas ma nechytajte za slovicka :)
dobra vola = nemusia to robit (konkurencna vyhoda ako bolo spomenute)
neposkodeny tovar / krabica = veci sa daju rozbalit aj tak, ze sa daju zabalit znovu (nikdy som to nerobil / nevyuzil takuto sluzbu - poznam to len z reklamy)
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:16:41
00
jaj no ano, ospravedlnujem sa. Vidno ze sucasny faktoring nezmoze vobec nic, lebo sa pohybuje v medziach zakona.
Dnesny bezzuby faktoring ma uz len jeden zmysel - skratit splatnost faktury, ak je prilis dlha. No na druhej strane musi byt tak ci tak bonitny klient, nie nejaky trotel co si "stavia dom".
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:17:45
00
arrow_leftWladix napísal:
Preco to tomu zakaznikovi zakazdym na tu fakturu date? Preco po tej skusenosti a minimalnemu obratu nepoviete, ze ak nieco chce, tak hotovost?

vies, existuje na to aj prislovie. dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu, kym sa nerozbije...
ono to ten zakaznik nakoniec vzdy tu fakturu uhradil....ale teraz sme mu ten dzban uz rotrepali my.
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:34:07
01
aky pouzivate loctite na zavity? 243?
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:48:36
00
ano (za seba)
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 10:51:18
01
idem kupit na ebayi kedze u nas su tie ceny fakt neuveritelne.. ale tak dufam ze k nemu dostanem aj certifikat :D
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 11:13:14
00
cele zle...https://youtu.be/QtmPBgnqwlA
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 14:28:05
00
Co sa mu stalo?Vieme?
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 14:36:35
00
http://mtbs.cz/clanek/zemrel-jan-netro-netrval/kategorie/ostatni
Zobraziť komentár 06.10.2016 - 14:51:44
00

Výber z produktov