Niekolko hlavnych tagov k United Flavour z last.fm - reggae, dancehall, world music, latino. Pre tych, ktorym koncert pripominal vylucne hip-hop.
Co si pamatam AMO, boli raperi a neskor sa zacali, alebo len niekto z nich uberat aj inym smerom. Teraz nemam prehlad, akej tvorbe sa venuju, ale tento koncert nebol rapovy.
Rad by som oslovil vsetkych drotarov a im podobnych odbornikov. Tieto gulky na drotoch vysokeho napatia mi nedavaju spavat vzdy, ked idem cez Sucany. Co to je? Na co to je? Vdaka.
Guuglim ako taky hnup uz pol hodiny a take "gule" na vedeni som zial este nenasiel. Na ochranu vtactva som nasiel ale nieco takeho http://www.kovel.sk/?lg=1&s=304
toto som stiahol z dokumentu o stavbe akehosi vedenia zviditeľňovače:
Budú slúžiť na minimalizáciu kolízií vedenia s preletujúcimi vtákmi. Riešenie
umiestnenia a typ zviditeľňovačov budú aktuálne až pri rozpracovaní
projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie.
Pozn.: V súčasnosti sa používajú plastovohliníkové gule priemeru 600 mm červenobielej farby alebo plastové siluety dravcov.
Ja by som povedal že je to na zaťaženie drôtov, aby keď fúka vietor ich nerozkýval a nespojili sa.
Nech sa vyjadrí, ale radšej niekto skúsenejší.
Su to signalizacne bojky pre lietadla. Umiestnuju sa spravidla v takychto uzkych dolinach. Vedenia VVN su ale zakreslene aj v leteckych mapach toto je len opticka signalizacia pre pilotov malych lietadiel. Piloti sa sa takymto vedeniam radsej zdaleka vyhybaju. V ere ked sa vo velkom pouzivalo praskovanie poli lietadlami Cmeliak sa stavali nehody ako strhnute 22 kV vedenia casto. Vecsinou bez katastrofalnych nasledkov pretoze vedenie sa zvyklo roztrhnut. Pred cca 10 rokmi havaroval cmeliak pri obci Odorin ked zachytil podvozkom taketo vedenie. Cmeliak dopadol na vrtulu. Posadke sa absolutne nic nestalo Cmeliaka previezli potom v podvese s vrtulnikom MI 8 na letisko.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co si pamatam AMO, boli raperi a neskor sa zacali, alebo len niekto z nich uberat aj inym smerom. Teraz nemam prehlad, akej tvorbe sa venuju, ale tento koncert nebol rapovy.
nie je to vystraha pre lietadla a plachetnice s vysokym staznom?
Mal som na mysli drôty aby sa nezačali rozhúpavať vďaka nárazovému vetru. Som myslel že je to zrozumitelne
ak si reagoval na mňa ale asi ano
Ty mas odpovedat, nie pytat sa
HAWK!
No a ešte jedna vec, čo by robila v týchto miestach 20 a viac metrov vysoká plachetnica?
Mozno tam su od Vianoc, ale najmenej 20 rokov. Najmenej tak dlho ich tam stretavam.
Fakt ma zaujima, naco tie lopty sluzia.
Tym som narazal na ten nedavny pripad na Domasi, ale mas pravdu, su na vrchnych drotoch tak asi to bude ozaj pre to vtactvo.
zviditeľňovače:
Budú slúžiť na minimalizáciu kolízií vedenia s preletujúcimi vtákmi. Riešenie
umiestnenia a typ zviditeľňovačov budú aktuálne až pri rozpracovaní
projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie.
Pozn.: V súčasnosti sa používajú plastovohliníkové gule priemeru 600 mm červenobielej farby alebo plastové siluety dravcov.
tak toho plastoveho dravca by som chcel vidiet