Cele je to také frustrujuce, že normálne vážne zvažujem stranu Demokrati (Hamrana) namiesto PS (ktorí ma svojou retorikou zklamali).
Odporucam volit podla kriteria, v ktorej frakcii je ta ktora strana a ci ma sancu koalicie. Nemam uplny prehlad o frakciach v EP, ale do volieb si dostudujem, predsa len mam trochu ine kriteria na europoslanca a domacu politiku.
Ak sa nemylim, PS je vo frakcii liberalov ALDE (ANO CZ, NEOS AT, FDP DE...)
Demokrati su v EPP (KDU CSL + TOP09 CZ, KDH SK, CDU/CSU DE...)
Ja to mam tiez pekne rozkuskovane. Ja napr. nie som volic PS, ale kvoli Odorovi im (pravdepodobne) dam hlas vo volbach do EU parlamentu. Demokrati mi tiez 2x nevonaju (hlavne kvoli tomu, ze su to zvacsa odpadlici z Olano, ktori sa nedokazali Matovicovi postavit ovela, ovela skor), ale Hamrana som si celkom oblubil. Fakt by sa mi najviac pacilo, keby sa vsetky kapacity nejako spojili a vytvorili jedno hnutie. Hnutie, ktoreho cielom by bolo vzkriesit to nase upadajuce Slopensko, kde by boli v prvom rade odbornici pracujuci pre nas a nie politici pracujuci hlavne pre seba. Hnutie, kde by osobne zaujmy (a ega) jednoducho isli bokom pre dobro spolocnosti. A bez KDH, resp. bez tych konzervativnych/radikalnych tem, ktore KDH (resp. krestanstvo) predstavuje. Zial, je to asi iba jeden pekny, ale nerealny sen.
Problem slovenskeho volebneho systemu je, ze sa volia strany a nie ludia.
Kedysi som vedel najst rozumneho clovek v kazdej strane (aj v Smere), ale asi este nikdy som sa uplne nestotoznil s nejakou stranou, pretoze kazda ma vacsi, ci mensi pocet poloblcov, ci blbcov a tak sa pri volbach vzdy musi robit kompromis, kde icj je najmenej, pripadne maju co najmensi vplyv.
Demokrati aj PS sa dost nazorovo prekryvaju a zbytocne stiepia hlasy...keby spravili koaliciu clovek by sa lahsie vyberalo.
Hamran vyzera fajn, ale politicky system dokazal v minulosti cestnych ludi s idelami zomliet a po par rokoch nepouzitelnych vyplut (Caputova, Radicova...a pod), takze sa obavam, aby sa mu to nestalo.
To skor taky Odor dokaze toto dlhodobo ustat a presadit sa.
Prosim, kto bol ten 1 rozumny clovek v Smere? Nejako sa mi nic neybavuje...
Aj Smer mal kedysi na svojej kandidatke pomerne dost technokratov, ak chces sucasnych tak s odretymi usami to splna napriklad Kamenicky. Samozrejme, ze taha s nimi basu, ale vyhyba sa nenavistnym utokom a debaty s nim vacsinou maju hlavu a patu. Ako ekonom nie je az tak zly, len ma tu smolu, ze haji farby nespravneho timu, takze obcas trepe ekonomicke nezmysly.
Ak chces naozaj z minulosti tak pelegriny sa javil nadeje a ako minister skolstva priniesol taky sviezi vietor po rokoch marazmu, ked sa tam striedali vselijake postavicky. Hoci bol ministrom kratko rozbehli sa rozne projekty, bohuzial vacsinou skoncili len na papieri.
To, co je z neho dnes nemeni nic na fakte ako som ho vnimal vtedy, ako technokrata, ktory prisiel s dobrymi napadmi ako zmenit skolsky system.
Kamenicky je teda v diskusiach uplny blb, aspon co som ho parkrat videl, tak tam hulaka, lebo sa nejak tak zauzivalo, kto krici cez moderatora, ma praudu
"Robert Fico a jeho družina to sú takí ľudia už vypáchnutí, ktorí sú tu už dávno, už tridsať rokov. Od nich nemôžeme nič čakať pre moderné Slovensko .... uvidíme, nakoľko sa stotožnili s hľadaním voličov medzi nesystémovými voličmi alebo vyslovene spodinou“.
To je diametrálne významovo odlišné od konštatovania, že tí "voliči ... su spodina". Ale faktom je, že dezinfoscéna takéto odlišnosti zanedbáva a značnej časti Slovákov stačí útok na prvú signálnu spájaním pojmov "Magda Vášáryová" a "voli či spodina". Nejakým factchecking sa nikto nezdržuje.
Kombinácia clickbaitového bulváru s ruskou hybridnou vojnou je fatálne svinstvo vyše hlavy ...
Každopádne o tých voličoch neuvažuje ako o príčetnej časti spoločnosti. Nesystémový volič je len eufemizmus. Nesystémový volič / spodina to sú len rôzne odtiene hnedej. Pointa je vytiahnutie toho videa po 7 mesiacoch, teraz po atentáte.
S týmto bez výhrad súhlasím. A myslím, že do konca života nepochopím ako sa podarilo dostať ho do kolotoča prezidentskej kampane a ukecať ho s jeho profesionálnou históriu na "zabávanie" voličov skupinovými tančekmi s prázdnymi plastovými fľašami, to som normálne dúfal že sa mi len sníva ...
Tak toto mi je pomerne jasné. Myslel som skôr tie prízemné ***** okolo, lebo objektívne to nie je zrovna káder akých máme na každý prst desať a navyše jeho reputácia je rozhodne slušná ...
flegko Pellegrini ako minister skolstva? Zazil som ho tam, Jedine co ho realne zaujimalo bola propagacia jeho osoby a samozrejme aby ksefty a lupenie penazi z rozpoctu bez zadrhelov pokracovalo na pozadi dalej....
flegko Pellegrini ako minister skolstva? Zazil som ho tam, Jedine co ho realne zaujimalo bola propagacia jeho osoby a samozrejme aby ksefty a lupenie penazi z rozpoctu bez zadrhelov pokracovalo na pozadi dalej....
Ja som ho zazil zvonku, neviem, co robil vo vnutri, ale vtedy prezentoval cekom inovativne myslienky. Kedze som poracoval ako admin na skolach zaujimalo ma vtedy hlavne vybavenie vypoctovou technikou a internetom, ktore bolo tragicke v tej dobe.
V principe je to jedno, mne osobne vtedy pripadal ako sviezi vietor a mrzelo ma, ze tak rychlo skoncil.
Takže najväčší problém pre SNS je Zomri - aj by to bolo na smiech, ale je to skôr do plaču
Navyše pri dankovi robiť satiru takmer ani netreba, vystačí si aj sám
Kamenicky je teda v diskusiach uplny blb, aspon co som ho parkrat videl, tak tam hulaka, lebo sa nejak tak zauzivalo, kto krici cez moderatora, ma praudu
Ono aj teraz co predvadzaju, pobehuju ako kurence. Snazia sa realitu zakryt vrieskanim jak nejake paviany.
Robia to co nemaju- vykladaju veci z prebiehajuceho vysetrovania, to je marenie. Lebo pachatelia sa mozu nejak zariadit alebo zdrhnut prec. Ale to by dlhorocni politici mali vediet...
Nerobia to co maju-o zdravotnom stave ma byt verejnost informovana odbornikom, lekarom alebo hovorcom nemocnice.
flegko Ano, urobil na teba dobry dojem, v tom je vyvborny je to profesionalny marketigovy pajac co moze fungovat istu dobu v dobrych casoch. Ale v skutocnosti tie Internety do skol bol cisty nezmyselny a vopred dohodnuty tunel s velmi smutnym koncom (Internety do skolo sa robili 3x, vzdy vacsia a vascia blbost a nezmyselne mrhanie a koncilo to falsovanim podkladov aby mohli cerpat EU fondy). Rovnako ako desiatky milionov EUR Microsoftu za 0 cele NIC a dalo by sa pokracovat desiatkami podobnych "projektov".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Odporucam volit podla kriteria, v ktorej frakcii je ta ktora strana a ci ma sancu koalicie. Nemam uplny prehlad o frakciach v EP, ale do volieb si dostudujem, predsa len mam trochu ine kriteria na europoslanca a domacu politiku.
Ak sa nemylim, PS je vo frakcii liberalov ALDE (ANO CZ, NEOS AT, FDP DE...)
Demokrati su v EPP (KDU CSL + TOP09 CZ, KDH SK, CDU/CSU DE...)
viac tu: https://www.europarl.europa.eu/about-parliament/sk/organisation-and-rules/organisation/political-groups
Problem slovenskeho volebneho systemu je, ze sa volia strany a nie ludia.
Kedysi som vedel najst rozumneho clovek v kazdej strane (aj v Smere), ale asi este nikdy som sa uplne nestotoznil s nejakou stranou, pretoze kazda ma vacsi, ci mensi pocet poloblcov, ci blbcov a tak sa pri volbach vzdy musi robit kompromis, kde icj je najmenej, pripadne maju co najmensi vplyv.
Demokrati aj PS sa dost nazorovo prekryvaju a zbytocne stiepia hlasy...keby spravili koaliciu clovek by sa lahsie vyberalo.
Hamran vyzera fajn, ale politicky system dokazal v minulosti cestnych ludi s idelami zomliet a po par rokoch nepouzitelnych vyplut (Caputova, Radicova...a pod), takze sa obavam, aby sa mu to nestalo.
To skor taky Odor dokaze toto dlhodobo ustat a presadit sa.
no, aj bezcharakterna svina moze byt rozumna...
Aj Smer mal kedysi na svojej kandidatke pomerne dost technokratov, ak chces sucasnych tak s odretymi usami to splna napriklad Kamenicky. Samozrejme, ze taha s nimi basu, ale vyhyba sa nenavistnym utokom a debaty s nim vacsinou maju hlavu a patu. Ako ekonom nie je az tak zly, len ma tu smolu, ze haji farby nespravneho timu, takze obcas trepe ekonomicke nezmysly.
Ak chces naozaj z minulosti tak pelegriny sa javil nadeje a ako minister skolstva priniesol taky sviezi vietor po rokoch marazmu, ked sa tam striedali vselijake postavicky. Hoci bol ministrom kratko rozbehli sa rozne projekty, bohuzial vacsinou skoncili len na papieri.
To, co je z neho dnes nemeni nic na fakte ako som ho vnimal vtedy, ako technokrata, ktory prisiel s dobrymi napadmi ako zmenit skolsky system.
"Robert Fico a jeho družina to sú takí ľudia už vypáchnutí, ktorí sú tu už dávno, už tridsať rokov. Od nich nemôžeme nič čakať pre moderné Slovensko .... uvidíme, nakoľko sa stotožnili s hľadaním voličov medzi nesystémovými voličmi alebo vyslovene spodinou“.
To je diametrálne významovo odlišné od konštatovania, že tí "voliči ... su spodina". Ale faktom je, že dezinfoscéna takéto odlišnosti zanedbáva a značnej časti Slovákov stačí útok na prvú signálnu spájaním pojmov "Magda Vášáryová" a "voli či spodina". Nejakým factchecking sa nikto nezdržuje.
Kombinácia clickbaitového bulváru s ruskou hybridnou vojnou je fatálne svinstvo vyše hlavy ...
Každopádne o tých voličoch neuvažuje ako o príčetnej časti spoločnosti. Nesystémový volič je len eufemizmus. Nesystémový volič / spodina to sú len rôzne odtiene hnedej. Pointa je vytiahnutie toho videa po 7 mesiacoch, teraz po atentáte.
Ja som ho zazil zvonku, neviem, co robil vo vnutri, ale vtedy prezentoval cekom inovativne myslienky. Kedze som poracoval ako admin na skolach zaujimalo ma vtedy hlavne vybavenie vypoctovou technikou a internetom, ktore bolo tragicke v tej dobe.
V principe je to jedno, mne osobne vtedy pripadal ako sviezi vietor a mrzelo ma, ze tak rychlo skoncil.
Navyše pri dankovi robiť satiru takmer ani netreba, vystačí si aj sám
SNS chce zatlačiť na satirickú stránku Zomri, extrémista Bombic zverejnil fotku dieťaťa údajného admina
https://dennikn.sk/4002519/sns-chce-zatlacit-na-satiricku-stranku-zomri-extremista-bombic-zverejnil-fotku-dietata-udajneho-admina/?ref=inc&cst=d7a94cb13f9256b476250a5ed463c1d75a7e9ce527be0be0afe1c7b1df85305b
Ono aj teraz co predvadzaju, pobehuju ako kurence. Snazia sa realitu zakryt vrieskanim jak nejake paviany.
Robia to co nemaju- vykladaju veci z prebiehajuceho vysetrovania, to je marenie. Lebo pachatelia sa mozu nejak zariadit alebo zdrhnut prec. Ale to by dlhorocni politici mali vediet...
Nerobia to co maju-o zdravotnom stave ma byt verejnost informovana odbornikom, lekarom alebo hovorcom nemocnice.
https://www.aktuality.sk/clanok/tua2cUA/policia-si-osvojila-argumenty-lubosa-blahu-trestne-stihanie-pre-obraz-che-guevaru-naka-stopla/ odteraz hakove krize a kosak s kladivom bude reprezentovat novy system hodnosti, ci ako tomu mam rozumiet? O mesiac budu popierat holokaust?
https://www.aktuality.sk/clanok/4cpsAql/rooseveltova-nemocnica-kde-sa-lieci-premier-robert-fico-chysta-najvacsiu-investiciu-v-historii/
https://www.aktuality.sk/clanok/U0jYmF4/kauza-gorila-ustavny-sud-prikazal-sis-znicit-vysledky-odpocuvania/