nic v zlom, ale preco by som vo svojom volnom case mal pracovat a suplovat nefungujuci stat? Skola ma svojho zriadovatela a je financovana z nasich dani. Okrem toho rodicia urcite prispievaju na vselijake nepovinne "ZRPS", rozne zbierky a pod. Ocakavat od nich ze este cez vikendy dojdu v hufoch betonovat na skolsky dvor je trochu naivne.
Pre vacsinu rodicov je skola len miesto kam chodia ich deti studovat - nemusia mat vsetci hned nejaky "hlbsi vztah" k tej skole.
Ja som to bol robiť hlavne pre to, že tam chodia moje deti, aby mali lepší a kvalitnejší školský dvor, či chodby a triedy. To bol hlavný dôvod z mojej strany, prečo som sa zučastnil. To si už bohužiaľ pomaly chtiac nechtiac všímam a zvykám, že občanov s plným vreckom výhovoriek máme veľké zásoby. Už ani pre ich deti sa im neoplatí niečo spraviť, dnešná účasť to potvrdila.
Foobar pointa bola myslim inde. A dalsia pointa je v tom, ze v tej skole decka preziju velku cast zivota. A vzdelanie je aj o tom ist prikladom a nebrat vsetko ako dane niekym inym. Naucit sa, ze mame presne to, co si spravime slovakom chyba ako sol. Tu kazdy iba caka a otrca ruky, na starostu, sefa, vladu. Pritom keby sa iba desatina ludi aktivne zapojila do diania okolo seba, tak to tu vyzera uplne inak. A ani mafiani by sa potom neodvazili ten nas stat rozobrat na prvocinitele. Nemame vztah k svojmu okoliu, mestam, krajine a preto si ich nechavame ukradnut
za mna ide o to, ako efektivne su vyuzivane moje dane. Ak su moje dane vyuzite efektivne, nemam problem prilozit ruku k dielu, aby som pridal nieco "extra". Ale ked vidim, ze moje dane su rozkradane zhora-zdola a ja si to este musim sam odrobit, aby som dostal to, za co si platim, tak o to nemam zaujem. Napriklad ked vidim 350000 euro ako sa rozd*be na Kotlarovu analyzu a potom nemocnica robi zbierku na opravu oddelenia, tak ako vazne nie. Mozno je to smutne, ale ja som standardne takto nastaveny (vynimky sa najdu).
Tu kazdy iba caka a otrca ruky, na starostu, sefa, vladu.
na rodicov...
Uz si nepametam na co vsetko sme sa skladali, bolo to davno, ale pametam si ze tam boli aj uplne absurdne veci pri ktorych sme s manzelkou len krutili hlavami ze wtf... ale zaplatili sme, a nerobi mi problem prispiet na nejake zmysluplne zbierky ani teraz, ale nech odomna nikto necaka ze po 5 pracovnych dnoch kedy makam aby mi stat mohol strhnut na daniach a odvodoch desattisice eur rocne, pojdem cez vikend niekam robit na "stavbu".
mam presne taky isty nazor ako Foobi, uz sa vidim,ako idem po 7dnoch,z toho 4nocnych makat na budovu zriadovatela. Urcite tam bol teda aj primator,ktory je zriadovatelom,vsakze. Patricne tych zopar ucitelov tiez pomahalo betonovat. A co je vlastne profi vybava murara? Miesacka,lopata,2 laty,hladidlo,spagat,meter,vodovaha,maltovnik,spachtla
Každý máte iný, a pohľad mňa aj svoj konkrétny odôvodnený , názor na brigádu v škole ale chcem doplniť to že eventuálna účasť otca alebo nudiaceho sa dedka je podľa mňa správny výchovný príklad a môže prispieť aj k sebavedomiu decka.
pozn.
Vychovanie komunity/koalície ochotných a sebavedomých pracujúcich je zárukou a to aj pre budúcich penzistov.
Ale ved to nie je, ze musis. To je ze mozes. Boli ste uz niekedy na nejakej dobrovolnej brigade? To je o tom, ze pozbieras par odpadkov v okoli, pokecas so susedmi, popiknikujes. Je to viac teambuilding ako praca.
Ale presne, ved si platim dane, platim spravcu, zrps, milion poplatkov tak mam vybavene a nech makaju a s mojimi peniazmi spravne hospodaria. Viac sa nezaujimam, casto ani nevolim a nechodim na rozne schodze, ved na to predsa nemam cas. No ale potom sa nestacim cudovat, kam sa to zvrtne, kto to riadi a ako absurdne tie moje peniaze rozkrada. Lebo nema kontrolu, lebo ja, ktory ho mam kontrolovat sa nezaujimam. Pretoze mam absolutne mylne presvedcenie, ze moja uloha je zaplatit a tym to hasne. Nie preboha, moja uloha je aj zaujimat sa a spolurozhodovat a kontrolovat a dozadovat sa.
cokupit ďakujem, tvoje komentáre mám na fóre najradšej. Si ty vôbec Slovák? Zmýšľaním a kvalitou názorov si úplne inde.
Ináč, dal som ten istý príspevok na x.com.
Potvrdzuje sa o čom píšeme. Cez 20 komentárov, väčšina posmešky, pohoršovanie (prečo si niekto dovolil zlepšiť areál školy vo svojom voľnom čase), vyhováranie sa, že prečo to majú robiť rodičia pre svoje deti, však to je úloha štátu. Lenže štát a spoločnosť sme MY.
Minimum pozitívnych príspevkov. Najlepší z Prahy, ako na brigádu v škôlke prišlo tak veľa rodičov, že ich bolo až moc a do pol hodiny im došlo občerstvenie.
Keby si mozno na miesto "murovania, betonovania" a inych hrubych cinnosti pouzil "vysadnie kricka, namalovanie komunitnej lavicky" a dalsich soft cinnosti, reakcie by boli miernejsie.
Ja som tvoju pointu pochopil. Tiez som si "adoptoval" malinku cast verejneho priestoru a staram sa on.
V pozvánke bolo 14 bodov čo sa bude robiť. Väčšina soft (kvetináče, burina, altánok a lavičky - kde deti sedia vždy poobede v družine, maľovanie najhorších častí zábradlí). V názve pozvánky guláš ? Nezafungovalo ako na voličov fica, heh. Keďže nás prišlo menej, stihlo sa toho menej. Nevadí, možno na budúce príde aspoň 1 ďalší, aj to bude pokrok.
naša diplomatická "šťuka" sa vyjadrila k SAV
chce sa mi grcať z tohoto vládneho zlepenca-robí zo seba *****en aby nenasral debila Kotlára
Juraj Blanár kritizuje SAV za to, že zverejnila závery analýzy o vakcínach proti covidu-19. Minister ďalej tvrdí, že táto inštitúcia „nemiestne“ lajkovala komentáre na satirickej stránke Zomri. Vládneho splnomocnenca a poslanca za SNS Petra Kotlára však nekritizoval.
Martina Holečková
Matúš Šutaj Eštok pokračuje vo svojich slávnych nákupoch. Teraz sa rozhodol objednať catering do vládnych lietadiel za viac ako 600 tisíc eur. Konkrétne za 660 tisíc eur na 2 roky, teda za 330 tisíc eur na rok.
Ešte v minulom roku sa prorok catering do vládnych lietadiel objednával za 100 tisíc eur ročne. Čiže táto vláda konsoliduje tak, že objedná catering do lietadiel 3x drahšie ako pred rokom.
Objednávajú sa také skvosty ako napríklad čipsy za 6 300€, čokoláda za 7 500 €, marlenka za 3 500€, krájané ovocie za 17 500€, mandle za 10 500€, kešu za 10 500€ či cheesecake, creme brulee a Sacher torta každé za 2 800€.
Aby bolo jasne nikto nehovorí, že vládni politici majú sedieť vo vládnych lietadlách bez jedla a hladovať. Ale naozaj vládnym politikom nestačí normálne jedlo ale musia míňať aj na čipsy a čokoládu? Vyzývam politikov koalície, aby si v čase konsolidácie prestali zo štátu robiť all-inclusive hotel.
Kvoli volicom, ale najma kvoli tomu, ze on aj frau kitsee su od prirodzenia tupi. A fanaticky debil je nebezpecny. To nie je huliak, danko, migal a ostatne obskurne postavicky, ktorym hodis 30 striebornych a budu drzat hubu a krok a mackat cudliky ako im sef prikaze. Fanaticky hlupak je nebezpecny v tom, ze sa nenecha kupit a pojde si za svojim aj za cenu sebaznicenia.
Ak by ho sef nastval (vysmial ho, alebo mu zobral z ruk ten hrackarsky mikroskop = funkciu), kktlar a frau kitsee su schopni sa proti nemu postavit = povalit vladu. A zaroven na sefa vytiahnut (aj vymyslenu) spinu a v predcasnych volbach mu zobrat kriticky dolezitych fanatickych volicov (a dalsich od volieb znechutit). A fico uz to potom nijak neposklada a nezalepi. A to nedopusti, ved by skoncil v base. Preto si ich bude hyckat a opatrovat. Oni maju volnu ruku, o covide mozu trepat co len chcu, s kulturou mozu robit co len chcu. Su neobmedzeni vladcovia svojich malych svetov, jedine co musia je neist proti sefovi a hlasovat ako on povie. A to by ohrozil, keby kktlara odvolal alebo kritizoval. To neurobi, jedine az v momente, ked ho uz nebude potrebovat, ale to zatial parlamentna matematika nedovoluje.
Presne
A teraz sa to krásne ukázalo, keď je vagabund Bombic v base,a Smeráci ho nevedia dostať von,tak sa ho aspoň kinder Kali zastal
Potrebujú aj jeho hnedú voličských základňu,každý,akýkoľvek hlásia sa ráta..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre vacsinu rodicov je skola len miesto kam chodia ich deti studovat - nemusia mat vsetci hned nejaky "hlbsi vztah" k tej skole.
na rodicov...
Uz si nepametam na co vsetko sme sa skladali, bolo to davno, ale pametam si ze tam boli aj uplne absurdne veci pri ktorych sme s manzelkou len krutili hlavami ze wtf... ale zaplatili sme, a nerobi mi problem prispiet na nejake zmysluplne zbierky ani teraz, ale nech odomna nikto necaka ze po 5 pracovnych dnoch kedy makam aby mi stat mohol strhnut na daniach a odvodoch desattisice eur rocne, pojdem cez vikend niekam robit na "stavbu".
pozn.
Vychovanie komunity/koalície ochotných a sebavedomých pracujúcich je zárukou a to aj pre budúcich penzistov.
Ale presne, ved si platim dane, platim spravcu, zrps, milion poplatkov tak mam vybavene a nech makaju a s mojimi peniazmi spravne hospodaria. Viac sa nezaujimam, casto ani nevolim a nechodim na rozne schodze, ved na to predsa nemam cas. No ale potom sa nestacim cudovat, kam sa to zvrtne, kto to riadi a ako absurdne tie moje peniaze rozkrada. Lebo nema kontrolu, lebo ja, ktory ho mam kontrolovat sa nezaujimam. Pretoze mam absolutne mylne presvedcenie, ze moja uloha je zaplatit a tym to hasne. Nie preboha, moja uloha je aj zaujimat sa a spolurozhodovat a kontrolovat a dozadovat sa.
Ináč, dal som ten istý príspevok na x.com.
Potvrdzuje sa o čom píšeme. Cez 20 komentárov, väčšina posmešky, pohoršovanie (prečo si niekto dovolil zlepšiť areál školy vo svojom voľnom čase), vyhováranie sa, že prečo to majú robiť rodičia pre svoje deti, však to je úloha štátu. Lenže štát a spoločnosť sme MY.
Minimum pozitívnych príspevkov. Najlepší z Prahy, ako na brigádu v škôlke prišlo tak veľa rodičov, že ich bolo až moc a do pol hodiny im došlo občerstvenie.
Ja som tvoju pointu pochopil.
chce sa mi grcať z tohoto vládneho zlepenca-robí zo seba *****en aby nenasral debila Kotlára
Juraj Blanár kritizuje SAV za to, že zverejnila závery analýzy o vakcínach proti covidu-19. Minister ďalej tvrdí, že táto inštitúcia „nemiestne“ lajkovala komentáre na satirickej stránke Zomri. Vládneho splnomocnenca a poslanca za SNS Petra Kotlára však nekritizoval.
https://dennikn.sk/minuta/4810793/?ref=mpm
v podstate ako každá totalita neunesú satiru
par prispevkov ako opozicia nic nerobi
https://x.com/strana_sas/status/1959283292177392070
https://x.com/GrohlingB/status/1959288203589902744
Matúš Šutaj Eštok pokračuje vo svojich slávnych nákupoch. Teraz sa rozhodol objednať catering do vládnych lietadiel za viac ako 600 tisíc eur. Konkrétne za 660 tisíc eur na 2 roky, teda za 330 tisíc eur na rok.
Ešte v minulom roku sa prorok catering do vládnych lietadiel objednával za 100 tisíc eur ročne. Čiže táto vláda konsoliduje tak, že objedná catering do lietadiel 3x drahšie ako pred rokom.
Objednávajú sa také skvosty ako napríklad čipsy za 6 300€, čokoláda za 7 500 €, marlenka za 3 500€, krájané ovocie za 17 500€, mandle za 10 500€, kešu za 10 500€ či cheesecake, creme brulee a Sacher torta každé za 2 800€.
Aby bolo jasne nikto nehovorí, že vládni politici majú sedieť vo vládnych lietadlách bez jedla a hladovať. Ale naozaj vládnym politikom nestačí normálne jedlo ale musia míňať aj na čipsy a čokoládu? Vyzývam politikov koalície, aby si v čase konsolidácie prestali zo štátu robiť all-inclusive hotel.
Len kvôli hromade antivaxérskych voličov alebo aj kvôli niečomu inému ?
Ja si viem predstaviť len to že napr. polovicu z jeho príjmov odovzdáva strane a vláde.
Aké techniky sa na to dnes používajú ?
Ak by ho sef nastval (vysmial ho, alebo mu zobral z ruk ten hrackarsky mikroskop = funkciu), kktlar a frau kitsee su schopni sa proti nemu postavit = povalit vladu. A zaroven na sefa vytiahnut (aj vymyslenu) spinu a v predcasnych volbach mu zobrat kriticky dolezitych fanatickych volicov (a dalsich od volieb znechutit). A fico uz to potom nijak neposklada a nezalepi. A to nedopusti, ved by skoncil v base. Preto si ich bude hyckat a opatrovat. Oni maju volnu ruku, o covide mozu trepat co len chcu, s kulturou mozu robit co len chcu. Su neobmedzeni vladcovia svojich malych svetov, jedine co musia je neist proti sefovi a hlasovat ako on povie. A to by ohrozil, keby kktlara odvolal alebo kritizoval. To neurobi, jedine az v momente, ked ho uz nebude potrebovat, ale to zatial parlamentna matematika nedovoluje.
A teraz sa to krásne ukázalo, keď je vagabund Bombic v base,a Smeráci ho nevedia dostať von,tak sa ho aspoň kinder Kali zastal
Potrebujú aj jeho hnedú voličských základňu,každý,akýkoľvek hlásia sa ráta..
https://www.aktuality.sk/clanok/my71x1W/visi-smer-na-trenirkach-daniela-bombica-komentar-petra-bardyho/