mozete mi v kratkosti napisat o co ide, lebo sice som tuto temu zachytil no clanky len pisu o tom ake to je zle a podobne, ale nikde som na rychlo nenasiel o co ide dik
to je len zdanie, mozno si si ju omylom hodil do kosa.
Hacker - to ani boh nevie. Ma to nieco s autorskymi pravami na fotky/obrazky/videa a linkovanim na ne. Moze to zasiahnut aj taketo forum ako mtbiker, ale neviem do akej miery. Mozno budeme musiet pred kazdym pridanim fotky zaciarknut checkbox, ze sa vzdavame autorskych prav na tu fotku/video.
-- a este bude problem aj s priamym linkovanim na cudzie weby, linky by po novom nemali byt priamo klikatelne, ale bude ich treba rucne skopirovat.
uplne v strucnosti - zabudni na vsetky video clipy na youtube pokial ten clovek co ich nahral na ne nema licenciu. youtube bude zodpovedny za to aby tu licenciu ten co to video nahral mal...
(a vsetky podobne veci - streamovanie serialov mimo netflixu a podobnych napriklad )
A napriklad web bude zodpovedny za obsah pridavany uzivatelmi (neviem ci len v ramci aut. Prav alebo aj z inych pohladov). Zacalo to tym, ze niektore medialne spolocnosti si myslia ze google a fb a podobne zarabaju na ich ukor tym ze zobrazuju nahlady na ich clanky, etc... A ludia teda nejdu na ich stranku, staci im nahlad z googlu. Vo francuzsku tusim, uz si nieco take media vydobili a velmi rychlo to velmi kruto olutovali
Dnes, keď súkromní užívatelia zverejnia svoj článok na Facebooku alebo stránkach Googlu, internetoví giganti majú z toho nemalé peniaze. Zarábajú totiž na predaji online reklamy, ktorá sa zverejní v článkoch.
Po novom sa s touto časťou peňazí budú musieť podeliť s vydavateľmi. Európska únia totiž zaviedla takzvanú daň z odkazu. Vydavatelia budú mať po novom právo na odmenu aj za zverejnenie iba časti ich článku alebo publikácie.
"Táto smernica je dôležitým krokom smerom k náprave situácie, ktorá umožňovala zopár spoločnostiam zarábať obrovské sumy peňazí bez poskytnutia riadnej odmeny tisíckam umelcov a novinárov, od prác ktorých závisela ich činnosť," povedal Axel Voss, poslanec europarlamentu.
.....
4. Čo je podstatou smernice?
Smernica o autorskom práce, ktorú schválili europoslanci, má viac chrániť nielen autorov a vydavateľov tlače, ale napríklad aj filmové štúdiá. Smernica má po novom posilniť autorské práva kohokoľvek, čie dielo sa zverejní napríklad na googli či facebooku.
Ak napríklad filmové štúdio zverejní na svojom profile na facebooku video, Facebook mu doň vloží reklamy, na ktorých zarába sociálna sieť a nie filmové štúdio.
Platí to aj pre písané články či iné príspevky. Médiá aj ľudia tam svoje články zverejňujú dobrovoľne a zadarmo, facebook by bez týchto príspevkov nebol atraktívny pre sponzorované príspevky.
Co su to za hluposti? Ako sa zverejnuje nieco na googli?
Tak nech si to zverejnuju na svojich serveroch a za svoje peniaze a budu to mat bez tej reklamy...ci konektivita, dohlad,prevadzka a vypoctovy vykon je zadarmo?
no, ide o to, ze ty napises putavy clanok, ktory pritiahne veeeeala ludi. Prevadzkovatel webu ti do toho clanku (okolo neho, tak ako tu na mtbikeri) capne reklamu. Prijem z reklamy ide komu? Tomu, kto na ten clanok prilakal veeela ludi svojim obsahom, alebo tomu, kto prevadzkuje ten web? Zatial na tych reklamach zarabaju prevadzkovatelia webu, nie tvorcovia obsahu, ktori na ten web prinasaju navstevnikov...
kimlo mas to pomylene ... lebo ten obsah necitaju ludia na googli (tam je len odkaz), ale na strankach tvorcu obsahu ... google je len taky telefonny zoznam s odkazmi
cize skor by to malo byt naopak, ze tvorca obsahu by mal zaplatit googlu za to ze vobec bude vo vyhladavaci
Teraz to bolo ok, web s obsahom mal citanost a kliky na vlastnej stranke (a prijem z reklamy z tych klikov), google mal prijem z reklamy z vyhladavaca
Teraz to dopadne tak, ze obsah ktory bude pozadovat od googlu platby, bude z vyhladavaca odstraneny a skonci, lebo nebude mat navsevnost a tym padom ani taky prijem z reklamy ako doteraz 😀
Presne, to ako keby som si postavil bilboard pri dialnici na pozemku NDS a namiesto toho, aby som NDS zaplatil za to ze vyuzivam jej pozemok na svoju prezentaciu, tak by som pozadoval od NDS peniaze za to ma prijem z dialnicnych poplatkov a ludom umoznuje vidiet moj bilboard
kimlo mas to pomylene ... lebo ten obsah necitaju ludia na googli .... 😀
som to mal zle naformulovane... slovicko google som nahradil slovickom web.
ten zakon je asi obsirnejsi... ako priklad je tam uvedene to video na facebooku.
Ak ty natocis film, a na svoj verejny FB profil alebo na YT kanal si das video/uputavku na tento film, tak prevadzkovatel webu, cize FB alebo YT ti tam capne reklamu... takto sa prizivia na tebe, lebo zisk z reklamy ide im, nie tebe. Ty im len poskytnes priestor (film/uputavku), kam si oni umiestna reklamu.
toto ma ten zakon riesit, prerozdelit tie zisky aj medzi tvorcov obsahu (tych co tocia tie filmy a podobne).
ale nestudoval som ten zakon podrobne, pisem len, ako to chapem.. neviem co sa tu rozculujete a utocite na mna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://akcie.tipsport.sk/prezidentske-volby/?utm_campaign=4844&utm_medium=4482&utm_source=5344&utm_content=8955
A ze ignoruju demonštrácie
https://euractiv.sk/section/buducnost-eu/news/europoslanci-schvalili-kontroverznu-reformu-autorskych-prav-na-internete/
Sme v pr*eli
https://euractiv.sk/section/buducnost-eu/news/zmatok-v-novych-copyrightovych-pravidlach-na-internete-co-by-priniesli-infografika/
Hacker - to ani boh nevie. Ma to nieco s autorskymi pravami na fotky/obrazky/videa a linkovanim na ne. Moze to zasiahnut aj taketo forum ako mtbiker, ale neviem do akej miery. Mozno budeme musiet pred kazdym pridanim fotky zaciarknut checkbox, ze sa vzdavame autorskych prav na tu fotku/video.
-- a este bude problem aj s priamym linkovanim na cudzie weby, linky by po novom nemali byt priamo klikatelne, ale bude ich treba rucne skopirovat.
(a vsetky podobne veci - streamovanie serialov mimo netflixu a podobnych napriklad )
Dnes, keď súkromní užívatelia zverejnia svoj článok na Facebooku alebo stránkach Googlu, internetoví giganti majú z toho nemalé peniaze. Zarábajú totiž na predaji online reklamy, ktorá sa zverejní v článkoch.
Po novom sa s touto časťou peňazí budú musieť podeliť s vydavateľmi. Európska únia totiž zaviedla takzvanú daň z odkazu. Vydavatelia budú mať po novom právo na odmenu aj za zverejnenie iba časti ich článku alebo publikácie.
"Táto smernica je dôležitým krokom smerom k náprave situácie, ktorá umožňovala zopár spoločnostiam zarábať obrovské sumy peňazí bez poskytnutia riadnej odmeny tisíckam umelcov a novinárov, od prác ktorých závisela ich činnosť," povedal Axel Voss, poslanec europarlamentu.
.....
4. Čo je podstatou smernice?
Smernica o autorskom práce, ktorú schválili europoslanci, má viac chrániť nielen autorov a vydavateľov tlače, ale napríklad aj filmové štúdiá. Smernica má po novom posilniť autorské práva kohokoľvek, čie dielo sa zverejní napríklad na googli či facebooku.
Ak napríklad filmové štúdio zverejní na svojom profile na facebooku video, Facebook mu doň vloží reklamy, na ktorých zarába sociálna sieť a nie filmové štúdio.
Platí to aj pre písané články či iné príspevky. Médiá aj ľudia tam svoje články zverejňujú dobrovoľne a zadarmo, facebook by bez týchto príspevkov nebol atraktívny pre sponzorované príspevky.
zdroj: https://ekonomika.sme.sk/c/22084389/giganty-maju-vydavatelom-platit-dan-z-odkazu-ako-sa-zmeni-internet.html
Tak nech si to zverejnuju na svojich serveroch a za svoje peniaze a budu to mat bez tej reklamy...ci konektivita, dohlad,prevadzka a vypoctovy vykon je zadarmo?
komu patri youtube? ...predpokladam ze o g+ im neslo
cize skor by to malo byt naopak, ze tvorca obsahu by mal zaplatit googlu za to ze vobec bude vo vyhladavaci
Teraz to bolo ok, web s obsahom mal citanost a kliky na vlastnej stranke (a prijem z reklamy z tych klikov), google mal prijem z reklamy z vyhladavaca
Teraz to dopadne tak, ze obsah ktory bude pozadovat od googlu platby, bude z vyhladavaca odstraneny a skonci, lebo nebude mat navsevnost a tym padom ani taky prijem z reklamy ako doteraz 😀
a preco na mna utocis?
ja vlastny web mam...
som to mal zle naformulovane... slovicko google som nahradil slovickom web.
ten zakon je asi obsirnejsi... ako priklad je tam uvedene to video na facebooku.
Ak ty natocis film, a na svoj verejny FB profil alebo na YT kanal si das video/uputavku na tento film, tak prevadzkovatel webu, cize FB alebo YT ti tam capne reklamu... takto sa prizivia na tebe, lebo zisk z reklamy ide im, nie tebe. Ty im len poskytnes priestor (film/uputavku), kam si oni umiestna reklamu.
toto ma ten zakon riesit, prerozdelit tie zisky aj medzi tvorcov obsahu (tych co tocia tie filmy a podobne).
ale nestudoval som ten zakon podrobne, pisem len, ako to chapem.. neviem co sa tu rozculujete a utocite na mna