predstava ze zamestnavatel nieco plati za zamestnanca, nie je len velmi mylna ... je to blud ...
Asi moja najväčšia túžba, či očakávanie od tejto vlády, je zavedenie skutočne superhrubej mzdy. Teda aby na účet zamestnanca prišla kompletná suma ceny práce, vrátane odvodov a daní. Okrem toho by tam mali prísť aj všetky tie vymoženosti typu stravné lístky, rekreačné poukazy atď. a potom by musel ten zamestnanec sám previesť všetky tie sumy na účty daňového úradu, poisťovniam a konečne by každý videl, koľko si z jeho zárobku berie štát a jeho inštitúcie. Myslím, že by sa výrazne zvýšila citlivosť na ***** typu mýtny tender, predražené IT projekty, či DPH vratky "našim ľuďom".
mozes si zacat ujasnovat od seba ... pises hluposti
Ak by sa dalo, poprosil by som vysvetlenie, najlepšie s nejakým príkladom - čo ja viem koľko je zhruba suma tých „zamestnávateľom neplatených odvodov“ pri hrubej mzde napríklad 1200 eur ...
Pred týmito poúčaniami by neškodilo sa naozaj pozrieť na výplatnú pásku, 10 z 10 mzdových programov robí zostavy z ktorých je celkom jasné, že tomasspura o celkovej cene práce nepíše žiadne hlúposti.
čo by sa asi tak zmenilo ak by sa zamestnancom posielala sup.hrubá mzda??....absolútne nič.Kde si na to prišiel,že by si to mal potom zamestnanec sám platiť...zamestnanec nie je živnostník.Toto sú také tie sulíkove ekonomické fantasmagórie.
Nechapem co je nepochopitelne na tom ze odvody plati ZAMESTNANEC .. a plati ich zo SVOJEJ mzdy ... z-tel ich len za neho odvadza statu ... aj tie "odvody z-tela" su sucastou zamestnancovej mzdy ....
hrubu mzdu vobec neriesim, je to p***vina. Dolezite su "cena prace" a "cista mzda". Takze dane a odvody zoberu zamestnancovi cca 40% z vyplaty. Ci to je na vyplatnej paske uvedene ako "odvadza zamestnanec" / "odvadza zamestnavatel" je srdecne jedno.
v podstate ano. Akurat si na cene prace mozes pozriet, ze ak chces zvysit plat o 100 Euro v cistom, firmu to stoji 200 Euro. Stovecka totiz ide ctenej vlasti.
Už som písal. Veľa ľudí má len minimálnu mzdu. Mať real v hrubom, tak majú možno len 2/3 súčasneho príjmu. A ľudia musia platiť účty, jest, piť a obliekať sa... Plus tlačiť zbytok výplaty do bicykla 😂😂😂🤑
Nechapem co je nepochopitelne na tom ze odvody plati ZAMESTNANEC .. a plati ich zo SVOJEJ mzdy ... z-tel ich len za neho odvadza statu ... aj tie "odvody z-tela" su sucastou zamestnancovej mzdy ....
Ako tak pozerám - je to marný, je to marný, je to marný ...
Odvody zamestnávateľa sú súčasťou celkovej ceny práce zamestnanca, ale určite nie súčasťou jeho mzdy. Ono sa stačí pozrieť na účtovné predpisy, keď už zákony o sociálnom a zdravotnom poistení nestačia. Mzdové náklady sú 521/331, odvody zamestnanca 331/336, odvody zamestnávateľa 524/336 - pozorný čitateľ si isto všimne, že to s tým zrazením zamestnávateľských odvodov z mzdy zamestnancov ani ich priamym zahrnutím do miezd nie je celkom žeravé ...
A ak by to nestačilo, treba hodiť okom na priemernú mzdu v národnom hospodárstve a vyčísliť v rámci nej ten podiel odvodov zamestnávateľa (rovno hovorím, že to bude úloha ťažká, možno až priamo neľahká)
gebula presne kvoli takym nechapavym ako ty treba zaviest superhrubu mzdu a nehrat sa tu na to ze nieco plati z-tel za z-nca a ze z-nec s tym nic nema ...
skonzultoval som to s mzdovou účtovníčkou a zamestnanec stojí firmu viac a na účet dostane menej, živnostník stojí menej a zostane mu viac aj bez nejakých špeci optimalizácií (60% paušál) ... akurát ten živnostník potom dostane menší dôchodok ako zamestnanec ... a teraz rozmýšľam o čo vlastne v tejto debate ide?
gebula presne kvoli takym nechapavym ako ty treba zaviest superhrubu mzdu a nehrat sa tu na to ze nieco plati z-tel za z-nca a ze z-nec s tym nic nema ...
Ako ekonóm s 20 ročnou praxou by som povedal, že pojem superhrubá mzda síce ešte v zákonoch zahrnutý nie je, ale ani náhodou nestavia zamestnávateľa len do roly príkazcu na prevod zamestnancových peňazí s nulovými dodatočnými nákladmi ( https://podnikam.sk/slovnik/superhruba-mzda/ ). Rád si vypočujem odbornosť človeka, čo ma označuje za nechápavého, no sám okrem ad hominem osočení a slamených panákov preukázal pochopenia pramálo - pritom pre chápavého by malo byť vyčíslenie tých odvodov zamestnávateľa z priemernej mzdy úplnou malinou, o vysvetlení prečo odvody zamestnávateľa obchádzajú účet mzdových nákladov zďaleka ani nehovorím ...
Pozri, robil som vo firme, kde ti nik nepovedal, koľko zarobíš v čistom. Všetko bolo v hrubom. A na hrubú mzdu treba aj hrubšiu silu vynakladať... 😂🤭😂😂
Ale ono je to nakoniec jedno, či máš toľko alebo toľko, aj tak nejak vyžiješ
vraví sa,že na každú sviňu sa voda varí-dnes po 16 rokoch prieťahoch došlo aj na Majského-som zvedavý,či sa ho podarí eskortovať z CZ,alebo niekam zdrhne:
Jozef Majský dostal 9-ročný trest v kauze nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia. Rozsudok Najvyššieho súdu je právoplatný, odvolanie Majského súd zamietol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi moja najväčšia túžba, či očakávanie od tejto vlády, je zavedenie skutočne superhrubej mzdy. Teda aby na účet zamestnanca prišla kompletná suma ceny práce, vrátane odvodov a daní. Okrem toho by tam mali prísť aj všetky tie vymoženosti typu stravné lístky, rekreačné poukazy atď. a potom by musel ten zamestnanec sám previesť všetky tie sumy na účty daňového úradu, poisťovniam a konečne by každý videl, koľko si z jeho zárobku berie štát a jeho inštitúcie. Myslím, že by sa výrazne zvýšila citlivosť na ***** typu mýtny tender, predražené IT projekty, či DPH vratky "našim ľuďom".
Ak by sa dalo, poprosil by som vysvetlenie, najlepšie s nejakým príkladom - čo ja viem koľko je zhruba suma tých „zamestnávateľom neplatených odvodov“ pri hrubej mzde napríklad 1200 eur ...
Pred týmito poúčaniami by neškodilo sa naozaj pozrieť na výplatnú pásku, 10 z 10 mzdových programov robí zostavy z ktorých je celkom jasné, že tomasspura o celkovej cene práce nepíše žiadne hlúposti.
Aby ste dosatali svojich 2000 v cistom kolko realne zaplati zamestnavatel. Zivnostnikovi da tolko? Asi nie a ktomu snim nema ani ine naklady.
Ako tak pozerám - je to marný, je to marný, je to marný ...
Odvody zamestnávateľa sú súčasťou celkovej ceny práce zamestnanca, ale určite nie súčasťou jeho mzdy. Ono sa stačí pozrieť na účtovné predpisy, keď už zákony o sociálnom a zdravotnom poistení nestačia. Mzdové náklady sú 521/331, odvody zamestnanca 331/336, odvody zamestnávateľa 524/336 - pozorný čitateľ si isto všimne, že to s tým zrazením zamestnávateľských odvodov z mzdy zamestnancov ani ich priamym zahrnutím do miezd nie je celkom žeravé ...
A ak by to nestačilo, treba hodiť okom na priemernú mzdu v národnom hospodárstve a vyčísliť v rámci nej ten podiel odvodov zamestnávateľa (rovno hovorím, že to bude úloha ťažká, možno až priamo neľahká)
Ako ekonóm s 20 ročnou praxou by som povedal, že pojem superhrubá mzda síce ešte v zákonoch zahrnutý nie je, ale ani náhodou nestavia zamestnávateľa len do roly príkazcu na prevod zamestnancových peňazí s nulovými dodatočnými nákladmi ( https://podnikam.sk/slovnik/superhruba-mzda/ ). Rád si vypočujem odbornosť človeka, čo ma označuje za nechápavého, no sám okrem ad hominem osočení a slamených panákov preukázal pochopenia pramálo - pritom pre chápavého by malo byť vyčíslenie tých odvodov zamestnávateľa z priemernej mzdy úplnou malinou, o vysvetlení prečo odvody zamestnávateľa obchádzajú účet mzdových nákladov zďaleka ani nehovorím ...
Ale ono je to nakoniec jedno, či máš toľko alebo toľko, aj tak nejak vyžiješ
Jozef Majský dostal 9-ročný trest v kauze nebankových spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia. Rozsudok Najvyššieho súdu je právoplatný, odvolanie Majského súd zamietol.