Neviem ako riesis "nasich ciganov", ale ked chces pomoct, mozes zacat tu:
https://cestavon.sk/projekt-omama/indexPovodne som chcel napisat, ze nemusis ani prstom pohnut, ale mylil som sa. Chce to minimalne zopar "tuki-tuk" na mobile v internet bankingu.
“Trošku “ do toho vidím , a ver mi , že žiaden “ ťuki-ťuk” im nepomôže … posledná skúsenosť zo včera , počas 24hodinovej sluzby som ošetroval 2
deti do troch rokov z “ marginalizovanej spoločnosti “ , kde zlyhávali nielen ich rodičia , ale aj štát , sociálny pracovníci a vedenie/ nezáujem obce.
Ak tým chúdatkam mame skutočne pomôcť , tak len cez veľmi nepopulárne opatrenia , striktne obmedzenia a možno s dlhodobého horizontu sa to podarí . Ale určite nie žiaden “ ťuki-ťuk” , že pošlem 5€ a detičky nebudú týrané , zanedbávané sfetovanymi rodičmi, analfabeticke so skrátenou dĺžkou života na 2/3 oproti ostatnej spoločnosti .
Nemôžem tu písať podrobnosti , no z toho čo tam zakaždým vidím som veeelmi smutný . A len tak pre seba si prajem , že nech o5 zajtra nemusím ošetrovať žiadne týrané
dieťa s omrzlinami , poleptane kyselinou, ovarene vriacou vodou , utopené v potoku … ale len bežne respiračné ochorenia a jednoduché detske úrazy . Ešte raz , treba poznať komplexne problematiku a potom dávať populistické “múdra “ .