Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftdouble napísal:
...Ja sa nebudem na žiadnu stranu pridávat , nevidím to nijak dobre....

...Takže ja si ešte zabicyklujem ak to príde naozaj do extremu ktorý bude výrazne ovplyvňovať môj život tak sa potom zariadim

Moje deti od malicka ucim, ze pri rozhodovani sa maju prihliadat v prvom rade na to, co je spravne. Az potom na to, co je pre nich vyhodne.

A k Tvojej prvej citovanej vete sa uz davnejsie vyjadril Dante: Najtemnejsie miesta v pekle su vyhradene pre tych, ktori si zachovavaju nestrannost v case moralnej krizy.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 10:47:21
418
...Ak by som aj privrel oči a pridal sa k Vám tak proti tomu čo dnes robia socialne siete a hoaxy sa neda nijak bojovat. Toto nieje len na Slovensku ale na celom svete. To nieje len Slovenská záležitosŤ. ..

Presne tak. Len to treba dopovedat cele. Z 90% je to praca Ruska a su v tom naozaj svetova spicka. Nuz to je tak, ked krajina s3r3 na vlastnych ludi a zlepsovanie zivota v nej a namiesto toho chce byt globalna velmoc, pricom jedine, co vie ponuknut je nasilie, absolutne nerespektovanie prav jednotlivca a autokracia + ma atomove zbrane.

Zapad (to znamena stale aj my) to silne podcenil, ked sa chcel s Ruskom kamaratit. Ma ja aj svoj podiel viny v tom, ze po rozpade ZSSR tiez hladel len na zisk, za kazdu cenu. Ale primarne si za to mozu sami Russi presne tak, ako sme si to dodrbali my Meciarom u nas. To je asi nevyhnutny vyvoj - tazko budovat demokraciu po 40 rokoch zlocincov na cele statu.

Bojovat sa ale da a je to nevyhnutne. Aktualne sa bojuje aj realne na UA. Ak sa tam Rusko vycerpa, bude mat menej penazi aj na propagandu. UA treba podporovat v max. moznej miere. A preto by si mohol aj ty s tvojimi mokrymi snami o Rusku uz konecne skoncit.
Tebou casto spominane problemy zapadu (hromadenie velkeho percenta penazi u maleho percenta ludi) vnimam ako opodstatnene a urcite v boji proti russkej propagande nepomahaju, ale naopak ju podporuju. Lebo prave tito bohati potom maju tuzbu mat viac a viac - vladnut svetu a inspiraciu vidia prave v Russku. (Trump, Musk, ...) Napriek tomu je lepsie opravovat zapadny model, ako skusat ten russky. Jeho aplikaciu v praxi sme si bohuzial odsral1 aj my. Tot vsjo.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 11:03:07
48
"hromadenie velkeho percenta penazi u maleho percenta ludi"... a napriek tomu sa rozdiely medzi bohatymi a chudobnymi za poslednych 100 rokov extremne znizili prave v demokratickych krajinach.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 11:53:56
05
Dve deti v škole: jedno na školskom dvore nájde 2eura, druhá to vidí a povie prvej, aby to išla dať učiteľke ( ak sa niečo nájde v škole, ma to ísť do strát a nalezov. Tak ich tam učia. ) Tá prvá sa naštve a napadne druhu. True story. Btw, tá druhá je moja dcéra a som na ňu pyšný.

Rozdiel mentality v praxi...

Otázka znie: hádajte, ktorí rodičia sú koho voliči? Je to náhoda?
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 11:56:31
417
arrow_leftDudo napísal:
"hromadenie velkeho percenta penazi u maleho percenta ludi"... a napriek tomu sa rozdiely medzi bohatymi a chudobnymi za poslednych 100 rokov extremne znizili prave v demokratickych krajinach.

www.cbpp.org
https://www.cbpp.org/research/poverty-and-inequality/a-guide-to-statistics-on-historical-trends-in-income-inequality
Tym by som si nebol az taky isty. Viacmenej od 70tich rokov je ten trend jasny a je v kontraste s povojnovym vyvojom. Nehovoriac o tom, ze v 90tich rokoch rast rastu zachranil pad vychodneho bloku.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 12:51:11
00
odporúčam trochu iný pohľad:
https://www.iness.sk/sk/stranka/3364-Ekonomicky-rast-a-pravda-o-nerovnosti-cast-prva ;)
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 13:33:15
14
arrow_leftPalo TT napísal:
alebo 🌿🚬
A mam pocit, ze tym je inspirovany aj jeho velky fanusik tu na fore.

Nie, ten si len pred časom j*bol hlavu v Cortine, Tam, kde aj Shifrinová.
Sám to povedal.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 14:18:16
00
Dalo sa čakať,že Smerohlasácka banda urobí všetko možné aj nemožné,aby sa stal prezidentom Podržtaška-fuj,chce se mi blejt :puke:

https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02na7GqCjoLeirJzS6GvaH4h5XExY8UdqZVXBBt4WZvxDyGEtse356RXuxKf27qSA2l

edit: To svinstvo zdieľal aj Peter Kmec,v komentároch mu tam pekne nakladajú-oplatí sa prečítať:

https://www.facebook.com/PeterKmecPolitician/posts/pfbid02kGevUn6JiFindsgL5pFGmsZndJemknV7Ae1A5YqKq8escQAVzYyiUwA3k3yeQcTTl
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 16:00:52
04
Moje komenty Rasi vymazal a potom aj blokol. Skoda ze som prispevok nestihol nahlasit. U Sakovej nahlasene, som zvedavy ci aj tam si ma bloknu.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 16:37:28
05
Pre Kmeca je teraz už len jediné správne riešenie: opustenie vlády, opustenie Smeru a byt nezaradený "opozičný" poslanec.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 17:17:13
00
Kto sa dá dokopy z tou Smeráckou partou,z toho sa velmi rýchlo stane obyčajné hovado ...

Kopírujem aj status Rasťa Káčera: "Nikdy som sa za nikoho zo svojich priateľov tak nehanbil, ako dnes za Petra Kmeca."

https://www.facebook.com/rastislav.kacer/posts/pfbid025UVMB1XtampiLMEmtGzaaSsNNCu1QEtDFSVjoktq6hVym99srbrp1mEcxf5LQxUxl
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 17:27:29
03
osvedcena klasika :lol:

https://www.facebook.com/watch/?v=1833292463767090
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 17:43:13
01
... Ja sa nebudem na žiadnu stranu pridávat , nevidím to nijak dobre.
Ak by som aj privrel oči a pridal sa k Vám tak proti tomu čo dnes robia socialne siete a hoaxy sa neda nijak bojovat. Toto nieje len na Slovensku ale na celom svete. To nieje len Slovenská záležitosŤ...

double ak si dobre pamatam, tak ten osocovaci marazmus na sietach u nas vyrazne zacal BlaBlaha a Fico v covide utocenim na zdravotnikov. Takze zabojujme spolu za lepsiu komunikaciu a zalepme im huby.

Verejne slubujem (dovolim si za vsetkych tu na fore), ze ak ta presvedcime a hodis to Korcokovi, dostanes najviac srdiecok v historii fora. :$

A za seba verejne slubujem, ze si poziciam ebajk a pojdem s tebou na vyjazd s pivkom. :handshake:
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 17:44:48
1017
pbs.twimg.com
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 20:07:41
021
Tento týždeň prišla dcéra zo školy a hovorí mi, dnes sme sa celý deň hádali. Ja že prečo? Tak dievčatá hovoria, prečo nám tak vadí ***** prezident, keď ste tak chceli PS a oni za ***** bojujú. (slovo ***** len citujem a nebolo myslene nijako hanlivo!) Tak som jej vysvetlil, že absulutne nejde o orientáciu ale o to ze je to z jeho strany nesmierne pokrytecke a vysvetlím som jej vsetke súvislosti. Tak sa jej ešte pýtam a to koľko z tvojej triedy je za Pelleho? tak mi odpovie, iba ja a ešte jedna kamoška sme za Korcoka. Ostatné vsetke za Pelleho. Tak pokračujem a len tak náhodou nebavili ste sa aj s triednym učiteľom o tom? Hej hovorí, že on nejde voliť lebo v prvom kole volil Harabina. No to bol pre mňa klinec. Tak som jej povedal vieš čo radšej sa už nebavte o politike. Teraz súvislosti.... Dcéra má 18r, bola prvýkrát voliť teraz v prvom kole. Politiku absolútne nesleduje, nemá ani potuchy kto je kto, samozrejme nechápe súvislosti. Ja som jej povedal koho má voliť a koho má voliť zajtra. Stotožnila sa stým bez výhrad. Lebo počuje doma moje názory a nemá dôvod to nejako spochybňovať. Myslím ze ostatne spolužiačky to majú rovnako. Cize co počujú doma od rodičov s tým sa stotoznia. Nakoniec jej aj celkom závidím. Chcel by som byť ako ona, nesledovat politiku vôbec, nestracat s tým vôbec čas, len v den akýchkoľvek volieb sa spoľahnúť na niekoho kto mi povie co je správne a takto sa rozhodnúť. Ale s vekom prichadza zodpovednosť tak tento komfort sa mňa už netýka. PS 1 :dcéra študuje na strednej pedagogickej škole. (o to horší je postoj učiteľa)
PS 2: mimo týchto volieb, ale tento citát je aktuálny ako nikdy. "deň kedy silní prestanú pomáhať slabým, je ranom do ktorého sa nechcem prebudiť" CC Doval.
Zobraziť komentár 05.04.2024 - 20:43:44
47

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up