...Ak by som aj privrel oči a pridal sa k Vám tak proti tomu čo dnes robia socialne siete a hoaxy sa neda nijak bojovat. Toto nieje len na Slovensku ale na celom svete. To nieje len Slovenská záležitosŤ. ..
Presne tak. Len to treba dopovedat cele. Z 90% je to praca Ruska a su v tom naozaj svetova spicka. Nuz to je tak, ked krajina s3r3 na vlastnych ludi a zlepsovanie zivota v nej a namiesto toho chce byt globalna velmoc, pricom jedine, co vie ponuknut je nasilie, absolutne nerespektovanie prav jednotlivca a autokracia + ma atomove zbrane.
Zapad (to znamena stale aj my) to silne podcenil, ked sa chcel s Ruskom kamaratit. Ma ja aj svoj podiel viny v tom, ze po rozpade ZSSR tiez hladel len na zisk, za kazdu cenu. Ale primarne si za to mozu sami Russi presne tak, ako sme si to dodrbali my Meciarom u nas. To je asi nevyhnutny vyvoj - tazko budovat demokraciu po 40 rokoch zlocincov na cele statu.
Bojovat sa ale da a je to nevyhnutne. Aktualne sa bojuje aj realne na UA. Ak sa tam Rusko vycerpa, bude mat menej penazi aj na propagandu. UA treba podporovat v max. moznej miere. A preto by si mohol aj ty s tvojimi mokrymi snami o Rusku uz konecne skoncit.
Tebou casto spominane problemy zapadu (hromadenie velkeho percenta penazi u maleho percenta ludi) vnimam ako opodstatnene a urcite v boji proti russkej propagande nepomahaju, ale naopak ju podporuju. Lebo prave tito bohati potom maju tuzbu mat viac a viac - vladnut svetu a inspiraciu vidia prave v Russku. (Trump, Musk, ...) Napriek tomu je lepsie opravovat zapadny model, ako skusat ten russky. Jeho aplikaciu v praxi sme si bohuzial odsral1 aj my. Tot vsjo.