Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ah pierdole ?https://www.reddit.com/r/Slovakia/s/Frtu9YNLBk

Lietadlo smerujúce do rakúskej metropoly muselo v pondelok večer pristáť v Brne. Dôvodom bola strata signálu GPS v kombinácii so zlým počasím vo Viedni. Odborníci spájajú rušenie satelitnej navigácie s ruskou vojnou na Ukrajine
https://www.istream.sk/lietadlo-do-viedne-muselo-nudzovo-pristat-v-brne-dovodom-mali-byt-rusi/?
Zobraziť komentár 31.12.2024 - 21:32:42
03
btw, nová hymna je takmer inštrumentálka - spev zboru preráža hlavne dychová sekcia, fakt zle namixované
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 00:51:16
03
uz sa tesim ako na najblizsom proteste zaznie stara hymna a dezolatov porazi :D
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 00:54:41
01
fujara na záver to zaklincováva...
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 00:57:51
06
Taka monumentalna kakofonia, vsetkeho vela. A zaverecna fujara ako z Pacho hybskeho zbojnika.
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 01:14:06
010
Ani to nechcem pocut, viem si to presne predstavit… tak ako ma panko bordel v hlave, tak to dal na papier….
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 01:28:59
08
ja neznalec som tajne dúfal, ze ked odbornici hudobnici vyjadrovali, ze to bude dobré, lebo autor ma nespochybnitelne kvality, tak to aj tak bude, no opak je pravdou... (ibaze by som sa mylil-mozno mam iba zlé reproduktory, uši, atď)

PS: a teda vsemozne som sa snazil potlačiť akekolvek predsudky, byt uplne nezaujaty - som uprimne zvedavy, ako to bude znieť nazivo vo SFilharmonii dnes večer
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 02:20:32
01
Normálne sa bojím otvárať si spravodajstvo, že čo ten psychopatický ruský agent zase vyhlási v reakcii na zastavenie plynu...

"Ukrajina zastavila tranzit ruského plynu do Európskej únie a do Moldavska, píše server RBK-Ukrajina s odvolaním sa na operátora plynovodov. Stalo sa tak po ukončení päťročného kontraktu medzi spoločnosťami Gazprom a Naftohaz. Kohúty uzavreli na vstupe do sústavy ukrajinských plynovodov na rusko-ukrajinskej hranici, aj na výstupe na hranici Ukrajiny so Slovenskom."

https://e.dennikn.sk/minuta/4385633/
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 07:24:36
00
Na môj vkus je tá hymna akosi moc preplácaná. Vzdy som mal rád štýl " v jednoduchosti je krása" a toto je všetkého "too much". Fujara na záver to zaklincovala . Neviem prečo, čakal som niečo iné. Sám by som to síce lepšie nespravil ale pocit mám z toho taký ako keď ideš k známym na obed a oni " daj si toto, naber si ešte, ešte dva rezne a tri zákusky" a výsledok je, že sa z toho zgrcias.
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 07:29:25
010
Ja tú hymnu nerobím pre vás. Vy ste stále nepochopili, že to nie je vaša hymna. To je hymna pre úplne inú skupinu ľudí.
O.R.
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 07:37:01
14
z diskusie: "Ak tam nie je drumbľa a práskanie bičom, tak nezájem." :D
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 08:51:22
25
Chcelo by to radikalnejsiu upravu, mohli dielo Beneho a Hudaka pouzit :)
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 09:07:36
04
Som hudobný analfabet a moja hymna je primárne "Kde domov můj".(dvojité občianstvo). Ale ak zoberiem novu "inštrumentálnu verziu" SR hymny (hned ma napadol Hans Zimmer a Gladiator, neviem prečo), tak sa mi pohlaď na pôvodné verzie zmenili z "neutrálny" na "pozitívny". Možno toto bol zámer, vytvoriť niečo horšie, aby sa začalo páčiť to pôvodné.
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 09:56:52
01
k tej našej novej hymne kopírujem výstižný status z FB:

Úprimne sa priznám, že môj prístup k novej hudobnej úprave hymny bude ovplyvnený spôsobom, akým sa zmena uskutočnila, kto o tom rozhodol (prirodzene, že sa to nedá oddeliť od konania počas viac ako roka vo funkcii) a čo všetko k tomu povedal samotný autor zmeny (aj keď sa za niektoré vyslovené slová neskôr ospravedlnil). A keď nie je základ, nemá dôvod vzniknúť na túto verziu hrdosť a úcta.
Ale keďže to mal byť počin, ktorého výsledkom mala byť kvalitnejšia hudobná verzia, tak pre mňa je dôležité vnímanie odborníka. A tým nepochybne je šéf Juhočeskej opery (predtým šéf Plzenskej opery) Tomáš Ondŕej Pilař.

"Nová verze slovenské hymny vstoupí do učebnic jako k dokonalosti dovedené nepochopení vokálně symfonické instrumentace.
Nejlépe bych ji popsal tak, jako by fanoušek metalu chtěl napsat něco ve stylu Pirátů z Karibiku.
(Jo a za pikardský terciový závěr se z konzervatoře vyhazovalo už před 150 lety).
Nutno uznat, že tahle hymna je vážně "ako žiadna iná". Vím, že je to spíš k pláči, ale když to poslouchám podruhé a potřetí, místy vyprskávám smíchy. Vedení vedlejších hlasů je jako z Mimibazaru a "autor" se zřejmě s někým vsadil, že nacpe průchody všude a do úplně všech nástrojových skupin nezávisle na sobě.
A ta tesitura!!! Vybavujete si UHO ze školních jídelen? Přesně takhle to zní, když necháte všechny hrát a zpívat ve stejném, velmi těsném rozsahu. Tohle taky vstoupí do učebnic!
Já už jsem se úplně zamiloval do druhé sloky😍😍😍 to je jako poslouchat nějaký standup, kde vás každou vteřinu dovede nějaká nová absurdita k záchvatu smíchu. A ten začátek! 😃 jako kdyby měla ruská hymna dítě s Dvořákovou devátou, ale to se sjelo koksem."

https://www.facebook.com/lubomir.lintner/posts/pfbid038Jg3aEppeg9W4sJUudTWnBMat2vw9pv4t6VgNfTEZkuhC2fQRXDJPGZzWwnxFe2ul
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 10:34:54
117
Za mna plne subjektivne. Chyba tomu dynamika povodnej, toto nema sancu vygenerovat ziadne zimomriavky / emocie. Povodna je pre mna hymna. Toto je taka verzia na protesty. Ta povodna dokaze nastartovat vasne ....
Zobraziť komentár 01.01.2025 - 10:35:21
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up