Nič v tom zmysle som nenapísal, ale uznávam, šikovné a účelové spojenie výrazov.
Eurofondy či hocijaké iné peniaze majú ale jedno spoločné: Ak peniaze dávaš, potom kladieš podmienky a si pán. Ak ich len berieš, tak robíš čo ti nakážu a si sluha.
V snahe vyhnúť sa skutočne expresívnemu komentáru poprosím o bližšie vysvetlenie v čom sa líši to "šikovné spojenie výrazov" od vyjadrenia
Jeden z hlavných "problémov" dneška sú tiež eurofondy, ktoré inak vníma generácia ktorá bez nich postavila sídliská či Gabčíkovo, a ináč generácia ktorá si bez nich už nedokáže postaviť ani detské hojdačky na ihrisku.
Ako už bolo spomenuté, s tým pánom a sluhom to nie je extra žeravé, so spôsobom použitia ("nariadenie" z Bruselu vs. naša "karpatská implementácia") detto. A rovno napíšem, že už asi 30 rokov mám husiu kožu z "generácie čo postavila sídliská a Gabčíkovo" - lebo občas mám z tých drístov pocit, že všetci navôkol žili v maštali a frázu vodné dielo sa naučili až vtedy, keď sa k nim dostala zmienka o našom súdnom spore s Maďarmi ...