Lokalizácia
Formulár sa odosiela
otázka na mňa? neviem . Rezervačný systém nechcem.
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 13:39:06
00
arrow_leftstanlee napísal:
...tak,aby to malo aspoň nadštandardnú úroveň a možnosť editovania/doplnania,možnosť rezervovania termínu atd.?...

tak preco si tu moznost pisal ?
na tom to cele stoji a pada ...
ak chces iba stranku s informaciami, ktore si budes editovat, tak je naozaj najjednoduchsie pouzit spominany (a tu nedoporuceny) WP, joomla, drupal ...
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 13:49:04
15
šukaj už má vinníka..skutok sa nestal ja s tým nič nemám.

https://x.com/gl_sk/status/1877311697108488225
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 14:02:17
00
stanlee, to bola otazka na lto
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 15:00:20
11
a teda ak zadavatel nechce rezervacny system, tak uz dalsie su bezpredmetné, lto nemusi riešiť
Zobraziť komentár 09.01.2025 - 20:32:06
00
Ako píše aj Scarinko, ten RW môže byť schovaný v zalohach s inkubačnou dobov kľudne mesiace
na druhú stranu zálohy katastra môžu byť ešte staršieho dáta ;)
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 13:55:39
00
nebol som si isty ako funguju, nevedel som ci nahodou uz nieje len centralny system a vsetky zmeny sa vykonavaju priamo tam. ale po precitani rozhovoru s p.Mrvom funguju stale nasledovne - kazdy okres spravuje svoj okres lokalne - vsetky udaje aj zmeny ktore sa pocas dna robia su na okrese. a raz za (pracovny) den (vecer) sa aktualituje centralny register. to su napr. tie vystupy co vidite - mapka, eskn a pod. tie lokalne servre by mali mat tiez zalohu ( o tom som pisal, ze po skusenosti mam o tych zalohach pochybnosti). takze to bude ta ich viacvrstvova zaloha. a preto mozno budu aj od pondelka katastre fungovat - ak zistili ze je napadnuty len centralny register. tym padom by sa naozaj ani nic nestratilo a obnovit centralny by nemal byt problem. fungovat budu asi v zmysle - lokalne. napr. v TT si nezistis vlastnictvo bytu v BA, musel by si ist osobne na kataster do BA, pripadne napisat mail a cakat na odpoved a pod. posunieme sa na chvilku do doby pred kapor. ale to su konspiracie - som zvedavy na pondelok.

inak su to strasne objemy par. kb suborov - to aj sifrovanie takeho niecoho musi trvat pekne dlho nie?
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 14:26:23
00
niezeby som chcel zhorsit sucasny stav, no stranka filharmonie je nedostupna, timeout

(išiel som pisat o neotvoreni kurzov ULUVu kvoli prechodu na novy/centralny systém z MF, niekedy nabudúce...)
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 21:47:53
00
arrow_leftscarinko napísal:
ono je pekne ze mas zalohy ale nevies ktore z tych zaloh su este ciste a ktore su uz napadnute. U nas sa minimalne tyzden ak nie viac skumali len logy a info kadial sa to dostalo a kedy sa to dostalo. Lebo ak si obnovis zalohu kde to uz mas napadnute tak ti to nepomoze.

toto je trosku inak.. zalohy mas skusat obnovovat - tam by si teoreticky zistil ci su data citatelne. a uz skoro kazdy aspon priemerny zalohovaci system si po sebe kontroluje co zapise na pasky - takze nezapise ransomwerom zasifrovane hluposti, ale len svoje data (zasifrovane). to ze pasky su offline hadam ziadnemu priemerne zdatnemu itakovi (narazam na ubohy IT manazment ktory toto dopustil) netreba vysvetlovat.

pri ransomware ti moze zabrat vela casu trackovanie kde je (ak nemaju IT security) a preto asi nemozu zapinat pocitace - aby nenapadol dalsie. ak vies aky je to RW, vies aky patch alebo verzia AV nanho plati takze spravit report ktore pc/servery su OK a ktore treba izolovane patchut je robota na par hodin.

nerobi alebo nepozna niekto niekoho na it na katastri? mne sa tie publikovane info zdaju pritiahnute za vlasy. cloveku ktoremu pride ok neplatit za AV a nezalohovat by som nedal na starosti ani L1.

to ze nemaju recovery plan otestovany je uz asi kazdemu jasne, ale ze by nemali vobec zalohy?
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 22:16:08
00
ono aj koordinovať emergency response team a komunikovať navonok po napadnutí je celkom ťažká a dôležitá uloha, vyzadujuca skusenych profesionalov (ktorych neviem, či majú/či privolali - nesledujem to podrobne)
Zobraziť komentár 10.01.2025 - 22:31:38
00
a nerobit to prvy krat (cize mat to otestovane/nacvicene/zdokumentovane)
Zobraziť komentár 11.01.2025 - 09:04:39
00
Ahoj, poraďte,
mam server Synology 216j, vyhlásil chybu disku S.M.A.R.T, (je to 3,5", 2Tera) dáta išli zálohovať, da sa ten disk opraviť formátovaním ?
Ísť do kúpy znova 3,5 " alebo radšej 2,5" SSD (WD Green SSD 2TB) ?
Zobraziť komentár 13.01.2025 - 12:02:57
00
Určite klasický disk a nie SSD na zálohovanie. Máš tam 2 disky 2TB?
Zobraziť komentár 13.01.2025 - 12:38:22
00
...

Naposledy upravil Dagger dňa 14.01.2025 - 11:05:34, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 13.01.2025 - 13:36:33
00
arrow_leftskynet napísal:
Určite klasický disk a nie SSD na zálohovanie. Máš tam 2 disky 2TB?

nie jeden. Údaje dom zatiaľ stiahol do PC (rodinne foto). Tak ten disk tam bol cca 8rokov. No moc sa mi to nepozdáva teda ako spoľahlivá záloha a vytvarat RAID zrkadlovo...., to na tej skrini bude stále "hrkotať"
(už som raz prišiel o server, bol starý Etray
Zobraziť komentár 13.01.2025 - 13:59:55
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up