Neviem či majú takú povinnosť. Tiež ma vie dosť vytočiť, že občas sa stane, že na balíku nie je číslo (hlavne objednávky z Nemecka) a nemajú najmenší záujem skúsiť zazvoniť.
Pritom väčšinou robím z domu, do kancla chodím max. 2x týždenne. Prípadne je doma je vždy niekto, kto by to prebral.
Musím ale povedať, že v poslednej dobe som spokojný. Väčšinou sú ochotní a príjemní. Nejak obmenili tých čo chodia.
Ony tie skúsenosti skutočne závisia od konkrétnej osoby konkrétneho kuriéra... Niektorí sú normálni, niektorí nie... Ak sú to jednorazové záležitosti, resp. párkrát do roka, tak s tým človek veľa neurobí, ak pravidelné zásielky, tak sa oplatí si kuriéra "vycvičiť" (čo aj za cenu opakovaných sťažností - trebárs pri zmluvných partneroch to spoločnosti naozaj riešia), aby človek nemal nervy celý rok... Pri Pošte myslím chodia upozornenia o opätovnom doručení, pri ostatných sa tí kuriéri naozaj snažia zásielky doručiť (takže volajú opakovane), prípadne ich nechávajú v blízkych výdajných miestach (o tom tiež príde SMS)... K tomu výdaju "cez okno" - drvivá väčšina kuriérskych spoločností (nemám ale skontrolované všetky) majú v Obchodných podmienkach uvedené, že pod doručením sa rozumie dodanie za (k) prvým uzamykateľným dverám... Takže tým "Poďte von!" si len uľahčujú robotu a zákazník skáče...
teraz z druhej strany ,nie som sice kurier ,ale robim s nimi uz cez 20 rokov ...napr. v ziline robili kedysi 7 kurieri teraz ich je cez 40 - iba jeden prepravca , kedysi v case spicky vianoce mavali 100 doruceni ,teraz v bezny den a momentalne prdla 123 mavaju cez 200 a to niektori este vyzdvihuju cize doobeda dorucit ,poobede uz naklada od firiem atd. -zmluvnych partnerov ,on nie ze chce ist po trase ,on MUSI ist iba po trase aby to vobec mal sancu stihnut , ked vam to poda z okna to nie je len o tom ze sa mu nechce ,ale co ma uz za sebou a co ho este caka ,musi doslova setrit minuty a do toho kazdy den sa najdu dalsi "ludia" co ho maju za debila ,lebo im nezavola ,skuste volat na 200 cisel zaroven soferovat atd. ,lebo im to nezavezie inam mimo trasu - lebo cas...a to uz je na nohach od 4 rano a dorucuje este do vecera kym sa da a dalsi den znova ,na nemeckych balikoch ty nemcom cislo das ale oni uz ho dalej do prepravy nedavaju -nejaky zakon debilny maju ...takze kym sa zacnete stazovat a riesit svoje urazene ego "sam najdolezitejsi na svete" skuste si predstavit seba na jeho mieste po tychto info ...su to len ludia a fakt sme v dennom styku a niekedy vidim ze mu nie je do reci a ma uz dost ,ked sa da zazartujem trochu a pod. niekedy pomoze ,ked nie ,nevadi ,vybavime co treba a zivot ide dalej ....a pripadne iny den sa na tom zasmejeme...
ale ano jestvuju aj lenivy kurieri ,robia a robili to rozni ludia a niektori uz preto aj skoncili...
len to som chcel ,sorry za dlhsi text ,len mi prislo ze dost ludi nema ani sajn co ta praca obnasa -ani ja celkom ,ale dokazu rychlo povrchne odsudit ...
Pošta berie tuším len do rozmerov 60 x 30 x 30... Aspoň takto to majú na stránke... Je tam aj popis výpočtu rozmerov, ale nakoľko nie som ani Einstein, ani Neumann, tak som stratil už v druhej vete...
bud sa to zmenilo alebo sa ta krabica do tych rozmerov zmestila, kurier to urcite nemeral
dokonca aj v tvojom pdf je bicykel uvedeny ako priklad medzi neskladnymi zasielkami (myslim, ze tak som to aj posielal, ale uz si to presne nepamatam).
Pošta berie tuším len do rozmerov 60 x 30 x 30... Aspoň takto to majú na stránke... Je tam aj popis výpočtu rozmerov, ale nakoľko nie som ani Einstein, ani Neumann, tak som stratil už v druhej vete...
DPD pri preberaní v práci - "a ešte ten kódik". No dobre.
Potom čakáš rám s kolesami - SMS doručíme medzi 12.00 - 14.00. Pred druhou pozriem na tracking (som ako na ihlách) a onô doručenô 9:30.
Volám čakajúcemu preberačovi, nech to ide obmrknúť a jasné - krabice vo dvore za plotom. Kódiky (boli dva) zrazu akosi kurwa netreba. Samozrejme t. č. na dvoch nálepkách na každej krabici.
Toto je na palicu a na porážku. Keď si to nájdeš, šľaktotraf, ale čo keby si našiel len prázdnu dlažbu???
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pritom väčšinou robím z domu, do kancla chodím max. 2x týždenne. Prípadne je doma je vždy niekto, kto by to prebral.
Musím ale povedať, že v poslednej dobe som spokojný. Väčšinou sú ochotní a príjemní. Nejak obmenili tých čo chodia.
ale ano jestvuju aj lenivy kurieri ,robia a robili to rozni ludia a niektori uz preto aj skoncili...
len to som chcel ,sorry za dlhsi text ,len mi prislo ze dost ludi nema ani sajn co ta praca obnasa -ani ja celkom
Aj tak ďakujem za ochotu.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.posta.sk/subory/31182/vypocet-rozmerov-balikovych-zasielok.pdf
dokonca aj v tvojom pdf je bicykel uvedeny ako priklad medzi neskladnymi zasielkami (myslim, ze tak som to aj posielal, ale uz si to presne nepamatam).
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.posta.sk/subory/31182/vypocet-rozmerov-balikovych-zasielok.pdf
mas to tam rozpisane bicykel v krabici je normalny balik, najdlhsia strana moze byt 2 metre a sucet vsetkych stran max 3 m
kamarat tak posielal ekolobezku ktora mala okolo 55 kil bez problemov
Zda sa, ze v oblasti kde byvam, nie som jediny kto mal problem so zamenou balikov podanych cez Z-Box
https://www.facebook.com/groups/priateliarace/posts/10160397648622670/
DPD ked posielam balik: Kurier dnes vyzdvihne balik.
A najlepsie je, ked clovek cely den caka a aj tak ten kurier nepride.
EK by mala konecne tym dorucovatelskym spolocnostiam klepnut po prstoch. Za kazdy omeskany den 25% z ceny sluzby by mali vratit.
Potom čakáš rám s kolesami - SMS doručíme medzi 12.00 - 14.00. Pred druhou pozriem na tracking (som ako na ihlách) a onô doručenô 9:30.
Volám čakajúcemu preberačovi, nech to ide obmrknúť a jasné - krabice vo dvore za plotom. Kódiky (boli dva) zrazu akosi kurwa netreba. Samozrejme t. č. na dvoch nálepkách na každej krabici.
Toto je na palicu a na porážku. Keď si to nájdeš, šľaktotraf, ale čo keby si našiel len prázdnu dlažbu???
A toto teda nebolo prvýkrát týmto štýlom.