Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftduves napísal:
Kedysi s nami (1980) parkovanie neriešili, ale toto čo opisuješ je teda sila.

Veru tak. Ja som robil VP 1978 - parkovalo sa kade tade, miesta bolo mrte. Do radu zaparkovaných áut som sa učil už ako starý foter a keď sa niečo učíš vo vyššom veku, už to tak neide.
VP som robil na priemyslovke, s učiteľom, ktorý si len naháňal kšefty. Len sme jazdili, vôbec nebol nácvik parkovania, rozjazd do kopca. Spätné zrkadlo bolo len jedno vonkajšie a vnútorne, takže sa necúvalo na spätné, ale otočením sa vzad.
Na skúšky sme sa poskladali policajtovi na pohostenie, v aute už mal bordovú farbu od "pohostenia". Prešiel som jednu ulicu, jednu križovatku a bolo OK.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 09:37:51
02
Škoda 105 alebo ešte 100? :-)

Ja som robil na Škode 105. A také srandovné trenažéry vo Zväzarme pri vajnorskom letisku :-) ... ale pomohli!
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 09:50:00
01
Len polovičny suhlas. Jo, škody 105. Ale trenažer bol o ničom, pravotočiva zakruta a 120 km rychlosť.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:09:35
00
trenazer sme mali myslim ze nejakej 105ky ale realne som robil na felicii :)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:11:20
01
arrow_leftheca napísal:
Veru tak. Ja som robil VP 1978 - parkovalo sa kade tade, miesta bolo mrte. Do radu zaparkovaných áut som sa učil už ako starý foter a keď sa niečo učíš vo vyššom veku, už to tak neide.
VP som robil na priemyslovke, s učiteľom, ktorý si len naháňal kšefty. Len sme jazdili, vôbec nebol nácvik parkovania, rozjazd do kopca. Spätné zrkadlo bolo len jedno vonkajšie a vnútorne, takže sa necúvalo na spätné, ale otočením sa vzad.
Na skúšky sme sa poskladali policajtovi na pohostenie, v aute už mal bordovú farbu od "pohostenia". Prešiel som jednu ulicu, jednu križovatku a bolo OK.

Na jazdy som cestoval do petržalky, na Zadunajsku, boli tam take stare domčeky a vo dvore boli tie škody 105. V budove mali miestnosť inštruktori. Po rozkopanej petržalke sme robili skušky s policajtom (asi koniec novembra 1980), ten sedel vzadu. Inštruktor mi iba vravel, kadial mame jazdiť. Teplovodne potrubie a cez vykop mostik. Nikdy sme tadial nejazdili, ale v pohode. Jo, pozdlžne parkovanie by som nedal. Tiež som sa naučil až neskor.

Absolvoval som tzv.rychlokurz za 2,5 mesiaca. Spolužiacia v škole začali na jesen 1980 a v maji 1981 to nemali dokončené. Cena bola asi polovičná.

Naposledy upravil duves dňa 09.04.2025 - 10:24:04, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:14:52
00
A ked som si šiel po vodičak na Lermontovu v BA, tak referentka, že nech sa páči, až od 14.janauara 1981, nemal som ešte 18 rokov. :D
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:16:30
00
arrow_leftduves napísal:
Len polovičny suhlas. Jo, škody 105. Ale trenažer bol o ničom, pravotočiva zakruta a 120 km rychlosť.

Už si to moc nepamätám, ale myslím, že trenažér mi pomohol pochopiť radenie vs spojka vs plyn.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:17:48
00
Tak maximalne len na to, aj tak to bolo iné pri prvej jazde a určite mi tam naliali skackajúci benzín.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:21:52
00
arrow_leftscarinko napísal:
trenazer sme mali myslim ze nejakej 105ky ale realne som robil na felicii :)

To bolo niečo. Vypadalo to ako nejaké pomaľované koleso, po ktorom chodila nejaká blbôstka podľa toho ako sa točilo volantom na tom kokpite 105ťky.
Bolo to nasvecované nejako z hora a premietané na plátno pred tebou.
No a potom šup do Felície ako ty. Ja som robil na Exnárovej a tam mali za budovou celkom dobre vybudované cvičisko, kde som si robil prvé jazdy sám v aute a inštruktor sedel v kukani a cez reproduktor v aute mi dával pokyny čo mám robiť. Dokonca to auto vedel z tej kukane nad cvičiskom aj na diaľku zastaviť ak by som išiel urobiť nejaký kiks.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 10:59:37
01
arrow_leftJOLI napísal:
To bolo niečo. Vypadalo to ako nejaké pomaľované koleso, po ktorom chodila nejaká blbôstka podľa toho ako sa točilo volantom na tom kokpite 105ťky.

Hej, prisámvačku, také nejaké čudo to bolo, teraz si mi privolal spomienky :-)
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:02:54
00
[quote="@2105032". Jo, pozdlžne parkovanie by som nedal. Tiež som sa naučil až neskor.
[/quote]
Pche, že parkovanie. Ja som síce nemal toto súčasťou skúšky, ale na tom cvičisku mi dal inštruktor urobiť cúvaním celú osmičku aj s prípojným vozíkom. Nikdy som nebol v aute spotenejší ako po tomto úkone, kedy som musel smer vozíka na miliónkrát narovnávať.
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:03:40
00
ja som isiel po druhom kolecku na parkovisku vedla dostihovej drahy hned na cestu a som kukal ze to ako vazne??? :D
a uz sme sli dakam do mesta po nieco
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:07:07
00
arrow_leftJOLI napísal:
Pche, že parkovanie. Ja som síce nemal toto súčasťou skúšky, ale na tom cvičisku mi dal inštruktor urobiť cúvaním celú osmičku aj s prípojným vozíkom. Nikdy som nebol v aute spotenejší ako po tomto úkone, kedy som musel smer vozíka na miliónkrát narovnávať.

co ti sije, to sa predsa neda ... teda kym nenajazdis s truckom prve dva miliony ;-]
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:10:41
01
arrow_leftscarinko napísal:
ja som isiel po druhom kolecku na parkovisku vedla dostihovej drahy hned na cestu a som kukal ze to ako vazne??? :D
a uz sme sli dakam do mesta po nieco

No ja som mal hneď prvú jazdu v premávke. Cvičisko mi dal až potom. :) S tým prívesom a s tým samostatným riadením.
No a dostal som inštruktora, ktorý poznal iba Ružinov. Tak som mu hovoril, že poďme aj niekde inde jazdiť. A on, že dobre, ale musíme sa vrátiť do stanoveného času. Tak som si jazdil podľa svojej chute od Záhorskej Bystrice po Čunovo. Až k Danubiane som ho zobral, kam som už jazdieval na bicykli. :lol:
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:12:15
00
arrow_leftivast napísal:
co ti sije, to sa predsa neda ... teda kym nenajazdis s truckom prve dva miliony ;-]

Ale dá, akurát to trvá tak 20 min. :lol:
Tu vidíš tú osmičku čo som obkrúžil s vozíkom.
https://www.google.com/maps/@48.1573873,17.1790049,128m/data=!3m1!1e3!5m1!1e1?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQwNi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Zobraziť komentár 09.04.2025 - 11:13:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up