Veru tak. Ja som robil VP 1978 - parkovalo sa kade tade, miesta bolo mrte. Do radu zaparkovaných áut som sa učil už ako starý foter a keď sa niečo učíš vo vyššom veku, už to tak neide.
VP som robil na priemyslovke, s učiteľom, ktorý si len naháňal kšefty. Len sme jazdili, vôbec nebol nácvik parkovania, rozjazd do kopca. Spätné zrkadlo bolo len jedno vonkajšie a vnútorne, takže sa necúvalo na spätné, ale otočením sa vzad.
Na skúšky sme sa poskladali policajtovi na pohostenie, v aute už mal bordovú farbu od "pohostenia". Prešiel som jednu ulicu, jednu križovatku a bolo OK.
Na jazdy som cestoval do petržalky, na Zadunajsku, boli tam take stare domčeky a vo dvore boli tie škody 105. V budove mali miestnosť inštruktori. Po rozkopanej petržalke sme robili skušky s policajtom (asi koniec novembra 1980), ten sedel vzadu. Inštruktor mi iba vravel, kadial mame jazdiť. Teplovodne potrubie a cez vykop mostik. Nikdy sme tadial nejazdili, ale v pohode. Jo, pozdlžne parkovanie by som nedal. Tiež som sa naučil až neskor.
Absolvoval som tzv.rychlokurz za 2,5 mesiaca. Spolužiacia v škole začali na jesen 1980 a v maji 1981 to nemali dokončené. Cena bola asi polovičná.