Dnes sme mali s kamosom vyborny zazitok.. sli sme od alpinky k loki (KE). Za cermelom za nami siel mhd autobus, a ked bol uplne blizko, tak zacal trubit vkuse, ako retard. Sli sme 40kmh+ a aj ked mal o par metrov zastavku a potom dalsiu, tak si to vychutnaval cely cas. Samozrejme tym chcel povedat, ze je tam cyklochodnik. Kto tade jazdi, vie v akom je stave, a vhodnosti pre cestne bicykle. Na lokomotive sme si ho pockali, no ked mal otvorit predne dvere, tak to sa uz tvaril, ze nas nevidi. No najlepsia cast zacala ked vystupili dochodcovia - vyzeralo to ako na mdz Smeru, pustili sa do nas jedna radost. Nemalo zmysel to dalej predlzovat a tak sme sli prec. No kebyze toto vystroji vodic mhd nejakemu labilnejsiemu cyklistovi, tak mu kludne mohol skoncit pod kolesami. Je mi z toho celeho nanic, a smutno kam sme sa to v tejto republike dopracovali.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Netusim ako tam vyzera cyklochodnik. Ale viem uplne presne co by si tu pisal, keby ti po nom jazdia auta s argumentom, ze ved na ceste je privela dier a oni sa po nich predsa nebudu terigat...
Ze vas agresivne vytrubil je jedna vec, ze vy ste podobne bezohladni a myslite tiez len na seba je druha, vsak...
Cyklochodnik tam nie je, je tam kusok cesticky pre cyklistov a potom nieco zo zamkovej dlazby, obytna zona a miestna komunikacia, na ktorej su nastriekane ciary bez zmyslu. Cyklisticka komunikacia, ktora akotak splna normy zacina az v meste- okolo 5:20 Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
vdaka za nazorne info. Vyzera to sice divoko, skoro ako singlac pre cestny/cyklokros;), no myslimze ja osobne by som aj na 25/28 mm cestaku ASI uprednostnil toto pred tou cestou (samozrejme zalezi na frekventovanosti cesty, obsadenosti cyklochodnika psickarmi...) a to po cestach jazdim vselijakych.
Na prazdnej ceste ma o par cm lizla autoskola, na krizovatke, kde som ich dobehol sa vyklonil instruktor, ze sa ospravedlnuje ale ze su na skuske, tak nemohol zasiahnut. Tak som im zazelal vela stastia... som zvedavy ci po tomto slecna/pani za volantom uspesne absolvovala...
ked som robil skusky kedysi davno, ukoncil som jazdu, zatiahol rucnu a isla po mne dalsia slecna, samozrejme sadla, dala pas, chvilku rozmyslala, zaradila a snazila sa pohnut, zakaslal som ja, aj instruktor, ale ona len pridavala a neslo to, a tak skoncila jej skuska ... sadla dalsia a ta skoro zramovala ludi na prechode, brzdil instruktor, skoro sme si nabili drzky a tiez koncila hned
Teraz je urobiť jazdu samozrejmosť, dcera (1998) robila vodičak hned k 18.nastke a vyhadzovali ich (mladych) za parkovanie. Cvičili sme, urobila až na 3.krat.
Kedysi s nami (1980) parkovanie neriešili, ale toto čo opisuješ je teda sila. My sme mali jazdu po rozkopanej Petržalke.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Teraz idem proti sebe ale tiez som to mal na druhy pokus.
Prvy mi nedali preto ze som sa fyzicky nepozrel doprava na krizovatke kde bol zakaz odbocenia doprava. Vraj som neotocil hlavu. Darmo im vysvetlujes ze kua ved periferne vidim ze nic nejde. Ako jediny z nasho auta (ja+2 baby) som vedel zaparkovat!! A nedali mi to az na konci a to ma este skusal z teorie, cinnost 4 taktneho motora a pod. Nakoniec len ze Jazdu si zopakujete. Wtf?!!!
Ale tak nemal som dlhle vlasky a pekne kozy ani som nepomastil. 🤷
A to bolo pred 20 rokmi
To sa velmi mylis... dcera robila pred dvoma tyzdnami... zo 7 presli 4...
Možno sa to znovu menilo, ale myslim, že v tomu období ked dcera robila vodičak 2016, tak vyhadzovali pri prvej skuške mladych rad radom. Dcera vravela, že vraj zhodila kužel pri cuvani, ale nebola si toho vedomá. A s kým sa tam vyhádaš? Určite boli sťažnosti, tak sa to zrejme zmenilo.
Môj synak vlani tiež nedal na prvý pokus. Koli čomu to bolo viem iba od neho, čo samozrejme môže, ale aj nemusí byť úplne pravda 😁
Ale inak sú veľké rozdiely v úspešnosti medzi okresmi. Vodicak si robil v rámci školy za polovicu, ale aj tak plno žiakov radšej platili plnú páku v susedných okresoch. To, že sú v BB nadmieru prísny mi potvrdili aj nejaký policajti a taktiež kamoš, čo má autoškolu.
Kedysi s nami (1980) parkovanie neriešili, ale toto čo opisuješ je teda sila.
Veru tak. Ja som robil VP 1978 - parkovalo sa kade tade, miesta bolo mrte. Do radu zaparkovaných áut som sa učil už ako starý foter a keď sa niečo učíš vo vyššom veku, už to tak neide.
VP som robil na priemyslovke, s učiteľom, ktorý si len naháňal kšefty. Len sme jazdili, vôbec nebol nácvik parkovania, rozjazd do kopca. Spätné zrkadlo bolo len jedno vonkajšie a vnútorne, takže sa necúvalo na spätné, ale otočením sa vzad.
Na skúšky sme sa poskladali policajtovi na pohostenie, v aute už mal bordovú farbu od "pohostenia". Prešiel som jednu ulicu, jednu križovatku a bolo OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://dennikn.sk/4502831/pozor-na-nemecke-e-shopy-na-bicykel-skuste-radary-so-svetlami-trener-vanco-hovori-aj-o-tom-ako-jazdit-s-detmi/
Ze vas agresivne vytrubil je jedna vec, ze vy ste podobne bezohladni a myslite tiez len na seba je druha, vsak...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
dedko si mal radsej elektrokolo kupit
/sprostredkovana neosobna skusenost za posledny cca polrok
Kedysi s nami (1980) parkovanie neriešili, ale toto čo opisuješ je teda sila. My sme mali jazdu po rozkopanej Petržalke.
mimochodom, dcéra neprešla na prvýkrát, lebo dala prednosť, keď bola na hlavnej
Prvy mi nedali preto ze som sa fyzicky nepozrel doprava na krizovatke kde bol zakaz odbocenia doprava. Vraj som neotocil hlavu. Darmo im vysvetlujes ze kua ved periferne vidim ze nic nejde. Ako jediny z nasho auta (ja+2 baby) som vedel zaparkovat!! A nedali mi to az na konci a to ma este skusal z teorie, cinnost 4 taktneho motora a pod. Nakoniec len ze Jazdu si zopakujete. Wtf?!!!
Ale tak nemal som dlhle vlasky a pekne kozy ani som nepomastil. 🤷
A to bolo pred 20 rokmi
Možno sa to znovu menilo, ale myslim, že v tomu období ked dcera robila vodičak 2016, tak vyhadzovali pri prvej skuške mladych rad radom. Dcera vravela, že vraj zhodila kužel pri cuvani, ale nebola si toho vedomá. A s kým sa tam vyhádaš? Určite boli sťažnosti, tak sa to zrejme zmenilo.
mimochodom, dcéra neprešla na prvýkrát, lebo dala prednosť, keď bola na hlavnej
Tak ano, väčší problem je, ak je niekto na vedlajšej a tebe neda prednosť. Toto neprejdenie bolo za nepozornosť.
Ale inak sú veľké rozdiely v úspešnosti medzi okresmi. Vodicak si robil v rámci školy za polovicu, ale aj tak plno žiakov radšej platili plnú páku v susedných okresoch. To, že sú v BB nadmieru prísny mi potvrdili aj nejaký policajti a taktiež kamoš, čo má autoškolu.
Veru tak. Ja som robil VP 1978 - parkovalo sa kade tade, miesta bolo mrte. Do radu zaparkovaných áut som sa učil už ako starý foter a keď sa niečo učíš vo vyššom veku, už to tak neide.
VP som robil na priemyslovke, s učiteľom, ktorý si len naháňal kšefty. Len sme jazdili, vôbec nebol nácvik parkovania, rozjazd do kopca. Spätné zrkadlo bolo len jedno vonkajšie a vnútorne, takže sa necúvalo na spätné, ale otočením sa vzad.
Na skúšky sme sa poskladali policajtovi na pohostenie, v aute už mal bordovú farbu od "pohostenia". Prešiel som jednu ulicu, jednu križovatku a bolo OK.