Lokalizácia
Formulár sa odosiela
https://youtu.be/Ee2L5FKKzk8

13 minút

Dokument vychádza z jednoduchej a o to účinnejšej úvahy: Nikto z nás by sa nechcel stať vinníkom závažnej dopravnej nehody. Nikto z nás by nechcel do konca života žiť s vedomým, že ste niekomu blízkemu, či naopak úplne cudziemu, zobrali život. Prostredníctvom piatich vinníkov dokument približuje príbehy vodičov, ktorí si všetkým uvedeným prechádzajú. A pri tom im jazda šialenou rýchlosťou na trase Praha-Brno ušetrila nanajvýš 13 minút.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 13:05:36
01
dnes je daky kktny den alebo sa disicky blizia? ani nie na pol km najprv zozadu ma chcel obiehat ked slo oproti auto - ten uz siel kolesami takmer po trave, len mi prdel stislo, o kusok dalej v zakrute obiehal dalsi prezmenu oproti, zrazu sa mi zjavil v mojom pruhu a nestihol som to ani rozdychat tak mi dalsi vycuval z dvora v style mam ta v pazi. ok konecne v lese, klud. vyleziem z lesa a hned po par metroch sa zadubenec otaca na krizovatke na konci dediny a vobec sa nepozrie mojim smerom. pekne krasne mi vojde do cesty. od vychadzkarov uz len pocujem - pekne ti tam behol. ani nie par 100m dalej ide na mna skodovka. pozeram co robi, kam chce zahnut, nema kde? ale stale ide na mna. zas mi zovrelo, ked sme sa tesne minali pozeram ze pako sa kocha pohladom cez bocke okienko a absolutne nevnima ze je uz v protismere a niekto ide oproti.
prajem im vsetkym rozbehnutu tatru alebo kamion do zivota. koniec hlasenia
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 14:32:56
02
GustoO,ty sa len voz na biku po chotári,má to na teba blahodarnejšie účinky ?.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 17:24:57
00
arrow_leftscarinko napísal:
Mna skor fascinuje preco ludia to HF nepouzivaju. Ja to mat v aute tak na telefon ani nesahnem 😁

Ja mám HF origo a ani naň nesiahnem, vôbec som ho nespároval .... v mojom živote ešte nebol tak dôležitý telefonát, aby nepočkal 20 min., kým zastanem a prezvoním.
Keď šoférujem, tak šoférujem.
Keď slopem, tak slopem.
Keď tr..kám, tr...kám.
Kompromisy to sú krysi.
Asi som príliš jednoduchý, aby som si komplikoval život dvoma činosťami súčasne.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 17:39:27
00
Ty cestuješ do 20m, alebo si robíš telefonické prestávky? Chvíľu som si myslel že by som vymenil, ale vlastne nie, to by som nedal ... a krysy majú ženský rod ...
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 17:57:10
00
Mozno keby isiel dalej ako do obchodu tak by to videl inak. Niekto napr v aute pracuje a ma nonstop nejake hovory lebo je to jeho praca. Casto volam ja niekomu ked idem pre neho aby som nemusel cakat kym sa oblecie a vylezie z domu atd. Par ludi to tu vidi velmi jednoducho z ich pohladu. "Ja to nepotrebujem tak je to zbytocne"
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 20:49:21
01
A pár ľudí tu je mužov ;) , čo nezvládajú robiť multitasking - preto na telefonovanie, pri ktorom sa treba sústrediť, radšej zastaneme ;)

[za 'nezvládajú robit multitasking' si dosadte 'obe činnosti bez zníženia ich kvality']
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 20:57:46
01
Už viackrát bolo preukázané, že čo sa týka zhoršenej pozornosti a dlhšieho reakčného času, handsfree systémy nie sú oproti mobilu v ruke žiadna zásadná výhra. Kľúčové je tam ani nie tak to držanie telefónu, ako skôr sústredenie sa na obsah hovoru namiesto na cestu. Riešiť nejaké bežné, nenáročné veci typu "o 5 minút som u teba, môžeš ísť von," prípadne "kúp cestou z práce chlieb a ak budú mať vajíčka, zober 10... :-) " sú ešte OK, no čokoľvek vyžadujúce si viac pozornosti je už imho nie úplne zanedbateľné riziko.

A hoci je dnes strašne cool pôsobiť "busy" a vybavovať pracovné telefonáty z auta, reálne tým človek imho aj tak veľa nezíska, pretože sa poriadne nesústredí ani na šoférovanie, ani na ten telefonát.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 22:04:14
04
:facepalm:
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 22:08:56
00
tak tak. a komu sa to zda blbost, len si to neuvedomuje - az kym sa nieco nestane. ten borec co mi dnes pri otacani vbehol rovno do cesty sa pri tej cinnosti rozpraval so spolujazdkynou - vobec sa pritom nepozrel mojim smerom. ked sa akosi nerozbiehal, predbehol som ho - prave si zapinal pocas jazdy pas, poklepal som mu pri tej prilezitosti po celnom skle a ukazal gestom ci mu nahodou ***** - proste bol uplne mimo diania, sustredil sa viac na rozhovor, ako na to co prave robi - a takych sa ja bojim najviac.
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 22:25:08
00
No keď ti raz dôjde, že o seba sa postaras najlepšie ty sam,a miesto:pozeram co robi, kam chce zahnut, nema kde
budeš riešiť veci aby si nikomu nedal šancu ta ohroziť,zväčší sa tvoja šanca dožiť sa dôchodku.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 04:28:42
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up