lapaloma nie všetko sa rieši silou.
Je mnoho vecí, ktorými sa chcrániš pred ohrozením. Napríklad väčší odstup, pri menšom odstupe nehľadím len na predpisy či prednosť, ale čítam správanie druhého, očným kontaktom si potvrdzujem, že mi dáva prednosť (ak sa to dá), Ak vidím, že sa správa divne, tak rýchleho nechám odísť a pri pomalom dupnem na to a nechám ho bezpečne ďaleko za sebou a vrátim svoju pohodovú rýchlosť .....
Ani mi teraz všetko nenapadá, ale vo všeobecnosti ide o najdenie si svojho komfortného miesta v premávke.
Celé sa to dá zhrnúť do jedného slova a to predvídavosť. No a toto sa najskôr z premávky dosť vytratilo, lebo na cestách človek vidí denne kvantum kixov, ktoré končia v lepšom prípade iba plecharinou.
V tomto vlákne píšeme zväčša cyklisti čo využívajú iba cestu, respektíve aj tí čo sem tam tú cestu potrebujú na presun niekde do lesa/terénu.
Neviem ako vy ostatní, no ja som sa na tom
bicykli dostatočne naučil predvídať aj za iných a celkom to zúžitkovávam aj za volantom.
No hlavne na tom bicykli mi tá predvídavosť pomohla vyvarovať sa veľmi nepríjemným situáciám, ktoré by v mojom prípade mohli skončiť aj horšie ako iba nadávkami.