Lokalizácia
Formulár sa odosiela
scarinko
to co popisujes spada do defenzivnej jazdy.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 10:50:36
00
To by ale znamenalo ze ak sa spravam podla predpisov tak mam ofenzivnu jazdu? Somarina.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 10:51:58
00
Nie, neznamenalo.
Daj si napriklad do poradia: defenzivna, predpisova, ofenzivna
(i keď to nie je takto jednoduche, zjednodusujem)
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:02:19
00
Nie je a ani by som to nepomenuvaval takymito vyrazmi. Skor zalezi mi aby som prisiel do ciela/domov cely alebo ja som lietadlo a vy ostatni mi mozete 🙂
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:22:53
00
Daj si do googlu "Defenzivna jazda" a uz i ich ai ti vypluvne nieco taketo

Defenzívna jazda je štýl jazdy zameraný na predvídanie, zodpovednosť a prevenciu nehôd prostredníctvom sledovania premávky a proaktívneho reagovania na rizikové situácie. Cieľom je minimalizovať riziko dopravnej nehody, znížiť spotrebu paliva a stres, a celkovo zvýšiť bezpečnosť pre seba aj ostatných.
Kľúčové princípy defenzívnej jazdy
Predvídavosť: Aktívne sledujte premávku, predvídate správanie ostatných vodičov a potenciálne nebezpečenstvá.
Reakcia: Reagujte proaktívne, aby ste sa vyhli nehodám, aj keď nie ste pôvodcom situácie.
Zodpovednosť: Jazdite zodpovedne s cieľom chrániť seba, ostatných účastníkov premávky aj majetok.
Bezpečnosť: Dôraz sa kladie na bezpečnosť a kontrolu nad vozidlom v akýchkoľvek podmienkach.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 11:47:51
01
arrow_leftscarinko napísal:
Jaj to su vsetko take naivne reci z mobilov a za klavesnicou. Potom pride realita ako som mal ja ze ides v cyklo pruhu vedla teba idu auta v rade za sebou a jedno z nich ktore je vedla teba proste zatoci bez nejakeho naznaku zmeny smeru nebodaj blinkru. Musel by si byt vestica Sybila aby si vedel ze sa to stane. Obrana? Neist po tej ulici. Je to riesenie? Fakticky ano, ale to potom nemusim vychadzat z domu.

To musel byt naisto taxikar. A obrana pred taxikarmi? No ked nejakeho vidis, tak vzdy pocitaj s tym, ze on teba nie. :rofl:
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 17:56:45
00
arrow_leftJaroh napísal:
Bohužiaľ, toto je už dosť bežné ... ja sám poznám takých ľudí, čo si pozerajú reels za volantom, a veru nie jedného. :-(

Páni, pre mňa bol najtraumatickejší zážitok z nemeckej diaľnice:
Išiel som v pravom pruhu, predo mnou auto, reku predbehnem cez ľavý pruh, ale tam súbežne išlo osobné ... súbežne so mnou, rovnakou rýchlosťou. Lepšie som sa prizrel, čo tam šofér robí ... na volante mal tablet, ktorému sa naplno venoval. Išli sme 150km/h.
Zobraziť komentár 27.10.2025 - 18:04:19
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up