Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Velmi by som sa dedkovcom nesmial. Vcera som sa vracal autom podvecer (svetlo uz rozhodne nebolo) do BA a predbehol som postupne na rychlej ceste z PK do BA mozno 4-5 na MTB. Ziadna blikacka, ziadne svetlo, len uzke odrazky na dresoch, ci tretrach. To je pri takej rychlosti auta maximalne na nudzovy uhybny manever. Vsetci v ciernych dresoch, navlekoch... Ako cyklista by som im dal poriadne po usoch. Ziadny rozum. Ved uz nie je leto, ked je svetlo aj do 21 hodiny. S takymi dedkovcami si mozete podat ruky. Ziletkara som uz o takomto case nevidel ziadneho.

Pri takych autom spomalujem a nakladam im z okna hubovej polievky za plny tanier. Slusnym slovnikom...
A nie nahanbim sa za to, mozno aspon jednemu niekedy zachranim zivot, ked ma dost mozgovej kapacity, aby sa uvedomil... Aj ked minule som jednemu zastavil, ze pod nalozime bike na strechu a odveziem ta, ked sa ti svetlo pokazilo. Kukal na mna jak puk, ze ne, ze on dojde aj sam... Do marnice sa uz ale odvoz neodmieta. Co uz, ako sa hovori na vychode: neprij.bes, nevysvetlis... :-D
Zobraziť komentár 14.10.2013 - 18:23:53
05
Už si nepamätám, kde som videl test, ako vidieť chodca v tmavom oblečení, chodca v tmavom oblečení s reflexkami alebo chodca v tmavom obleceni s blikačkou.
Jednoznačne vyšlo, že blikačka je vidieť doďaleka. Reflexky boli len o málo lepšie ako bez nich.
Pritom blikačka skoro nič nestoji a vydrží blikať pomerne dlho. A nemyslim blikačkou tie svätojánske mušky s jednou LEDkou, čo majú niektorí. Normálne silnú blikačku aspoň s troma ledkami. Nech z toho aj oči bolia.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 12:09:00
00
Reflexky boli len o málo lepšie ako bez nich

tak toto by som netvrdil, autom jazdim a v realnej situacii (ked je reflexna plocha nasvietena mojim svetlom) je reflexna odrazka viditelna viac ako dost.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 12:31:02
00
Ked uz je reflexna plocha nasvietena tvojim svetlom, moze byt uz kapanek neskoro. Blikacka je jednoznacne bezpecnejsia.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 13:09:11
00
preco by bolo neskoro?
dobre je pouzivat oboje
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 13:12:31
01
Lebo dosvit reflektorov je nizsi ako vzdialenost, na ktoru vidno blikacku.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 13:20:05
00
dosvit reflektorov je viac ako "na nárazníku" alebo "na čelnom skle" :)
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 14:32:40
00
Zase dosť záleží od auta. Niektoré majú dosvit naozaj len po nárazník. A to svoj.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 15:04:00
00
tak si treba kúpiť nové svetlá, resp si nechať preleštiť staré.. a nešetriť na žiarovkách..
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 15:14:06
00
Jasne, takze treba vymenit svetla a nie osvetlit neosvetleneho chodca/cyklistu, ze? Dobra logika, len tak dalej...
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 15:20:01
00
Ty si radšej naštuduj, kade vedie Kameňák. :lol: (dobre vieš, že tu nikto takú logiku nemá, snáď...)
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 15:23:14
00
stretávacie svetlá sú nato aby svietili, nie nato aby ukazovali obrys auta! logika je v tom že keď vidíš tak znížiš aj riziko stretu s chodcom, alebo so srnkou, zajacom, psom či inou zverou ktorá odmieta nosiť blikačky :)
ale hej tebe stačí mať blikačku pod zadkom a to auto zatebou kludne može zhasnúť a mať v p*či kde je krajnica a ako vypadá cesta pred ním..

tak ako má mať cyklista blikačku, tak proste auto má mať funkčné a dobre nastavené svetlá! bodka, doví dopo..
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 15:33:19
03
Jazdievas casto v noci? Mam svetla nastavene celkom urcite dobre. Pravidelne servisne prehliadky...
Raz som neosvetleneho chodca v tmavom obleceni zbadal doslova na poslednu chvilu. Trafil som ho pravym spatakom. Nastastie to skoncilo dobre. Vystupil som, typek trosku otraseny, ja tiez, napravil som spatak do povodnej polohy a poriadne chodcovi vynadal kolko sa do neho zmestilo.
Ani netusim, ci je to napisane v nejakych smerniciach alebo co, ze chodci ktori chodia medzi dedinami v tme, musia mat zasadne tmave oblecenie a ist v smere jazdy. Hardcore jazdit v noci po takychto cestach. :-(
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 16:43:18
00
pracujem v trojzmennej prevádzke takže za tmy jazdím pravidelne 50km aj cez víkendy a sviatky kedy je požehnane nadrbaných lebo medzi dedinami už busy v noci nechodia..
a ani jedného chodca som ešte nedal..
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 17:21:44
00
Ty si radšej naštuduj, kade vedie Kameňák. :lol: (dobre vieš, že tu nikto takú logiku nemá, snáď...)

No lenze ja som nereagoval na Teba. :) CraObs zjavne taku logiku ma. On totiz este chodca nesundal, takze ak niekto chodca uz sundal, tak to je zasadne jeho vina ako vodica aj ked mal platnu STK atd., lebo urcite mal problem v nesvietiacich svetlach na aute a mal ich vymenit... Strata casu toto.
Zobraziť komentár 15.10.2013 - 18:00:18
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up