Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aj tato je dobra vodicka :)

Prílohy:

prechod.jpg
prechod.jpg 334.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.03.2015 - 12:42:56
00
Loser Strecno ma specificky rezim dopravy a zatial mi to nikto zo soferov ktorych poznam nevyvratil. Tam je lavy pruh ten rychly, a zazil som tu 1000x policajtov, ktori to monitorovali a nikoho preto neodstavili. Ale mozno sa mylim...
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 12:46:21
00
Dejure tam ziadna vynimka neplati. Defacto sa povedzme ze ticho toleruje, ze ides v lavom 90, hoci pravy 70kovy je prazdny. Ale jazdit tam 120 tacho a este byt urazeny, ked ho niekto raci dobehnut, tak to je na Chocholusika.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 12:57:49
00
Prepac, mas poruchu vnimania citaneho textu ? Pisal som o zamernom silnom brzdeni s cielom vedomeho ohrozenia ineho vodica...Tu stacil zlomok sekundy ze to nedobrzdim a sme v sebe
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:09:47
00
Pri 90-ke by si mal na to o zlomok sekundy viac.
Nikto samozrejme nespochybňuje to, že vybrzďovač bol ko**t.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:11:59
00
, ja som ho pokojne viackrát ignoroval.

na základe čoho? nemáš v lavom pruhu čo hladať ak nepredbiehaš :tmi: a keďže ťa obehol zprava zjavne si nepredbiehal a mal si priestor uhnúť.. logika "povolená je 90, ja idem 110, tak ma k*rva nemá kto čo predbiehať" je mimo normálu :finger:
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:28:15
010
A vzdy, opakujem, vzdy plati, ze je lepsie mat idiota 3km pred sebou ako 3 metre za sebou... Uhnem a hotovo. Ale tebe to bolo asi zatazko. Keby si bol uhol, nic by sa nebolo stalo. A najprv ta 2x vyblikal az potom obiehal.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:34:42
00
kolki z vas tadial jazdia a poznaju to tam ? Pretože ak by som mu uhol do pomalého praveho pruhu musel by som znizit max. rýchlosť na 70 km/h podľa značky.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:45:29
00
Ved Ti na 90-ke nerobilo problem ist viac ako je povolene a na 70-ke to uz problem je?
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:47:43
07
Pod strecnom sa môže jazdiť v ľavom pruhu, uhnut niekomu do ľavého môže byť koli kamiónom problém....... Ale samozrejme rýchlejšiemu autu sa odprat z cesty treba
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 13:55:56
00
Sú nejaké regionálne pravidlá zakomponované v zákone, alebo je táto výnimka označená dopravnými značkami?

Pokiaľ idem maximálnou dovolenou rýchlosťou, nemusím sa odpratať z cesty rýchlejšiemu. Počká si kým dokončím predbiehanie a zaradím sa späť do pravého pruhu.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 14:02:44
00
Cize ist na 90ke 120 je OK, ale ist na 70ke 100 je uz problem? Sorry, musel by si na 3 sekundy dat nohu dole z plynu a nebodaj este aj opotrebovat ziarovku v smerovke...
A k otazke vyssie - rychlejsiemu autu si povinny sa z laveho uhnut bez ohladu na to, ci uz ides maximalkou alebo nie. Bez vynimiek. Na skolenie vodicov je tu policia a nie samozvani vybrzdovaci laveho pruhu.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 14:26:22
00
Keďže mudrlantov a znalcov predpisov je Vás tu viac ako dosť, dávam do pozornosti tento link :
http://auto.sme.sk/c/6636839/pod-strecnom-sa-nemusite-autam-prekracujucim-rychlost-vyhybat-cez-pravy-pruh.html

Už sa k tomu viac vyjadrovať nejdem :talk:
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 14:43:02
01
Tak si aj prečítaj ten link, ktorý si zverejnil! Pravý pruh je označený tabuľou C22c, čo úplne mení situáciu. Ale to ťa neoprávňuje prekračovať rýchlosť v ľavom.

A nie som povinný sa vyhnúť rýchlejšiemu autu. Aj Rezešová si myslela, že všetci účastníci premávky sú povinný sa jej vyhnúť. Keď som začal prebiehací manéver v ľavom pruhu, môžem ho aj dokončiť. To, že sú polovodiči s permanentkou do ľavého pruhu, neznamená, že ja nemôžem ľavý pruh využiť na predbiehanie. Hlavne preto, lebo začínam zaraďovanie pred tebou a som po tvojej pravici.
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 14:59:45
01
Tak to bolo nenormálne arogantné. To je priam na vodičák. Čo si to ten autobusák jeden dovoľuje. Obmedziť dôležitého pána v plechovici.
Myslím, že vodič autobusu mal právo pri výjazde zo zastávkového zálivu obmedziť toho vodiča. Čo by som mu vytkol je, že neskoro zapol smerovku. Začal najprv vychádzať a následne zapol smerovku. Ak by ju zapol skôr, tak vodič auta by mal povinnosť umožniť tomu autobusu výjazd zo zastávky.

Zakon c. 8/2009 o cestnej premavke, §12:
(3) Ak vodič autobusu alebo trolejbusu vychádza z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, vodič jazdiaci v tomto pruhu je povinný mu dať prednosť v jazde. Vodič autobusu alebo trolejbusu je pritom povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy a nesmie ohroziť vodičov ostatných vozidiel.

Kedze vodic autobusu znamenie nedaval, pricom tam stal dost dlho, tak som pocital s tym, ze tu sekundu pocka a taktiez som aj predpokladal moznost, ze sa stane to, co sa stalo na videu, preto som mal nohu na brzde. Keby smerovku zapol o sekundu skor, tak nemam problem ho pustit, ved je to moja povinnost...premavka bola taka, ze som bol na ceste ja a tie dva autobusy v danej chvili. Mail som poslal zato, aby si davali nato pozor, lebo niekto nemusi byt pozorny a hop, nehoda... Pokial viem, tak do zakazu som nevosiel...nesiel som za tabulu, hned pred nou som sa otocil - dodatkova tabula povoluje vjazd zasobovaniu.
JOLI, som rad, ze ma povazujes za doleziteho v ramci tvojej existencie a zdielal by som tvoj nazor, keby som sa nato nepozeral len spoza monitora ;)
Zobraziť komentár 26.03.2015 - 18:28:16
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up