Tak to bolo nenormálne arogantné. To je priam na vodičák. Čo si to ten autobusák jeden dovoľuje. Obmedziť dôležitého pána v plechovici.
Myslím, že vodič autobusu mal právo pri výjazde zo zastávkového zálivu obmedziť toho vodiča. Čo by som mu vytkol je, že neskoro zapol smerovku. Začal najprv vychádzať a následne zapol smerovku. Ak by ju zapol skôr, tak vodič auta by mal povinnosť umožniť tomu autobusu výjazd zo zastávky.
Zakon c. 8/2009 o cestnej premavke, §12:
(3) Ak vodič autobusu alebo trolejbusu vychádza z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, vodič jazdiaci v tomto pruhu je povinný mu dať prednosť v jazde. Vodič autobusu alebo trolejbusu je pritom povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy a nesmie ohroziť vodičov ostatných vozidiel.
Kedze vodic autobusu znamenie nedaval, pricom tam stal dost dlho, tak som pocital s tym, ze tu sekundu pocka a taktiez som aj predpokladal moznost, ze sa stane to, co sa stalo na videu, preto som mal nohu na brzde. Keby smerovku zapol o sekundu skor, tak nemam problem ho pustit, ved je to moja povinnost...premavka bola taka, ze som bol na ceste ja a tie dva autobusy v danej chvili. Mail som poslal zato, aby si davali nato pozor, lebo niekto nemusi byt pozorny a hop, nehoda... Pokial viem, tak do zakazu som nevosiel...nesiel som za tabulu, hned pred nou som sa otocil - dodatkova tabula povoluje vjazd zasobovaniu.
JOLI, som rad, ze ma povazujes za doleziteho v ramci tvojej existencie a zdielal by som tvoj nazor, keby som sa nato nepozeral len spoza monitora